fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες καθηλωτικές σειρές που αναμένουμε να απολαύσουμε στην ελληνική τηλεόραση
#GREEKSDOITBETTER

Οι νέες καθηλωτικές σειρές που αναμένουμε να απολαύσουμε στην ελληνική τηλεόραση

Οι πιο πολυαναμενόμενες παραγωγές που θα ποντάρουν στην υψηλή αισθητική και ποιότητα


Η μυθοπλασία στην Ελλάδα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, και αυτό είναι κάτι που όλοι μας μπορούμε να αναγνωρίσουμε. Θα έλεγε κανείς πως οι Άγριες Μέλισσες του Ant1 έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργία μιας σειράς από σπουδαίες παραγωγές, που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια στην TV, υπενθυμίζοντάς μας τις παλιές, «χρυσές» εποχές που ο κόσμος μπορούσε να ταυτιστεί με μια ιστορία, χωρίς να μπορεί να αφήσει κανένα επεισόδιο να πάει χαμένο.

Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής και αυτό σημαίνει πως νέες ελληνικές σειρές έρχονται στην τηλεόραση για να μας συναρπάσουν με τις ιστορίες τους. Μεγάλοι ηθοποιοί και παραγωγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον πήχη και να μας προσφέρουν σειρές που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή ο κόσμος, ποντάροντας στην υψηλή αισθητική και ποιότητα, αλλάζοντας μια για πάντα την έννοια της ελληνικής τηλεόρασης.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις most-talked-about ελληνικές σειρές που αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τη φετινή σεζόν και δε βλέπουμε την ώρα να απολαύσουμε στις οθόνες μας!

Maestro



Το τηλεοπτικό comeback του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι γεγονός! Ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα, μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης με φόντο την Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο κεντρικός ήρωας, ο Ορέστης, ταξιδεύει σ' ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει... Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Κλέλια Ανδριολάτου κ.ά.

Έρχεται τον Οκτώβριο στο Mega.


Αυτή η νύχτα μένει



Ο κόσμος της νύχτας και τα μπουζούκια της δεκαετίας του '80 γίνονται το επίκεντρο της νέας σειράς του Alphpa, με τίτλο «Αυτή η νύχτα μένει». Με την ιστορία να διαδραματίζεται στο Αγρίνιο του 1984, ένας έρωτας αγωνίζεται να επιβιώσει ανάμεσα στον κόσμο της μέρας και τον κόσμο της νύχτας, οι οποίοι φαίνεται να συγκρούονται. Η σειρά που βασίζεται στο εμβληματικό βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή «Αυτή η νύχτα μένει», έρχεται για να δείξει τι κρύβει η γεμάτη λάμψη ζωή, να φανερώσει ανθρώπινες ιστορίες και τα πιο καλά κρυμμένα, σκοτεινά μυστικά. Όλα αυτά σε μια Ελλάδα που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς... Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περγλέγκας, Ελένη Ρουσσινού, Βίκυ Παπαδοπούλου κ.ά.

Έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Alpha.


Η Μάγισσα


elli-trigou.jpg

Μια νέα σειρά εποχής έρχεται τη νέα σεζόν στον Ant1 για να μας καθηλώσει. Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, καθώς και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος είναι οι άνθρωπο πίσω από τη Μάγισσα, η οποία πρόκειται να μας γυρίσει στο μακρινό 1818, όπου δύο οικογένειες βρίσκονται σε μεγάλη σύγκρουση. Οι Έλληνες, εκείνα τα χρόνια, θέτουν σιγά σιγά σε εφαρμογή το όραμα της ελληνικής επανάστασης, με τα δυο παιδιά των οικογενειών να παντρεύονται - ένα συχνό φαινόμενο συμφιλίωσης ανάμεσα σε δύο σπίτια. Η συγκλονιστική ιστορία εστιάζει σε μια Μάγισσα -την οποία ενσαρκώνει η Έλλη Τρίγγου-, που ζει ανάμεσά τους και βλέπει περίεργα οράματα. Η ίδια θα μπει σε μπελάδες και χωρίς να το καταλάβει θα βρεθεί στη φυλακή. Όταν πια αφήνεται ελεύθερη, τότε είναι που ξεκινά το πραγματικό μαρτύριό της. Είναι, πράγματι, Μάγισσα; Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου, Αναστάσιος Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιώργος Γάλλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου κ.ά.

Έρχεται τον Ιανουάριο του 2023 στον Ant1.


Μαύρο Ρόδο



Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το καλογερικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της και περιζήτητο εργένη. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι. Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης κ.ά.

Έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Mega.


Μια νύχτα του Αυγούστου



Τα πρώτα καθηλωτικά trailer της νέα δραματικής σειράς της ΕΡΤ1 κυκλοφόρησαν, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη συνέχεια του «Νησιού» της Victoria Hislop, η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές, με την περισσότερη τηλεθέαση δραματική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Η Νύχτα του Αυγούστου θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Ζωής Σγουρού, η οποία πρόκειται να μας γυρίσει στο '50. Σύμφωνα με την υπόθεση, η Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι στο χωριό. Οι υγιείς συναντούν τους θεραπευμένους και όλοι μαζί γιορτάζουν την απελευθέρωση από τον φόβο. Ωστόσο, όλα παγώνουν με τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν εκείνος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο. Η Άννα πέφτει νεκρή. Και το κλείσιμο της αποικίας θα μείνει συνδεδεμένο για πάντα με την τραγωδία. Και όλα οδηγούν στο ερώτημα: Πώς θα συνεχίσουν να ζουν όλοι αυτοί που έμειναν πίσω και τι νέο τους επιφυλάσσει η μοίρα; Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Ευγενία Δημητροπούλου, Νικόλας Χαλκιαδάκης, Έλενα Τοπαλίδου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Τάσος Νούσιας κ.ά.

Έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ1.


Το βραχιόλι της φωτιάς


braxioli-seira-ert.jpg

Αρχές του 20ού αιώνα. Το κοινό θα παρακολουθήσει ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία, Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί η σύζυγός του φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ. Η ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη, μιλώντας στην κάμερα στη ΕΡΤ, δηλώνει ότι η εν λόγω σειρά «φτάνει από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Άουσβιτς». Η ιστορία της φωτιάς, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένεια ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης αδελφής, Ζακλίν από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος κ.ά.

Έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ1.


Το Κόκκινο Ποτάμι



Η σειρά που καθήλωσε εκατομμύρια θεατές, η μεγάλη παραγωγή του Μανούσου Μανουσάκη, επιστρέφει! Η συγκλονιστική ιστορία βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, με τις περιπέτειες της Ιφιγένειας να συνεχίζονται. Η ηρωίδα παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα με σκοπό να βρει τον Μίλτο, παρά τις δυσκολίες που ξέρει πως θα αντιμετωπίσει. Οι ιστορίες εκτυλίσσονται παράλληλα στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στον Πόντο, και φυσικά στη Σμύρνη, όπου θα «βιώσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922. Γνωριμίες με αγαπημένα πρόσωπα, νέοι και παλιοί χαρακτήρες είναι μερικά μόνο από αυτά που πρόκειται να δούμε στην οθόνη μας και για τα οποία ανυπομονούμε. Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Άννα Μάγκου κ.ά.

Έρχεται στις 25 Σεπτεμβρίου στο Open.


Φλόγα και Άνεμος



Η σειρά «Φλόγα και άνεμος» βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου. Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης, με σκηνικό υπόβαθρο τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδας, «ζωντανεύει». Τα γυρίσματα, μετά την πανέμορφη Χίο απ’ όπου ξεκίνησαν, συνεχίζονται εντατικά σε εμβληματικές γωνιές της Αθήνας, του Πειραιά και του Λαυρίου, που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα της εποχής, και ο φακός της ΕΡΤ καταγράφει τη δράση, εστιάζοντας στους χαρακτήρες και στα συναισθήματα των ηρώων. Η νέα συναρπαστική mini σειρά 12 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα, μεταφέρει στη μικρή οθόνη μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς κι ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, σε μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή. Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος , Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Παπαφωτίου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Σαμόλης, Λευτέρης Βασιλάκης κ.ά.

Έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ1.