fbpixel

Search icon
Search
 Οι must-try ασκήσεις για να αποκτήσετε τα καλλίγραμμα χέρια των ονείρων σας
WELLNESS

Οι must-try ασκήσεις για να αποκτήσετε τα καλλίγραμμα χέρια των ονείρων σας

Μεταμορφώστε το σώμα σας πολύ εύκολα!


Υπάρχει γυναίκα που δε θέλει να έχει καλλίγραμμα χέρια; Κακά τα ψέματα, πρόκειται για ένα σημείο του σώματος που μας απασχολεί πολύ και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αρκεί απλώς μία καλή, balanced διατροφή, για το ιδανικό αποτέλεσμα. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε, αν θέλετε κι εσείς να μεταμορφώσετε τα χέρια σας, είναι να εντάξετε στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα μερικές, πολύ απλές ασκήσεις, που κάνουν focus σε αυτή την περιοχή και σύντομα, θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά.

Εντάξτε τη γυμναστική στη ζωή σας!

Πλάγιες άρσεις

shutterstock-1185036868.jpg

Πρόκειται για μία αρκετά basic άσκηση, που μπορεί να την εκτελέσει οποιοσδήποτε, ακόμη κι αν είναι αρχάριος. Οι πλάγιες άρσεις, κάνουν focus στον πρόσθιο και πλάγιο δελτοειδή και για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να κρατήσετε αρχικά στα χέρια σας δύο βαράκια - το βάρος θα το επιλέξετε εσείς. Σηκώστε τα δύο σας χέρια στο ύψος των ώμων σας, κρατώντας τις παλάμες σας στραμμένες προς το πάτωμα κι επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση.

Extra Info: Ιδανικά, κάντε 4 σετ και 12-13 επαναλήψεις

Kick backs

shutterstock-749969473.jpg

Μία ακόμη άκρως αποτελεσματική άσκηση, που θα σας χαρίσει σύντομα τα καλοσχηματισμένα χέρια των ονείρων σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εφόσον έχετε στη διάθεσή σας πάγκο, τοποθετήστε το ένα σας πόδι σε αυτόν, έχοντας το γόνατό σας λυγισμένο ή σε διαφορετική περίπτωση, επιλέξτε μία καρέκλα και σταθείτε με το ένα χέρι σε αυτήν, κρατώντας στο άλλο ένα βαράκι. Κρατήστε τον βραχίονά σας κολλημένο στα πλευρά σας και σχηματίστε μία ορθή γωνία με το χέρι σας. Τεντώστε το χέρι, έτσι ώστε να έρθει παράλληλα με το έδαφος κι επαναφέρετέ το σε ορθή γωνία.

Extra Info: Ιδανικά, κάντε 3-4 σετ και 10 επαναλήψεις

Prayer Arm Pulses

shutterstock-402142285.jpg

Πρόκειται για μία άσκηση που στοχεύει κυρίως στον τρικέφαλο και στους ώμους, αλλά γυμνάζει αποτελεσματικά και τους μύες του στήθους. Σταθείτε σε όρθια θέση, φέρνοντας τα χέρια στο ύψος του μετώπου σας και πιέστε τους αλτήρες προς τα πάνω, με ελεγχόμενο ρυθμό, επιστρέφοντας στην αρχική θέση κι επαναλάβετε την ίδια κίνηση, προσέχοντας τις κινήσεις σας, για να μην τραυματιστείτε.

Extra Info: Ιδανικά, κάντε 4 σετ και 11-12 επαναλήψεις

Mountain climber

shutterstock-1896971554.jpg

Στην περίπτωση αυτή, δε χρειάζονται βαράκια ή κάποιο άλλο extra βοήθημα, αλλά θα δουλέψετε με το βάρος του σώματός σας. Τοποθετήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή, με τα χέρια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και τις μύτες των ποδιών σας να ακουμπάνε στο έδαφος. Κατεβάστε τον δεξί σας αγκώνα στο έδαφος και στη συνέχεια τον αριστερό, για να ανεβείτε -κατόπιν- ξανά στην αρχική σας θέση, τοποθετώντας πρώτα τη δεξιά και ύστερα την αριστερή σας παλάμη στο έδαφος. Επαναλάβετε την άσκηση, αλλάζοντας κάθε φορά τον αγκώνα που κατεβαίνει πρώτος στο έδαφος, για μεγαλύτερη εκγύμναση και προσπαθήστε -παράλληλα- να διατηρήσετε μια σταθερή ταχύτητα.

    Extra Info: Ιδανικά, κάντε 4 σετ και 14-15 επαναλήψεις

    Βυθίσεις τρικέφαλων

    shutterstock-2136782445.jpg

    Για τη συγκεκριμένη άσκηση θα χρειαστείτε είτε μια σταθερή καρέκλα, είτε έναν καναπέ. Σταθείτε μπροστά από την καρέκλα, έχοντας πλάτη σε αυτήν και στη συνέχεια, καθίστε, ακουμπώντας στο κάθισμά σας, με τα δάκτυλα στραμμένα προς τα εμπρός και σε απόσταση παρόμοια με αυτή των ώμων σας. Κρατήστε τα χέρια κοντά στο σώμα σας κι από αυτήν την αρχική θέση, επεκτείνετε τους αγκώνες, ανυψώνοντας έτσι το βάρος του σώματός σας. Κρατήστε τον κορμό σας όσο το δυνατόν πιο όρθιο και τους ώμους μακριά από τα αυτιά και κάμψτε τους αγκώνες προς τα πίσω. Συνεχίστε τις επαναλήψεις σας λυγίζοντας και επεκτείνοντας τους αγκώνες και προσπαθήστε -γενικότερα- να διατηρείτε έναν σταθερό ρυθμό.

    Extra Info: Ιδανικά, κάντε 4 σετ και 10-11 επαναλήψεις

    Bending the arms

    shutterstock-2007387779.jpg

    Πολύ αποτελεσματική άσκηση, που κάνει focus στα χέρια και τα γυμνάζει αποτελεσματικά. Σταθείτε σε όρθια στάση, ισιώστε την πλάτη σας κι έχοντας λυγίσει και τα γόνατά σας, γύρετε τη λεκάνη προς τα πίσω. Κολλήστε τους αγκώνες στα πλευρά, τεντώστε τα χέρια σας με τις παλάμες να κοιτούν προς τα πάνω και λυγίστε τους αγκώνες. Στη συνέχεια, με αργό ρυθμό κατεβάστε τα χέρια σας στην αρχική τους θέση.

    Extra Info: Ιδανικά, κάντε 4 σετ και 15 επαναλήψεις

      Push ups στον τοίχο

      shutterstock-1414906283.jpg

      Last but not least, μία ακόμη άσκηση, αποκλειστικά με το βάρος του σώματός σας, αλλά άκρως αποτελεσματική! Τοποθετήστε τις παλάμες σας στον τοίχο, στο ύψος των ματιών σας, με τα χέρια τεντωμένα, φροντίζοντας το άνοιγμά τους να είναι στο άνοιγμα των ώμων σας. Ρίξτε όλο το βάρος σας στον τοίχο, λυγίζοντας τους αγκώνες σας, μέχρι να ακουμπήσουν στον τοίχο. Σπρώξτε σιγά-σιγά το βάρος σας κι επιστρέψτε στην αρχική σας θέση, συνεχίζοντας τις επαναλήψεις, λυγίζοντας και επεκτείνοντας τους αγκώνες πάντα με προσοχή.

        Extra Info: Ιδανικά, κάντε 4 σετ και 14-15 επαναλήψεις