fbpixel

Search icon
Search
Pro hacks για καλλίγραμμα χέρια πριν την παραλία
WELLNESS

Pro hacks για καλλίγραμμα χέρια πριν την παραλία

Βελτιώστε τα άκρα σας φέτος το καλοκαίρι


Ακόμα και όταν οι άνθρωποι γύρω σας επιμένουν ότι δεν τρέχει τίποτα με τα χέρια σας, αν έχετε επίγνωση των χεριών σας, τότε πιθανότατα θέλετε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Από τη σημασία μιας καλής βούρτσας σώματος μέχρι τις τεχνικές που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα, εντοπίσαμε τις συμβουλές των ειδικών για τα απολύτως προετοιμασμένα summer χέρια!

Ανακαλύψτε τα tips μας παρακάτω!

Μην υποτιμάτε το βούρτσισμα σώματος

shutterstock-2171990061-xQHPw.jpg

Τα χέρια είναι παρόμοια με τα πόδια σας. Μπορεί να φαίνονται λίγο βλοσυρά στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά μπορείτε να τα αναζωογονήσετε γρήγορα με καλή απολέπιση και τακτικό βούρτσισμα σώματος. Το καθημερινό body brushing με βούρτσα με φυσικές τρίχες συχνά υποτιμάται, αλλά είναι ένας εξαιρετικός -και οικονομικός- τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας λείο. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας μεταξύ των απολεπίσεων. Προσπαθήστε να το εντάξετε στη ρουτίνα σας τουλάχιστον εβδομαδιαίως και να φροντίσετε να ακολουθείται πάντα με μια θρεπτική κρέμα. Με τακτική χρήση, το στεγνό βουρτσάκι θα προάγει τη λεμφική αποστράγγιση και θα αποτρέψει το πρήξιμο, διατηρώντας το φυσικό σύστημα διάθεσης των αποβλήτων του σώματός σας σε κίνηση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι γρήγορες κινήσεις προς την καρδιά. Θα οδηγήσει φρεσκο-οξυγονωμένο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αίμα στην επιφάνεια του δέρματός σας, θα το γεμίσει και θα του δώσει έναν ανανεωμένο τόνο.

Νικήστε από νωρίς το "KP"

shutterstock-2136727093.jpg

Υπάρχει μια σειρά από προϊόντα αφιερωμένα στη θεραπεία της κερατίωσης pilaris (κόκκινο δέρμα) πλέον. Είναι σπουδαίο γιατί η απλή απολέπιση δεν θα προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το κλειδί είναι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα νωρίς, μόλις τελειώσει ο χειμώνας, ή ακόμα καλύτερα, να συνεχίσετε να το αντιμετωπίζετε όλο το χρόνο. Αναζητήστε προϊόντα για το σώμα που περιέχουν τα εξής συστατικά: άλφα υδροξύ οξύ, γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ, σαλικυλικό οξύ και ουρία. Όλα θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά για να διασπάσουν τα νεκρά κύτταρα και να εξομαλύνουν τον τόνο της επιφάνειας. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τη ρετινόλη ή τη βακουτσιόλη, μια ρετινόλη φυτικής προέλευσης, η οποία σύμφωνα με έρευνες αποδίδει καλά στο υπερμελάγχρωμο δέρμα.

Τονωθείτε με βάρη

shutterstock-173867435.jpg

Τα προϊόντα και το στεγνό βούρτσισμα φτάνουν μόνο μέχρι ένα σημείο. Τα βάρη είναι μια ουσιαστική προσθήκη αν θέλετε πραγματικά να τονωθείτε. Αν και το σχήμα των χεριών παραμένει σταθερό σε όλη σας τη ζωή, ο μυϊκός τόνος είναι η κύρια μεταβλητή και ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε μια χαλαρή εμφάνιση είναι η προπόνηση με βάρη. Χρησιμοποιήστε βάρη μισού κιλού σε κάθε χέρι ή βρείτε μερικά που μπορείτε να συνδέσετε στους καρπούς σας. Αυτό, σε συνδυασμό με το βούρτσισμα του σώματος, θα εξομαλύνει και θα τονώσει τα χέρια σας μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Εφαρμόστε το SPF σας

shutterstock-2014900601.jpg

Αυτό ακούγεται βασικό, αλλά η χρήση αντηλιακού όταν τα χέρια σας είναι εκτεθειμένα - ειδικά το κάτω μέρος - είναι υψίστης σημασίας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εμφάνιση σκούρων κηλίδων και επίσης σταματά την καταστροφή της ελαστίνης και του κολλαγόνου που διατηρούν τα χέρια σας ελαστικά και σφριγηλά. Κάτι που σίγουρα πρέπει να προσέχετε είναι ότι ακόμα και αν έχει συννεφιά, ο ήλιος διαπερνά τα πάντα, γι' αυτό διατηρήστε την προστασία σας όσο το δυνατόν υψηλότερη ανά πάσα στιγμή.

Tips για massage!

shutterstock-1173039670.jpg

1. Να είστε σταθεροί

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, το μασάζ στα χέρια σας θα προωθήσει τη βελτιωμένη κυκλοφορία, η οποία με τη σειρά της, θα αποστραγγίσει τα περιττά υγρά, τις ορμόνες και τις τοξίνες. Και, αν το κάνετε αρκετά τακτικά, θα δείτε βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματός σας. Είναι σημαντικό να είστε σφριγηλοί και γρήγοροι όταν εργάζεστε, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασπάσετε τα μόρια λίπους. Αυτού του είδους οι κινήσεις θα διεγείρουν επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη διαμόρφωση και τόνωση των μυών των χεριών σας.

2. Κάντε 3 "ελιγμούς"

Υπάρχουν τρεις ελιγμοί που αξίζει να δοκιμάσετε στο σπίτι για να βελτιώσετε τη σφριγηλότητα και τον μυϊκό τόνο. Πρώτον, ξεκινήστε με την παλάμη του χεριού σας στραμμένη προς τα εμπρός, με το αντιβράχιο σας να ακουμπάει στο γόνατό σας. Με το άλλο σας χέρι κλειστό, κάντε την κίνηση με σφιγμένη γροθιά και χρησιμοποιήστε τις αρθρώσεις σας για να κάνετε μασάζ. Αυτό θα πρέπει να είναι σταθερό και ρυθμικό από τον αγκώνα σας προς τον ώμο - δουλεύετε πάντα από κάτω προς τα πάνω. Θα πρέπει - ιδανικά - να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 30 φορές, χρησιμοποιώντας μια κρέμα που μπορεί να διεγείρει το δέρμα. 

Για τη δεύτερη κίνηση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό από μεμβράνη ή ζυμαρικά, γλιστρώντας σε όλη την περιοχή των δικεφάλων και στα πλάγια των χεριών. Και πάλι, αυτό θα πρέπει να επαναλαμβάνεται με συνέπεια. 

Τέλος, η τρίτη τεχνική ονομάζεται "το βραχιόλι". Αυτό μπορεί να γίνει με τα χέρια σας υψωμένα στη θέση Popeye. Με τα χέρια υψωμένα, στερεώστε ένα βραχιόλι -μπορείτε να παραγγείλετε δαχτυλίδια για τα χέρια και online- στο χέρι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το αντίθετο χέρι, χρησιμοποιήστε σταθερές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις για να το μετακινήσετε προς τα πάνω, προς τις μασχάλες σας. Αυτό θα μεταφέρει τα υγρά στους λεμφαδένες σας για καλύτερη κυκλοφορία. Συνεχίστε να το επαναλαμβάνετε αυτό μέχρι να δείτε κάποια ελαφρά ερυθρότητα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταναλώσετε μόρια λίπους, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε αυστηρές κινήσεις. Αμέσως μετά το αυτομασάζ, δοκιμάστε την προπόνηση με βάρη, αλλά αν δεν μπορείτε να φτάσετε στο γυμναστήριο, μια σειρά από άλματα είναι εξίσου αποτελεσματική με τρία σετ σε διαστήματα ενός λεπτού το καθένα!

3. Συνδυάστε τα πάντα με το Fitness

Το μασάζ πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζεται με συγκεκριμένες σωματικές ασκήσεις για τα χέρια σας. Στοχεύστε σε τρεις φορές την εβδομάδα εναλλάξ με το αυτομασάζ. Κάνοντας ισομετρικές ασκήσεις και χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος, μπορείτε να επιτύχετε απίστευτα αποτελέσματα. Όσον αφορά τα προϊόντα, επενδύστε σε κρέμες που έχουν διεγερτικά όπως οι λιπολυτικές αρχές. Ομοίως, οτιδήποτε έχει μαύρο πιπέρι, άρνικα, μενθόλη ή καφεΐνη θα έχει αντίκτυπο στο δέρμα.