fbpixel

Search icon
Search
Oι κορυφαίες εκθέσεις μόδας που θα δείτε αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη
ARTS & CULTURE

Oι κορυφαίες εκθέσεις μόδας που θα δείτε αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη

Προσθέστε τες στην bucket list σας


Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το βρίσκουμε αφορμές για να ταξιδεύουμε. Ευτυχώς, το πολιτιστικό ημερολόγιο της Ευρώπης το προσεχές διάστημα δεν στερείται εκθέσεων που προσφέρουν ακριβώς αυτό, από τώρα μέχρι το τέλος του 2022 (και μετά). Είτε βρίσκεστε στο Παρίσι είτε στο Λονδίνο, υπάρχει κάτι που αξίζει να δείτε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον κόσμο της μόδας. Από την αναδρομική έκθεση του Gianni Versace που ξεκινάει τον Δεκέμβριο και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Groninger της Ολλανδίας για την 25η επέτειο από τον θάνατο του σχεδιαστή, μέχρι την πολυαναμενόμενη έκθεση "The New Black Vanguard" της Saatchi Gallery που μόλις άνοιξε της πύλες της. 

The New Black Vanguard: Photography between Art and Fashion στη Saatchi Gallery

1-QisON.jpg

Σε επιμέλεια του Αμερικανού συγγραφέα και κριτικού Antwaun Sargent, η πρωτοποριακή έκθεση The New Black Vanguard της Saatchi Gallery είναι ένα απόλυτο must-visit γι' αυτήν τη σεζόν - και για όσους αγαπούν τη μόδα, την τέχνη, τη φωτογραφία (και τον συνδυασμό τους) ειδικότερα. Παρουσιάζοντας τα έργα 15 σύγχρονων μαύρων φωτογράφων σε διάφορες αίθουσες, η έκθεση που μόλις εγκαινιάστηκε εστιάζει στο νέο κύμα πορτραίτου μόδας που εξυμνεί τη μαύρη κουλτούρα και καταρρίπτει πανάρχαια όρια - από τους ίδιους τους πρωτοπόρους φωτογράφους μέχρι τους στιλίστες, τα μοντέλα, τους make-up artists και τους creative directors που προσφέρουν μια νεωτεριστική ματιά. Οι επισκέπτες να περιμένουν να αντικρίσουν εντυπωσιακές εικόνες από τους Campbell Addy, Tyler Mitchell και Nadine Ijewere, μαζί με μια ειδική ενότητα "New Gazes II" αφιερωμένη σε έργα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Burberry για να εξερευνήσουν νέες έννοιες της ταυτότητας, της ομορφιάς και της επιθυμίας.

Info: Από τώρα μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2023, Διεύθυνση: Duke of York's HQ, King's Rd, Λονδίνο 

La Galerie Dior στην boutique 30 Avenue Montaigne

2-AbLLc.jpg

Η μόλις ανακαινισμένη boutique-ναυαρχίδα του Dior στη Λεωφόρο Montaigne 30 φιλοξενεί τα πάντα: από μια αποκλειστική μπουτίκ και ένα ατελιέ κοσμημάτων μέχρι εστιατόρια και κήπους - οπότε υπάρχει ένας μόνιμος εκθεσιακός χώρος που υμνεί τη λαμπερή ιστορία του οίκου. Η La Galerie Dior αφηγείται την ιστορία της παριζιάνικης υψηλής ραπτικής μέσα από πρωτότυπα σκίτσα, χαρακτηριστικές σιλουέτες και σπάνια αντικείμενα από τα αρχεία του french house, πολλά από τα οποία δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, το στολίδι στο λαμπερό στέμμα της La Galerie Dior είναι η χρωματικά κωδικοποιημένη συλλογή με πάνω από 1.800 αντικείμενα από το παρελθόν του οίκου μόδας, που περιλαμβάνει τα πάντα: από τσάντες και καπέλα μέχρι εξωφρενικά φορέματα. Ένα όνειρο για κάθε φαν της μόδας, αλλά ακόμη περισσότερο για όσους έχουν μάτι για τα εμβληματικά κομμάτια που έχουν συμβάλλει σε πολλές εμβληματικές red carpet εμφανίσεις.

Info: Μόνιμη έκθεση, Διεύθυνση: 30 Avenue Montaigne, Παρίσι 

Africa Fashion στο V&A South Kensington

image-2xjCr.jpg

«Μια εξερεύνηση της ζωτικότητας και του παγκόσμιου αντίκτυπου μιας σκηνής μόδας τόσο δυναμικής και ποικίλης όσο και η ίδια η ήπειρος», η Africa Fashion είναι η πιο εκτεταμένη έκθεση αφρικανικής μόδας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα - περιλαμβάνει πάνω από 250 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων, φωτογραφιών και ταινιών. Στα κυριότερα σημεία περιλαμβάνονται ρούχα που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ πριν από τα προσωπικά αρχεία σημαντικών αφρικανών σχεδιαστών στα μέσα του 20ού αιώνα, καθώς και τμήμα που αφηγείται την ιστορία του πώς η κατασκευή και η χρήση ενδυμάτων από ιθαγενείς έγινε μια στρατηγική πολιτική πράξη.

Info: Μέχρι τον Απρίλιο 2023, Διεύθυνση: Cromwell Rd, Λονδίνο 

Gianni Versace Retrospective στο Groninger Museum

gianni-versace.jpg

Αξίζει να ταξιδέψετε στην Ολλανδία τον Δεκέμβριο για να παρακολουθήσετε την αναδρομική έκθεση του Gianni Versace ενόψει της 25ης επετείου του θανάτου του του σχεδιαστή. Η έκθεση θα είναι μια θεαματική παρουσίαση των πιο εμβληματικών σχεδίων Versace, μαζί με σκίτσα, υφάσματα, αποκλειστικό υλικό και μια εξερεύνηση της επιρροής του. Don't miss!

Info: Δεκεμβρίου 2022 - 7 Μαΐου 2023, Διεύθυνση: Museumeiland 1 Groningen, Ολλανδία

Hallyu! The Korean Wave στο V&A South Kensington

960.jpg

Φαίνεται ότι όλος ο κόσμος έχει τρελαθεί με τη νοτιοκορεατική κουλτούρα, γι' αυτό και το V&A αποφάσισε να αφιερώσει μια ολόκληρη έκθεση σε αυτήν - με ένα ειδικό τμήμα αφιερωμένο σε όλη την υπέροχη μόδα της, φυσικά. Ανακαλύψτε τους πιο hot designers, που προέρχονται από τη Σεούλ, μάθετε περισσότερες λεπτομέριεες για τις παραδόσεις της ένδυσης τους και ανακαλύψτε εμβληματικά looks από τη Miss Sohee.

Info: Μέχρι τις 25 Ιουνίου 2023, Διεύθυνση: Cromwell Rd, Λονδίνο