fbpixel

Search icon
Search
Οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών για να απολαύσετε το φθινόπωρο στο Εrtflix
ARTS & CULTURE

Οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών για να απολαύσετε το φθινόπωρο στο Εrtflix

Οι κορυφαίες προτάσεις που μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα


Η streaming πλατφόρμα της κρατικής τηλεόρασης έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους λάτρεις των σειρών και ταινιών, και το κεντρικό στοιχείο που την ξεχωρίζει είναι η υψηλή ποιότητα στις παραγωγές της, αλλά και της ποικιλίας όλων αυτών που φιλοξενεί. Κι επειδή το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να περάσουμε τον χρόνο μας βλέπονται κάποια από αυτές, εμείς ξεχωρίσαμε τις top κλασικές ταινίες που αξίζουν την προσοχή σας.

Take a look!

1. Blind Date

mv5bmtcxntg3mtu4m15bml5banbnxkftztcwnzm4mzuwnw-at-at-v1.jpg

Ο Γουόλτερ Ντέιβις είναι εργασιομανής. Η προσοχή του στρέφεται αποκλειστικά στη δουλειά του και ελάχιστα στην προσωπική του ζωή ή την εμφάνισή του. Χρειάζεται μια συνοδό για να πάει στο επαγγελματικό δείπνο της εταιρείας του, με έναν νέο σημαντικό Ιάπωνα πελάτη. Ο αδελφός του, του κλείνει ραντεβού με την ξαδέλφη της γυναίκας του, Νάντια, η οποία είναι καινούργια στην πόλη και θέλει να κοινωνικοποιηθεί, αλλά τον προειδοποιεί πως αν μεθύσει, χάνει τον έλεγχο και γίνεται άγρια. Πώς θα εξελιχθεί το ραντεβού - ειδικά όταν συναντήσουν τον πρώην φίλο της Νάντια, τον Ντέιβιντ; Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Kim Basinger, John Larroquette κ.ά.

2. Stepmom

l.webp

H Ίζαμπελ, μια φωτογράφος με στόχο την καριέρα, αναγκάζεται να γίνει η μητριά των δύο παιδιών του φίλου της Λουκ, της 12χρονης Άννας και του 7χρονου Μπεν. Οι προσπάθειές της να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό τους περιπλέκονται από την Τζάκι την πρώην σύζυγο του Λουκ και φανατικά αφοσιωμένη μητέρα των παιδιών, η οποία δυσανασχετεί με την εισβολή της Ίζαμπελ. Όταν η Τζάκι ανακαλύπτει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, οι δύο ισχυρογνώμονες, ανεξάρτητες γυναίκες αναγκάζονται να βρουν έναν τρόπο να συνδεθούν. Συνειδητοποιώντας ότι πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους, οι δύο γυναίκες κατανοούν ότι η αγάπη τους για τα παιδιά είναι κάτι περισσότερο από κοινό έδαφος. Τελικά, ανακαλύπτουν πώς να αποδεχτούν η μία την άλλη, προκειμένου να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο, όσο έχουν την ευκαιρία. Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris κ.ά.

3. The Way We Were

thewaywewere197338671.jpg

Μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται, από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 έως τη δεκαετία του 1950, με φόντο την αμερικανική ζωή σε εποχές εξωτερικού πολέμου, εγχώριας ευημερίας και παράνοιας, την εποχή Μακ Κάρθι στο Χόλιγουντ. Η Κέιτι Μορόσκι είναι μια ιδεαλίστρια και λάτρης του Στάλιν, πολιτική ακτιβίστρια. Ο Χάμπελ Γκάρντινερ είναι ένας άνετος, αθλητικός τύπος και ταλαντούχος συγγραφέας. Βλέπουμε τις διαφορετικές προσωπικότητές τους, να επηρεάζουν τη σχέση τους και πώς τα καταφέρνουν παρά τις διαφορές τους. Πρωταγωνιστούν: Barbra Streisand, Robert Redford, Bradford Dillman κ.ά.

4. All Roads Lead to Rome

0ae6069150.jpg

H Μάγκι έχει κάθε λόγο να κάνει ένα ταξίδι στην Ιταλία. Από τη μια πρέπει να απομακρύνει την έφηβη κόρη της Σάμερ από τη Νέα Υόρκη και κυρίως από τον προβληματικό της φίλο. Από την άλλη, αισθάνεται την ανάγκη να κλείσει έναν παλιό λογαριασμό που έχει να κάνει με τον Λούκα, μια παλιά ερωτική ιστορία. Η άφιξη μαμάς και κόρης στα μαγικά τοπία της Ιταλίας όμως επιφυλάσσει πολλές ανατροπές, καθώς εξελίσσεται σε μια περιπέτεια στη διάρκεια της οποίας όλοι παίρνουν μαθήματα ζωής. Μετά από επεμβάσεις της αστυνομίας, συλλήψεις και την επανένωση της ηλικιωμένης μαμάς του Λούκα, με ένα απωθημένο του παρελθόντος, η ζωή όλων, παρόλες τις παρακάμψεις, θα βρει τον δρόμο της. Πρωταγωνιστούν: Sarah Jessica Parker, Raoul Bova, Claudia Cardinale κ.ά.

5. The Cut

27iht-rheyman27a-superjumbo.jpg

Μαρντίν, 1915. Η τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει όλους του Αρμένιους άντρες μέσα σε μια νύχτα και ο νεαρός σιδηρουργός, Νάζαρετ Μονογκιάν, αποχωρίζεται βίαια την οικογένειά του. Χρόνια αργότερα, αφού ο Νάζαρετ έχει επιβιώσει από τη γενοκτονία, μαθαίνει ότι οι κόρες του είναι κι αυτές ζωντανές. Κάνει σκοπό της ζωής του να τις ξαναβρεί και περιπλανιέται από την έρημο της Μεσοποταμίας ως την Αβάνα και τα απομονωμένα βοσκοτόπια της Βόρειας Ντακότα. Σε αυτή την οδύσσεια, θα συναντήσει απλούς ανθρώπους έτοιμους να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν αλλά και την άλλη πλευρά της απαξίωσης και της βαρβαρότητας. Πρωταγωνιστούν: Tahar Rahim, Simon Abkarian, Makram Khoury κ.ά.

6. Rachel Getting Married

mv5bmzi5oti3mde5nl5bml5banbnxkftztcwotixndqxnw-at-at-v1.jpg

Όταν η Κιμ επιστρέφει στο πατρικό της για το γάμο της αδελφής της Ρέτσελ, φέρνει μαζί της ένα μακρύ ιστορικό προσωπικών κρίσεων, οικογενειακών συγκρούσεων και τραγωδιών. Η πλούσια παρέα φίλων και συγγενών του νυφικού ζευγαριού, έχει συγκεντρωθεί για ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο γλεντιού, μουσικής και αγάπης, αλλά η Κιμ -με τις καυστικές ατάκες της και το ταλέντο της στο δράμα, είναι ο καταλύτης των εντάσεων που υποβόσκουν εδώ και καιρό στην οικογενειακή δυναμική. Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Roslyn Ruff, Sebastian Stan κ.ά.