fbpixel

Search icon
Search
Οι 8 καλύτερες σειρές και ταινίες Halloween για να παρακολουθήσετε στο Netflix
ARTS & CULTURE

Οι 8 καλύτερες σειρές και ταινίες Halloween για να παρακολουθήσετε στο Netflix

Οι spooky ιστορίες τους θα σας βάλουν στο κλίμα


Το Halloween πλησιάζει κι εμείς μπαίνουμε ολοένα και περισσότερο στο κλίμα. Το Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκίνησε είναι η ιδανική αφορμή για να κάτσουμε στο σπίτι και να απολαύσουμε τις καλύτερες σειρές και ταινίες στο Netflix, που ξεχωρίζουν για τα spooky stories τους, άλλες με περισσότερο και άλλες με λιγότερο χιούμορ.

Keep reading για να ανακαλύψετε τις 6 must-see σειρές και ταινίες Halloween στο Netflix!

Οι σειρές

1. Dahmer

screen-shot-2022-09-28-at-43705-pm-1.webp

Μέσα σε περισσότερο από μία δεκαετία, 17 έφηβοι και νεαροί άνδρες δολοφονήθηκαν από τον καταδικασμένο δολοφόνο Jeffrey Dahmer. Πώς απέφυγε τη σύλληψη για τόσο πολύ καιρό; Οι σειρά δείχνει τον ανατριχιαστικό τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε και σκότωνε τα θύματά του. Πρωταγωνιστούν: Evan Peters, Richard Jenkins, Niecy Nash-Betts κ.ά.

2. Wednesday

wednesday-netflix-parents-112922-4-c05c3ac1a19e4cb6b2275073e327cb96.jpg

Χρόνια μετά, η σειρά "Wednesday" έρχεται να αποκαλύψει την ιστορία της κόρης από το "The Adams Family". Έξυπνη, σαρκαστική και λίγο νεκρή μέσα της, η Wednesday Adams ερευνά μια σειρά φόνων, ενώ κάνει νέους φίλους -και εχθρούς- στην Ακαδημία Νέβερμορ. Ο χαρακτήρας είναι ιδιαίτερος, με την ίδια να μη δείχνει και τόσο πρόθυμη να προσαρμοστεί στην καινούρια της καθημερινότητα. Πρωταγωνιστούν: Jenna Ortega, Emma Myers, Hunter Doohan κ.ά.

3. Ratched

1-kgbabbfe50xymv-yllg8xq.jpeg

Μια από τις πιο γνωστές δουλειές του δημιουργού Ryan Murphy μας συστήνει τη γνωστή σε όλους ψυχωτική νοσοκόμα από τη διάσημη ταινία η «Φωλιά του Κούκου». Γυρίζοντάς μας στο παρελθόν της λοιπόν, κάπου το 1947, η Mildred Ratched -στον ρόλο της η καταπληκτική Sarah Paulson- πιάνει δουλειά σε μια κορυφαία ψυχιατρική κλινική. Πίσω, όμως, από την κομψή της εικόνα κρύβει ένα καταχθόνιο σκοτάδι. Πρωταγωνιστούν: Sarah Paulson, Finn Wittrock, Cynthia Nixon κ.ά.

4. Midnight Mass

midnight-mass-still.jpg

Η άφιξη ενός χαρισματικού νεαρού ιερέα φέρνει λαμπρά θαύματα, δυσοίωνα μυστήρια και νέο θρησκευτικό ζήλο σε μια πόλη που παρακμάζει και θέλει απεγνωσμένα να πιστέψει. Υπάρχει μήπως κάτι που ο ίδιος θέλει να κρύψει; Από πού πηγάζουν οι ικανότητες που εντοπίζουν οι κάτοικοι σε αυτόν; Πρωταγωνιστούν: Kate Siegel, Zach Gilford, Kristin Lehman κ.ά.


Οι ταινίες

1. Halloween Ends

1915711.webp

Καθώς προσπαθεί να φτιάξει μια νέα ζωή με την εγγονή της, η Laurie Strode υποψιάζεται ότι πίσω από έναν νέο κύκλο θανάτων κρύβεται ο μασκοφόρος δολοφόνος Michael Myers. Ποιες περιπέτειες θα κληθεί να αντιμετωπίσει προκειμένου να φτάσει στην αλήθεια; Θα είναι μήπως το επόμενο θύμα του Myers; Πρωταγωνιστούν: Jamie Lee Curtis, Jamie Lee Curtis, Rohan Campbell κ.ά.

2. The Mist

mv5bmtkyodq3mdc5n15bml5banbnxkftztywntixnzc4-v1.jpg

Μετά το χτύπημα μιας άγριας καταιγίδας σε μια μικρή πόλη, οι κάτοικοι ανακαλύπτουν μια απειλητική ομίχλη πάνω από τα σπίτια τους που σκοτώνει όποιον παραμένει έξω. Πώς θα την αντιμετωπίσουν και πόσο απειλητική μπορεί τελικά να γίνει για όλους; Πρωταγωνιστούν: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden κ.ά.

3. Hubie Halloween

hubie-halloween-adam-sandler-netflix.webp

Ο Hubie δεν είναι ο πιο δημοφιλής άνθρωπος στο Salem της Μασαχουσέτης, αλλά όταν το Halloween κάνει την εμφάνισή του και τρομοκρατεί τους πάντες καλείται να σώσει ολόκληρη την πόλη. Από ντροπαλός και συνεσταλμένος, μετατρέπεται σε μια άκρως δυναμική προσωπικότητα με σκοπό να αντιμετωπίσει τους φόβους τους και τις ανησυχίες των συμπολιτών του. Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Kevin James, Julie Bowen κ.ά.

4. The Addams Family

image-auwyg.jpg

Ύστερα από τα comics και την τηλεοπτική σειρά του Charls Addmass της δεκαετίας του 1960, τα μέλη αυτής της αγαπημένης, μακάβριας οικογένειας μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη. To παράξενο και καταστροφικό lifestyle που διατηρούν, κάνει εντύπωση σε όσους επισκέπτονται το σπίτι τους και αυτοί επιθυμούν να παραμείνουν μόνοι τους, μαζί με τις περίεργες συνήθειές τους. Πρωταγωνιστούν: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd κ.ά.