fbpixel

Search icon
Search
Οι best of the best ταινίες που πρέπει να δείτε πριν φύγει το έτος
ARTS & CULTURE

Οι best of the best ταινίες που πρέπει να δείτε πριν φύγει το έτος

Αυτές είναι οι καλύτερες παραγωγές που ξεχώρισαν μέσα στους προηγούμενους μήνες


Το 2022 μάς αποχαιρετά σιγά σιγά, αλλά πίσω του αφήνει μερικές από τις καλύτερες παραγωγές που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Ταινίες που ξεχώρισαν, που πρόκειται να βραβευτούν μέσα στον νέο χρόνο, που ανέδειξαν ενδιαφέρουσες ιστορίες και σπουδαίους ηθοποιούς και που σίγουρα θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό ακόμη. Οι επιλογές είναι πολλές, όμως εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο κορυφαίες και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω, παροτρύνοντάς σας να τις εντάξετε στη watch-list σας πριν φύγει αυτό το έτος.

Ανακαλύψτε τες και απολαύστε τες μέσα στις επόμενες ημέρες!

Elvis

elvis-movie-austin-butler.jpg

Η βιογραφική ταινία του Baz Luhrmann για τον προβληματικό βασιλιά του rock & roll είναι τουλάχιστον διχαστική, αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν οι κριτικοί και το κοινό: η καταπληκτική ερμηνεία του Austin Butler! Πρόκειται για την παραγωγή που συζητήθηκε όσο λίγες φέτος, γι' αυτό και αξίζει την προσοχή σας. Πρωταγωνιστούν: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge κ.ά.

Top Gun: Maverick

top-gun-maverick-review-dsu2.jpg

Κερδίζοντας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, το σαρωτικό sequel του κλασικού film του '80 με τον Tom Cruise στο τιμόνι, λειτούργησε ως «απινιδωτής» για μια κινηματογραφική βιομηχανία που εξακολουθεί να ταράζεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας. Η ταινία ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι έγινε μια από τις πιο αγαπημένες του κοινού για τη χρονιά που φεύγει και -ίσως- για ολόκληρη τη δεκαετία. Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Val Kilmer, Miles Teller κ.ά.

Black Panther: Wakanda Forever

black-panther-wakanda-forever-still-8-marvel-publicity-h-2022.jpg

Ενώ ο Chadwick Boseman είναι αισθητά απών, το franchise επιστρέφει με τους ίδιους σεναριογράφους και σκηνοθέτες, καθώς και μεγάλο μέρος του ίδιου καστ με το blockbuster της Marvel του 2018. Γεμάτη δράση και περιπέτεια που θα σας συναρπάσει. Πρόκειται για την ταινία που έφερε και πάλι στο επίκεντρο τη μουσική της Rihanna, καθώς το soundtrack "Lift Me Up" είναι δικό της! Πρωταγωνιστούν: Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Danai Gurira κ.ά.

Bones And All

6000.jpg

Eaters: έτσι ονομάζονται οι κανίβαλοι σε αυτήν την ταινία που κατάφερε να προκαλέσει, αλλά και να αγαπηθεί από τους movie lovers. Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως είναι κανίβαλος, να μάθει να ζει έτσι, και στην πορεία της γνωρίζει ανθρώπους με τέτοια γούστα - ένας από αυτούς είναι ο μεγάλος της έρωτας. Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Kendle Coffey.

Where the Crawdads Sing

mv5bodg3nje5ytmtndvhzi00mdlkltgxnmetmmyxotu1zwniyji0xkeyxkfqcgdeqxjoyw5uywg-at-v1.jpg

Η πατριαρχία, ο σεξισμός και η διάθεση του ανδρικού φύλου να επιβληθεί στο γυναικείο φύλο πρωταγωνιστεί από την αρχή. Αναφερόμενοι στη δεκαετία του '60, στην οποία εξελίσσεται η ιστορία, παρακολουθούμε ένα κεντρικό μοντέλο άντρα, αλλά και πατέρα που είναι χειριστικός και χρησιμοποιεί σωματική και ψυχολογική βία. Η επιβίωση και η μοναξιά στη φύση αποδεικνύουν ότι όλα είναι εφικτά, αρκεί να το θέλουμε πραγματικά. Πρωταγωνιστούν: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson κ.ά.

Smile

smile-bg.jpg

Ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την ιστορία, μια ψυχίατρος βλέπει σε μια βάρδιά της μια νεαρή να αυτοκτονεί μπροστά της, και από εκείνη τη στιγμή αρχίζει να βασανίζεται από φρικιαστικές παραισθήσεις. Όλη η ζωή της περνά από τα μάτια της, ενώ το παρελθόν της τη στοιχειώνει, όπως και αυτό το ανατριχιαστικό χαμόγελο που δεν μπορεί να βγάλει στιγμή από το μυαλό της. Πρωταγωνιστούν: Sosie Bacon, Kyle Gallner, Jessie T. Usher κ.ά.

Enjoy!

Κεντρική φωτογραφία: Elvis