fbpixel

Search icon
Search
Οι ασκήσεις γυμναστικής που είναι κατάλληλες γι' αυτήν την εποχή
WELLNESS

Οι ασκήσεις γυμναστικής που είναι κατάλληλες γι' αυτήν την εποχή

Σας αποκαλύπτουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε!


Το 2020 άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα και τις συνήθειες μας. Εκτός αυτού όμως επηρέασε και τροποποίησε σημαντικά τον χώρο της ευεξίας και του fitness. Έτσι, αξίζει να μάθετε τις αλλαγές που υπέστησαν τα fitness trends της φετινής σεζόν, ώστε να κατορθώσετε να φροντίσετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση με κάθε τρόπο.

Online fitness

shutterstock-1660419799.jpg

Εφόσον η πρόσβαση στα γυμναστήρια είναι περιορισμένη έως αδύνατη, οι περισσότεροι αποφάσισαν να στραφούν σε εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης. Ένας εξ αυτών είναι και οι διαδικτυακές προπονήσεις. Από video στο Youtube μέχρι και εξειδικευμένες εφαρμογές η άσκηση γίνεται πιο προσιτή από ποτέ σε όλους αδιακρίτως. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι προπονήσεις από την άνεση του σπιτιού μας είναι η πιο εύκολη λύση που προσελκύει μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Προπονήσεις στη φύση

qz3ru9vqrmwj2g3imc9w-we-are-wildness-nature-workout-790x500.jpg

Ή αλλιώς ο γνωστός σε όλους μας κωδικός 6. Οι προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους έχει καταστεί η πολυαγαπημένη συνήθεια αρκετών πολιτών, οι οποίοι αφιερώνουν ένα σημαντικό μέρος του ελεύθερου τους χρόνου για περπάτημα, τρέξιμο, αλλά και αερόβια άσκηση σε mat ή σε δημόσια όργανα γυμναστικής. Πάρκα, άλση, δάση, βουνά βρίσκονται στη διάθεση μας και ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψουμε. Επιπρόσθετα, ας μην ξεχνάμε πως ο κίνδυνος διασποράς του ιού σε εξωτερικούς χώρους μειώνεται κατά πολύ, για αυτό ας τηρήσουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ώστε να είμαστε και fit και ασφαλείς ταυτοχρόνως.

Wearables

woman-exercising-with-fitball-1000x520.jpg

Τα fitness gadgets ήρθαν για να μείνουν και να διευκολύνουν τις δραστηριότητες μας. Ειδικότερα, ορισμένα από αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε τις αγαπημένες μας προπονήσεις ανάμεσα σε διάφορα είδη γυμναστικής που μπορούμε να ακολουθήσουμε μόνοι μας χωρίς την επιτήρηση ενός personal trainer.

Διαλογισμός

shutterstock-557789605.jpg

Η ψυχική ηρεμία και ισορροπία είναι ο στόχος πολλών ανθρώπων για το 2021. Αν και εσείς έχετε ορίσει κάτι ανάλογο στη λίστα σας, τότε δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε παρά να επιδωθείτε στον διαλογισμό και στα mantras. Στα τελευταία έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο, όπου έχουμε αναλύσει διεξοδικά τα οφέλη τους και όλα όσα χρειάζεται να μάθετε για αυτά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορείτε κάθε μέρα να αφιερώνετε δέκα με είκοσι λεπτά για να αποφορτίζεστε από την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας.

Ειδικά προγράμματα

240827-2120x1415-pregnant-workout.jpg

Εκτός των προαναφερθέντων εκείνα που θα κυριαρχήσουν και θα έχουν πολύ μεγάλη απήχηση εντός του έτους είναι τα ειδικά προγράμματα. Και τι εννοούμε λέγοντας ειδικά προγράμματα; Προπονήσεις για την εγκυμοσύνη, για τους πόνους στον αυχένα και την πλάτη, αλλά και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ήρθαν για να μείνουν προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να προσεγγίσουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Πολλά αλλάζουν στον τομέα της υγείας, του wellbeing και της άσκησης. Μην ξεχνάτε πως αν θέλετε να εντάξετε στην ζωή σας την άσκηση το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε ένα πρόγραμμα, να πειθαρχήσετε και να ανακαλύψετε ποια είδη σας ταιριάζουν. Τέλος, αν θέλετε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή απευθυνθείτε σε έναν Διατροφολόγο, ώστε να διαμορφώσετε το εξατομικευμένο διαιτολογικό σας πρόγραμμα με ασφάλεια και σιγουριά.