fbpixel

Search icon
Search
Οι ανατρεπτικές τάσεις της νέας σεζόν που «σπάνε» τους κανόνες στο interior design
INTERIORS

Οι ανατρεπτικές τάσεις της νέας σεζόν που «σπάνε» τους κανόνες στο interior design

Τα trends στη διακόσμηση που θα βλέπουμε παντού το επόμενο διάστημα


Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου, και παρόλο που η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, ήδη έχουμε στο μυαλό μας πως σύντομα θα θέλουμε οι χώροι μας να αποπνέουν ζεστασιά και να δείχνουν πιο cozy. Κι έτσι, καταφεύγουμε στην αναζήτηση των τάσεων που πρόκειται να επικρατήσουν τους μήνες που ακολουθούν, φέρνοντας ανανεωμένο αέρα στους χώρους μας. 

Γι' άλλη μια σεζόν, οι experts στο interior design συστήνουν τις τάσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα που ακολουθεί!

1. Το μαύρο και το καφέ πάνε μαζί

black-accent-chairs.jpg
Home Designing

Πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σε αυτόν τον συνδυασμό, καθώς πράγματι είναι ταιριαστός και απόλυτα αποδεκτός από τους interior design experts. Μη σας τρομάζει η ιδέα του να μπλέξετε μαύρα και καφέ στοιχεία μεταξύ τους. Δημιουργείται η τέλεια αντίθεση και δίνεται ένας μοντέρνος τόνος σε ένα χρώμα που σε γενικές γραμμές είναι κλασικό, όπως το καφέ. Εισάγετε και λίγο λευκό ή μπεζ για extra ενδιαφέρον και διάσταση.

2. Κομψός μαξιμαλισμός

230821095712-04-maximalism-interior-design.jpg
CNN

Μπορεί ο μαξιμαλισμός να είναι κομψός; Κι όμως, ναι! Μη σας προβληματίζει το γεγονός πως πολλά και διαφορετικά στοιχεία συνδυάζονται μεταξύ τους, καθώς με τα κατάλληλα μυστικά μπορείτε να έχετε ένα ολόσωστο αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως καλό είναι να ποντάρετε στη δύναμη συγκεκριμένων χρωμάτων και βάσει αυτών να διακοσμήσετε τον χώρο σας, έχοντας έτσι σίγουρη την απόλυτη αρμονία.

3. Ρίγες παντού

studio-vero-photography-credit-simon-brown-648x858.jpg
Effect Magazine - Effetto

Οι ρίγες επιστρέφουν και πάλι στη διακόσμηση, στην πιο ανανεωμένη εκδοχή τους. Εντάξτε αυτό το trend στους χώρους σας επιλέγοντας να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία, έναν ιδιαίτερο καναπέ, χαλιά, ή ακόμα τολμήστε να κάνετε και mix & match με άλλα μοτίβα. Και πάλι μπορείτε να πειραματιστείτε με τα χρώματα και τα υλικά.

4. 60's και 70's αισθητική

ad0922-welteroth-1.webp
AD

Τα retro vibes και πάλι στο επίκεντρο! Οι τάσεις στη διακόσμηση φέρνουν 60's και 70's αέρα, μέσα από έπιπλα αλλά κι extras αντικείμενα για τις υπόλοιπες επιφάνειες. Ο funky χαρακτήρας εκείνης της εποχής έρχεται στο σήμερα και παίρνει up to date μορφή χάρη στα πληθωρικά χρώματα, στις ανοιχτόχρωμες ξύλινες επιφάνειες και τα χαρακτηριστικά prints. Το μοτίβο που θα αποτυπώσει απόλυτα αυτήν την αισθητική, δεν είναι άλλο από τα γεωμετρικά designs που ισορροπούν μεταξύ παλιού και μοντέρνου.

5. Καμπύλες και ιδιαίτερα σχήματα

57a616204831ea9425c76b6e080bfc10.jpg
Pinterest

Εδώ και μερικά χρόνια, βλέπουμε πολλά έπιπλα και διακοσμητικά με καμπυλόγραμμη εμφάνιση, είτε πρόκειται για μεγάλους καναπέδες, coffee tables και πολυθρόνες σε ενδιαφέροντα σχήματα, είτε ακόμα και για μικρότερα κομμάτια διακόσμησης, όπως γλυπτά και άλλα αντικείμενα. Πρόκειται για items που ξεπερνούν αποκλειστικά το κομμάτι της λειτουργικότητας και στρέφονται προς την κατηγορία των έργων τέχνης.

6. Περισσότερες cozy γωνίες

cosy-living-room-interiors-roundups-dezeen-1704-col-4.webp
Dezeen

Η  έννοια του coziness φαίνεται πως έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε στο σπίτι μας γωνίες, που στην πορεία γίνονται τα προσωπικά μας καταφύγια. Πέρα από τα fluffy υφάσματα και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, για να το πετύχετε επιλέξτε το ξύλο ως πρωταγωνιστικό υλικό, καθώς αποπνέει έναν γοητευτικό natural χαρακτήρα, που μας κάνει να θέλουμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Κεντρική φωτογραφία: Livingetc