fbpixel

Search icon
Search
Off-White: Ποια Ελληνίδα σχεδιάστρια αναλαμβάνει τη θέση της Consultant Shoe Designer του οίκου;
FASHION NEWS

Off-White: Ποια Ελληνίδα σχεδιάστρια αναλαμβάνει τη θέση της Consultant Shoe Designer του οίκου;

Η συνεργασία ξεκινά επίσημα στις 10 Φεβρουαρίου


Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Virgil Abloh τον περασμένο Νοέμβριο, δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά γύρω από το προσωπικό του brand Off-White, ο οποίος ιδρύθηκε το 2013 και έχει έδρα το Μιλάνο. Το ένα σενάριο διαδέχεται το άλλο, ενώ κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί στην πραγματικότητα. Παρόλα αυτά μια είδηση της τελευταίας στιγμής, μας έκανε για ακόμα μια φορά να νιώσουμε περήφανοι για τους δημιουργικούς ανθρώπους που υπάρχουν στην Ελλάδα. Αυτήν τη φορά, τα εύσημα ανήκουν στην Ελβίρα Παναγιωτοπούλου, η οποία ανέλαβε τη η θέση της Shoe Designer Consultant για τις συλλογές με γυναικεία formal shoes του brand Off-White. 

Who is Who

2019-05-14-07-25-51-elvira-panagiotopoulou.jpg

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου είναι ιδρύτρια και creative director του brand παπουτσιών Di Gaia και creative director του brand Callista Crafts. Με ιδιαίτερες σπουδές στο shoe design και master στα Fashion Accessories, έχει συνεργαστεί στο σχεδιασμό παπουτσιών κι αξεσουάρ με κορυφαίους οίκους μόδας όπως Balmain, Dolce&Gabbana, Narciso Rodriguez, Madeleine Vionnet, Diego Dolcini κ.ά. H επιστροφή της στην Ελλάδα έγινε πριν 4 χρόνια, το 2018, και είχε ως στόχο να αφιερωθεί στο δικό της brand Di Gaia, ενώ παράλληλα σχεδίασε συλλογές για την Καλογήρου και ξεκίνησε συνεργασία με τη Callista Crafts, της οποίας παραμένει creative director ως σήμερα.

Σπούδασε στη σχολή του Sergio Rossi στο Μιλάνο και στη συνέχεια στο αναγνωρισμένο Istituto Marangoni. Αφού τελείωσε τις σπουδές της αποφάσισε να εξασκηθεί στο επάγγελμα, σε μεγάλα ατελιέ και ονόματα της μόδας, ανάμεσα τους και οι Bruno Frisoni, Diego Dolcini, Madeleine Vionnet, Narciso Rodriguez και Dolce & Gabbana. Μία από τις σημνατικότερες στιγμές στην καριέρα της ήταν το 2018, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Knowledge & Innovation: The Future Footwear Generation που διοργανώνει η ιταλική Vogue. Η καριέρα της Ελβίρας τώρα απογειώνεται με ένα ακόμα την σημαντική αυτή συνεργασία της με τον οίκο Off-White. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αναλαμβάνει τη θέση της Shoe Designer Consultant για τις συλλογές με γυναικεία formal shoes του διάσημου brand που ίδρυσε ο Virgil Abloh κι έχει αφήσει το δικό του, ιδιαίτερο αποτύπωμα στον φανταστικό κόσμο της μόδας. 

The New Collaboration 

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια ανακοίνωσε τα καινούρια της καθήκοντα μέσα από ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο έγραφε χαρακτηριστικά «με περηφάνια και ενθουσιασμό ανακοινώνω τον νέο μου ρόλο ως shoe Designer Consultant του Off-White στο Μιλάνο». Η συνεργασία με το fashion brand θα ξεκινήσει και επίσημα, αύριο στις 10 Φεβρουαρίου. 

elvira-digaia-354-1jpg-920x1380.jpg

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη της στο Harper's Bazaar Greece, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από χρόνια σημαντικής πορείας στο εξωτερικό και σε γνωστούς οίκους, διότι χρειαζόταν ένα διάλειμμα από του έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς που έχει ο χώρος της μόδας σε τόσο υψηλά επίπεδα. Ωστόσο το εξωτερικό της έλειπε σ' έναν βαθμό και μία ελκυστική πρόταση θα μπορούσε να γίνει η αφορμή για να βγει και πάλι εκτός Ελλάδος. Ό,τι ακριβώς συνέβη και με τον νέο της ρόλο.