fbpixel

Search icon
Search
Ο υποδειγματικός ανασχεδιασμός ενός βραβευμένου chalet στον Παρνασσό
INTERIORS

Ο υποδειγματικός ανασχεδιασμός ενός βραβευμένου chalet στον Παρνασσό

Με την υπογραφή του γραφείου Kokosalaki | Architecture


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kokosalaki | Architecture υπογράφει τον εσωτερικό ανασχεδιασμό ενός chalet στον Παρνασσό χαρίζοντας του νέα, μοντέρνα πνοή, με τη χρήση απρόσμενων υλικών που συνδυάζονται ιδανικά με την τοπική πέτρα και το ξύλο. Η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη αναφέρει: «Στην περίπτωση του ανασχεδιασμού του chalet, μας ζητήθηκε να επέμβουμε σε ένα υπάρχον, βραβευμένο εξωτερικά κτίριο και να προσεγγίζουμε απο μια νάα σκοπιά την ιδέα πως θα μπορούσε να είναι ένα ησυχαστήριο στο βουνό, αποφεύγοντας τα κλισέ σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει ένα chalet. Έτσι πειραματιστήκαμε και καταλήξαμε σε μια πρόταση όπου συνδύαζε στοιχειία urban loft προσαρμοσμένα σε ένα αλπικό περιβάλλον".
Η περιτριγυρισμένη από καστανιές κατοικία είναι σχεδιασμένη από τους αρχιτέκτονες Ρούλα Κοτσιλάτη και Βαγγέλη Χατζή, περιλαμβάνει εκατό πενήντα τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στα όρια της δασικής περιοχής, 15 μόλις λεπτά από το χιονοδρομικό κέντρο ενώ νότια απολαμβάνει μια καταπληκτική θέα της κοιλάδας. Η κατασκευή αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα και στεγάζεται από μια μονόριχτη στέγη. Στο κατώτερο επίπεδο υπάρχουν τα υπνοδωμάτια, το μπάνιο και η σάουνα. Στο ισόγειο, όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος, υπάρχει το σαλόνι, η κουζίνα αλλά και ένα δεύτερο καθιστικό το οποίο είναι οργανωμένο γύρω από ένα τζάκι.

Μια λεπτή, μεταλλική σκάλα οδηγεί στο καθιστικό του επάνω ορόφου. Ένα διάτρητο, ατσαλένιο σεντόνι είναι ένα ελαφρύ διαχωριστικό μεταξύ των δύο επιπέδων και αφήνει παράλληλα το φως να περάσει μέσα από τις άνισες, κυκλικές τρύπες. Μεταξύ των αλλαγών που έχουν γίνει στο υπάρχον κτίριο, εκτός από το αρχικό σχέδιο, ήταν και η αλλαγή σε κάποια ανοίγματα προκειμένου να πλαισιωθεί η καταπληκτική θέα του δάσους και να δημιουργηθούν άνετα καθίσματα στο παράθυρο.

«Το όραμα του σχεδίου μας ήταν ένας μοντέρνος αλλά ζεστός χώρος, ο οποίος θα σεβαστεί τον υπάρχοντα και θα αλληλεπιδράσει αρμονικά με το απίστευτο φυσικό περιβάλλον. Το concept ήταν να συνδυαστούν φυσικά υλικά, όπως «χωριάτικα» ξύλινα μέρη, με τελειώματα και υφές που τυπικά χρησιμοποιούνται σε πιο βιομηχανικό design. Ατσάλι, μέταλλο κομμένο με λέιζερ, ξύλινο πλέγμα και 3D μωσαϊκό στα μπάνια είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά στο σπίτι ενώ έλα τα έπιπλα και ο φωτισμός είναι custom made προτάσεις. 

1-exterior.jpg
2-exterior.jpg

Mετάφραση: Αναστασία Αγγελίδου

adv

GLOW LOVES

Η Julia Roberts και ο Dermot Mulroney απαντούν στις πιο συχνές ερωτήσεις του Google
VIDEO

Η Julia Roberts και ο Dermot Mulroney απαντούν στις πιο συχνές ερωτήσεις του Google