fbpixel

Search icon
Search
Ό,τι νέο κεντρίζει την προσοχή μας τώρα στην Αθήνα και δεν πρέπει να χάσετε
ARTS & CULTURE

Ό,τι νέο κεντρίζει την προσοχή μας τώρα στην Αθήνα και δεν πρέπει να χάσετε

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας


Η Αθήνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια μίνι απόδραση, καθώς οι πρώτες ημέρες του καλοκαιριού εκεί γεμίζουν με τις πιο updated προτάσεις για κάθε στιγμή και για όλα τα γούστα. Από νέα ανοίγματα μέχρι εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα, η αθηναϊκή σκηνή εμπλουτίζεται με γεγονότα κι εμπειρίες που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας, είτε είστε κάτοικοι είτε απλώς επισκέπτες στην πρωτεύουσα.

Κρατήστε σημειώσεις...

New Opening


The Roc Club, Vouliagmeni

01-the-rooms-vouliagmeni-the-roc-club-2048x1175.jpg

Η Grecotel εγκαινιάζει ένα ολοκαίνουριο Riviera Club-Maison με καταπληκτική θέα στην Astir Μαρίνα και τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης. Το The Roc Club διαθέτει 35 δωμάτια και σουίτες σε ελληνικά λευκά χρώματα, που αντικρίζουν τη διάσημη λίμνη της Βουλιαγμένης, φέρνοντας μια νέα πρόταση στην έννοια της high-end φιλοξενίας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια χαλαρωτική διαμονή εκεί, η οποία θα σας πείσει πως το καλοκαίρι έχει φτάσει και οι στιγμές ξεγνοιασιάς βρίσκονται μπροστά σας!

Info: Πανός 8 & Χλόης, Βουλιαγμένη.


For Theater Lovers


''ΣUΠΕR'' στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

yhy7645-snf-yiorgis-yerolymbos.jpg

Το Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη, ολοκληρώνει την τέταρτη χρονιά υλοποίησής του και μας προσκαλεί σε μία υπέρ-ηρωική περιπέτεια με την παράσταση μουσικού θεάτρου ΣUΠΕR. Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 20:30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. «Ποιος σούπερ-ήρωας ήθελες να είσαι όταν ήσουν μικρός και ποιος θα ήθελες να είσαι τώρα;», είναι η ερώτηση-αφετηρία μίας διαδρομής αλλεπάλληλων μεταμορφώσεων σε χαρακτήρες με υπερδυνάμεις. Πληθώρα βιογραφικών φαντασιακών αναφορών συνθέτουν μία μη γραμμική συλλογική ιστορία αλληγορικών αλλά και κυριολεκτικών μεταβάσεων από συνθήκη σε συνθήκη μέσα από την οποία χαρτογραφείται ο εαυτός: τόσο η προσωπική ουτοπία όσο και η εσωτερική πραγματικότητα του καθενός από εμάς.

Info: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Λ. Συγγρού και Ευριπίδου).

«Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού» του Dario Fo στο Θέατρο Πέτρας

787695.jpg

Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»! Ο Dario Fo καταφέρνει να ξεσκεπάσει μέσα από το έργο του, τη δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Giuseppe Pinelli, που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, σήμερα, χρόνια μετά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές –πάρα πολλές- ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα. Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Κώστας Μαγκλάρας, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Στέλιος Πέτσος

Info: Θέατρο Πέτρας (Ολυμπίας, Ίλιον - Πετρούπολη), 3 Ιουνίου στις 21:00.

''Lemon'' του Alessandro Baricco στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

800937.jpg

Το πλήρωμα του Lemon μας προσκαλεί να επιβιβαστούμε στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν για να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία αυτής της χειροποίητης καλλιτεχνικής πρότασης. Η ιστορία του πιανίστα 1900, που γεννήθηκε πάνω σε ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό -διάσημη και από την κινηματογραφική της μεταφορά με τίτλο «Ο Θρύλος του 1900» σε σκηνοθεσία Giuseppe Tornatore, μεταφέρεται επί σκηνής με τους Μελαχρινό Βελέντζα (1900) και Γιώργο Δρίβα (Τίμ Τούνυ), φέρνοντας στην επιφάνεια τις πραγματικές μας ανάγκες: Εσείς πού νιώθετε ευτυχισμένοι; Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900) - Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ).

Info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32).

Τόσκα, Giacomo Puccini στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

toska-toy-tzakomo-poytsini-ethniki-liriki-skini-odio-hrwdoy-attikou-2022-1.jpg

Με τη δημοφιλέστατη Τόσκα του Giacomo Puccini ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 1, 2, 4, 6 και 11 Ιουνίου 2024, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Ούγκο ντε Άνα και αναβίωση σκηνοθεσίας Κατερίνας Πετσατώδη. Η Τόσκα, ένα μοναδικό οπερατικό θρίλερ, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 1900 στη Ρώμη. Δίκαια μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, όπου τα παράφορα πάθη υπογραμμίζονται από την άκρως υποβλητική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι. Από την ΕΛΣ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1942 στο Θερινό Θέατρο της πλατείας Κλαυθμώνος, με τη δεκαεννιάχρονη Μαρία Καλογεροπούλου (μετέπειτα Κάλλας) στον ομώνυμο ρόλο, και από τότε παρουσιάζεται πολύ συχνά μετά από ισχυρή απαίτηση του κοινού.

Info: Ωδείο Ηρώδου Αττικού.


Lunch Break, Drink or Dinner at...


+2Η

2h-may-studioskigo-0074.webp
Φωτογραφία: Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη προσθήκη του Ergon Bakehouse, που πήρε το όνομά της από τις ώρες που καθόμαστε συνήθως γύρω από ένα τραπέζι όταν τρώμε έξω. Ένα σύγχρονο εστιατόριο, με υπέροχη θέα από την ταράτσα και cool design και μενού που θα λατρέψουν οι λάτρεις του υδατάνθρακα, με την υπογραφή του σεφ Παναγιώτη Ξάνθη, ο οποίος πειραματίζεται με τις μορφές που μπορεί να πάρει η ζύμη προκειμένου να εξιτάρει τον ουρανίσκο.

Info: Μητροπόλεως 27 & Πατρώου.

Λούνα

snapinstaapp-436302819-122139429578205586-3461282700111093849-n-1080.jpg

Στον Νέο Κόσμο, στην πλατεία Χριστιανουπόλεως, το ολοκαίνουριο εστιατόριο Λούνα πρόκειται να γίνει το επόμενο στέκι τόσο για τους Αθηναίους όσο και για τους επισκέπτες. Σε ένα cozy περιβάλλον, εκεί όπου οι παρέες συναντιούνται, η ελληνική κουζίνα απογειώνεται, επαναπροσδιορίζοντας γεύσεις που αγαπάμε. Πλούσια είναι και η λίστα των κρασιών, που περιλαμβάνει ελληνικές αλλά και ξένες ετικέτες.

Info: Πλατεία Χριστιανουπόλεως 3, Νέος Κόσμος.


E is for Exhibitions


Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα

cindy-sherman-at-cycladic-pryima-erga-photo-27074.jpg

Περισσότερα από εκατό έργα της Cindy Sherman πρόκειται να παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα», που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2024 στο Μέγαρο Σταθάτου. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, στην οποία θα παρουσιαστούν έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980), καθώς και από τις σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds (1981) και Color Studies (1982). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Info: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - Μέγαρο Σταθάτου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1).

Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων

9-1-k5Px2.jpg

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Μουσείο Ακρόπολης, παρουσιάζουν έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 την έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe με τίτλο «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης. Πρόκειται για μια μοναδική αναδρομή στην «ελληνική περίοδο» του McCabe, με περίπου 100 φωτογραφίες, που στοχεύουν στο να αναδειχθεί η αυθεντικότητα, ο πολιτισμός, η ιστορία, η ομορφιά και οι άνθρωποι στην καθημερινότητα της μεταπολεμικής Ελλάδας μέσα από τη ματιά του Αμερικανού καλλιτέχνη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Info: Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15).


Cinema under the Acropolis


Cine Paris

663dd9ded4c1f236b25cc0ab-cine-paris-cnn-09-05-2024.webp

Το αγαπημένο θερινό σινεμά της Αθήνας επιστρέφει για κινηματογραφικές βραδιές με θέα την Ακρόπολη. Απόλαυσε ένα πρόγραμμα νέων κυκλοφοριών και κλασικών ταινιών στην καρδιά της Πλάκας με την επιμέλεια του Cinobo. Μη χάσετε αυτές τις ημέρες: "Kind of Kindness", "Northern Comfor", "Down by Law". Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Have fun!