fbpixel

Search icon
Search
O σύγχρονος μινιμαλισμός αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο σε μια elegant εξοχική κατοικία
INTERIORS

O σύγχρονος μινιμαλισμός αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο σε μια elegant εξοχική κατοικία

Πρόκειται για το σπίτι της interior designer, Anne Boyd


Η Anne Boyd είναι μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της γενιάς της, μιας και ο κόσμος την έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο που τη διακρίνει στο interior design, αλλά και σε ό,τι καταπιάνεται στα τόσα χρόνια της πορείας της. Αποπνέοντας μια απαράμιλλη φινέτσα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς την υψηλή αισθητική που τη διακατέχει, μέσα από προσωπικές της επιλογές που τυχαίνει να είναι και η φύση της δουλειάς της. 

Δέκα χρόνια πριν, η ίδια θέλησε να αγοράσει μια εξοχική κατοικία σε κάποια ήσυχη γειτονιά της αγαπημένης της Αγγλίας. Σε αυτήν ήθελε να αποφορτίζεται από τους έντονους ρυθμούς της ζωής και τις απαιτήσεις της δουλειάς της -όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Χωρίς δεύτερες σκέψεις κι έπειτα από πολλή έρευνα, κατάφερε να αγοράσει το δικό της σπίτι και να ονειρευτεί μέσα στους χώρους του το μέλλον της.

s2.jpg


To εξωτερικό του σπιτιού και μόνο, μαρτυρά την αίγλη που αποπνέουν οι χώροι του, συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν και δίνοντας το προβάδισμα και για το μέλλον. Τεράστιοι κήποι, πέτρινοι τοίχοι και περιφράξεις, περιποιημένα δέντρα και μικρότερα φυτά συνθέτουν το όλο μαγευτικό σκηνικό. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό της κατοικίας...

Μια πρώτη ματιά αρκεί για να γίνει ολοκάθαρη η μινιμαλιστική τακτική που ακολούθησε η designer στη διακόσμηση όλων των χώρων, καθώς κινήθηκε σε μια παλέτα basic αποχρώσεων, μεταξύ των οποίων το λευκό, το μπεζ και το μαύρο. Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση.

Πλαισιωμένο από μια καταπράσινη όαση, η αρχιτεκτονική και διακόσμηση αυτού του σπιτιού στηρίχθηκαν στην εξασφάλιση φυσικού φωτός, γι' αυτό και είναι εμφανείς οι λιτές γραμμές σε κάθε χώρο. Από την κουζίνα μέχρι το living room και από τα υπνοδωμάτια στους αύλειους χώρους, πρωταγωνιστικό ρόλο κατακτούν τα πολυτελή στοιχεία διακόσμησης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα υπερμεγέθη φυτά εσωτερικού χώρου, οι wood επιφάνειες, τα λευκά είδη που βασίζονται στην άνεση και την πρακτικότητα, διευκολύνοντας σε κάθε περίπτωση το lifestyle της ιδιοκτήτριας, αλλά και οι εντυπωσιακοί πίνακες από τοίχο σε τοίχο.

s3.jpg


Σε αυτήν την κατοικία την οποία δε θέλει κανείς να εγκαταλείψει κατά την περιήγησή του, ξεχωρίζουν επίσης οι μαρμάρινες λεπτομέρειες που κάνουν το final result ακόμα πιο expensive looking, οι επιβλητικοί vintage καθρέφτες που δίνουν μεγαλύτερη διάσταση στους ήδη ευρύχωρους χώρους, καθώς και τα ατσάλινα και πέτρινα touches που υπενθυμίζουν με τον πιο διακριτικό τρόπο το ότι το σπίτι βρίσκεται εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η όλη γαλήνια ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκανα update στο όλο αποτέλεσμα. Μεταξύ αυτών, είναι τα αμέτρητα βιβλία της interior designer που έχουν πάρει τη θέση τους στις βιβλιοθήκες αλλά και σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Η ίδια, άλλωστε, έχει δηλώσει πολλές φορές πως λατρεύει το διάβασμα, συνδέοντας κάθε φάση της ζωής της με ιστορίες από τα αναγνώσματα που κρατάει ανά καιρούς στα χέρια της και της κρατούν συντροφιά.

s4.jpg
Θαυμάστε στην gallery περισσότερους χώρους της υπέροχης κατοικίας!