fbpixel

Search icon
Search
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Έλληνας στους οκτώ του Roland Garros
#GREEKSDOITBETTER

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Έλληνας στους οκτώ του Roland Garros

Νίκησε με άνεση πριν λίγο τον επίσης σπουδαίο αντίπαλό του, Grigor Dimitrov


Ακόμη ένας θρίαμβος φαίνεται πως ακολουθεί τον 22χρονο Έλληνα τενίστα, Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος βρίσκεται κι επίσημα πλέον για πρώτη φορά στον προημιτελικό του διάσημου τουρνουά τένις Roland Garros, που διεξάγεται στο Παρίσι. Ο υπέροχος Στέφανος επιβλήθηκε στα τρία σετ στον Βούλγαρο αντίπαλό του, Grigor Dimitrov, περνώντας -κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά σε Έλληνα- στην οκτάδα του λαμπρού τουρνουά και προσθέτοντας ακόμη μια επιτυχία στην καριέρα του. 

Ο Τσιτσιπάς συνέτριψε τον αντίπαλό του, με σκορ 3-0 και πιο αναλυτικά με 6-3, 7-6 και 6-2. Ο Έλληνας αθλητής έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής, αφού με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, όπου φάνηκε να πιέστηκε, εκείνος επέστρεψε δυναμικά στο γήπεδο, κάνοντας την ανατροπή, κερδίζοντας όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. 

1-fL8m9.jpg

Τώρα, παραμένει να αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, τον επίσης 22χρονο Ρώσο τενίστα, από τον οποίο ωστόσο έχει ηττηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα και στις δύο προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Μάλιστα, αυτό το ματς πρόκειται να είναι και ο δεύτερος προημιτελικός σε Grand Slam, μετά το 2019 στο Australian Open, όπου και κέρδισε τον σπουδαίo Rafael Nadal.

O Στέφανος δε δίστασε να κρύψει την χαρά του, ενώ κατάφερε να ευχαριστήσει το κοινό του για την υποστήριξη στα γαλλικά. Plus, μοναδική στιγμή στα social media υπήρξε η κίνηση των διοργανωτών του Roland Garros, οι οποίοι ανέβασαν το συγκεκριμένο βίντεο στο λογαριασμό στο Twitter, προσφέροντας μαθήματα γαλλικών στον νεαρό Τσιτσιπά. Φαίνεται πως πραγματικά έχει τη συμπάθεια των ανθρώπων του θεσμού, αλλά και σχεδόν όλων των ξένων media. 

Η οικογένεια και οι δικοί του αγαπημένοι άνθρωποι δεν έλειψαν από το πλευρό του κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ τα βλέμματα όλων έπεσαν επάνω τους εξαιτίας της ιδιαίτερης μάσκας προστασίας που φορούσαν, η οποία απεικονίζει ένα καρτούν που θυμίζει καταπληκτικά τον τενίστα!

Πλέον, αναμένουμε να δούμε την απόδοση του ταλαντούχου Στέφανου στο γήπεδο, με αντίπαλο τον Rublev!