fbpixel

Search icon
Search
Ο Robert De Niro ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Nobu στη Σαντορίνη
TRAVEL

Ο Robert De Niro ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Nobu στη Σαντορίνη

Ένα νέο opening από τον όμιλο luxury hotels, αυτήν τη φορά στη χώρα μας


Η ιστορία της αυτοκρατορίας των εστιατόριων Nobu ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, όταν ο διάσημος ηθοποιός Robert De Niro αποφάσισε να επεκτείνει την επιχειρηματική του δράση στον χώρο της εστίασης, αφού είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι αντίστοιχο, ασφαλώς μικρότερης εμβέλειας, διατηρώντας για χρόνια, το δικό του εστιατόριο Tribeca Grill, στη Νέα Υόρκη.

Το Nobu, η αλυσίδα πολυτελών εστιατορίων και ξενοδοχείων του ηθοποιού και του διάσημου Ιάπωνα chef Nobu Matsuhisa, έρχεται την άνοιξη στη Σαντορίνη. Θα είναι το πρώτο boutique hotel και εστιατόριο στην Ελλάδα, και ένα από τα πολλά project που έχει σε εξέλιξη το brand στην Ευρώπη.

Ένα νέο αρχιτεκτονικό δημιούργημα στη χώρα μας

Nobu Hotel and Restaurant Santorini
Nobu Hotel and Restaurant Santorini

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Nobu Hotel and Restaurant Santorini θα περιλαμβάνει ένα boutique ξενοδοχείο κι ένα εστιατόριο Nobu, που θα σερβίρει την αναμενόμενη ιαπωνική-περουβιανή fusion κουζίνα. Σε μια γραφική κορυφή της Καλντέρας στο Ημεροβίγλι, στη βορειοανατολική ακτή του νησιού, το πολυτελές ξενοδοχείο θα διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο σπα και γυμναστήριο, μαζί με μια πισίνα υπερχείλισης δύο επιπέδων που πλαισιώνεται από μια πλειάδα πολυτελείς βίλες με πισίνα.

Το βασικό highlight αυτού του κτίσματος θα είναι η απίθανη τοποθεσία του, που πρόκειται να μαγέψει τόσο τους Έλληνες όσο και τουρίστες. Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική και τα μοναδικά χρώματα της Ελλάδα θα γίνουν «ένα» με την πολυτέλεια που διακρίνει τον μεγάλο όμιλο. Το Nobu θα απέχει μόλις 10 λεπτά οδικώς από τη γοητευτική Οία, ενώ θα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τα κοσμοπολίτικα Φηρά. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στο φημισμένο μονοπάτι πεζοπορίας Οίας-Φηρών που εκτείνεται μεταξύ των δύο οικισμών.

Bonus, το όλο ενδιαφέρον πρόκειται να στραφεί στην ανεπανάληπτη θέα προς την Καλντέρα και το Αιγαίο Πέλαγος, που θα προσφέρεται απλόχερα. Η γοητεία του νησιού, άλλωστε, είναι κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

nobu.jpg
Nobu Hotel Los Cabos

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, θυμόμαστε πως δύο από τις πιο πρόσφατες αφήξεις του ομίλου ήταν τα Nobu Hotel Los Cabos και Nobu Hotel Palo Alto. Το Nobu Hotel Los Cabos άνοιξε έχοντας συνολικά 200 δωμάτια, με βαθιές ευρύχωρες πισίνες και ένα πολυτελές spa -όλα αυτά, στο νότιο άκρο της εξωτικής χερσονήσου Baja, της Κάτω Καλιφόρνια. Το Nobu Hotel Palo Alto, το οποίο σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες της εταιρείας Montalba, με έδρα την Πόλη των Αγγέλων, μπορεί να διαφέρει σε ό,τι αφορά το παραθαλάσσιο περιβάλλον του Los Cabos, ωστόσο μοιράζεται το ίδιο σχεδιαστικό DNA με την αδελφή-ιδιοκτησία του. Το πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2020, μετά την ολοκλήρωση μιας πλήρης ανακαίνισης, που κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια, θα συστηθεί στο κοινό ως ένα boutique hotel, με αποκλειστικά 73 δωμάτια και φυσικά το εμβληματικό διώροφο Nobu εστιατόριό του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο όμιλος άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το '94 στη Νέα Υόρκη. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 50 εστιατόρια Nobu σε όλο τον κόσμο. Η φίρμα καταπιάστηκε με τον τομέα της φιλοξενίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ανοίγοντας το πρώτο της boutique ξενοδοχείο-in-a-hotel στο Caesars Palace το 2013. Η Σαντορίνη σηματοδοτεί το 26ο ξενοδοχείο για το brand.

palo-alto.jpg
Nobu Hotel Palo Alto


Ο CEO της Nobu Hospitality, Trevor Horwell, μίλησε για το νέο opening στη χώρα μας: «Η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο με τη σπάνια ομορφιά της, φημισμένη για τη χαρακτηριστική κουζίνα της, την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με φόντο απότομους βράχους και τα δραματικά ηλιοβασιλέματα που φωτίζουν τη θάλασσα και τον ουρανό. Ανυπομονούμε να προσκαλέσουμε ντόπιους και διεθνείς ταξιδιώτες να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής του Nobu σε αυτόν τον ιδιαίτερο προορισμό».

Δείτε το παρακάτω video και προετοιμαστείτε γι' αυτό το μοναδικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα, που πρόκειται να ανοίξει την ερχόμενη άνοιξη!