fbpixel

Search icon
Search
Ο μυθικός Πετρούνιας έκανε ξανά όλη την Ελλάδα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του
PEOPLE & MOMENTS

Ο μυθικός Πετρούνιας έκανε ξανά όλη την Ελλάδα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του

Ένας αθλητής που αποτελεί πρότυπο για πολλούς διαφορετικούς λόγους


Δε χρειαζόταν να περιμένει κανείς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, για να καταλάβει το πόσο μεγάλος αθλητής είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας. Αυτό είναι κάτι που μας το έχει δείξει σε πολλές διαφορετικές στιγμές της σπουδαίας καριέρας του κι απλά, έκανε το ίδιο και τώρα. Πέρασε στο Πάνθεον της ιστορίας και είναι πια με κάθε επισημότητα ο κορυφαίος των κρίκων. Ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά πώς να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο μετά, φτάνοντας τους επτά χρυσούς ευρωπαϊκούς τίτλους. 

Ξέρει ποιος είναι. Ξέρει τι μπορεί να πετύχει, ξέρει πότε πρέπει να πατήσει ακόμη πιο δυνατά στα πόδια του κι ενδεχομένως να πιεστεί, για να ξεπεράσει τα δικά του όρια. Είναι σταθερός, είναι σίγουρος, είναι μαχητής και στη γαλλική πρωτεύουσα, είδε την iconic συλλογή του να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους. Είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας και χαμογελάει ξανά γεμάτος χαρά και ικανοποίηση!

Έγραψε για μία ακόμη φορά ιστορία

Ο μεγάλος αγώνας

Για κανέναν αθλητή, ακόμη και για τους top-level, δεν είναι εύκολο να εξασφαλίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για μία σκληρή διαδικασία, μερικές φορές κι επίπονη, χρειάζεται υπομονή κι επιμονή, αυταπάρνηση και πολλά-πολλά ακόμη. Φυσικά, αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Λευτέρη Πετρούνια. Ο δρόμος με φόντο το Παρίσι δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά ο ίδιος δεν σταμάτησε να προσπαθεί και να δουλεύει για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Χθες, έφτασε η δική του στιγμή... Ήταν η ώρα που έπρεπε να παλέψει και ήταν συγκλονιστικός για μία ακόμη φορά. Εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και ανέβηκε στο βάθρο σε τρίτους συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, γράφοντας τη δική του ιστορία, καθώς πρόκειται για κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος. 

Ο Έλληνας αθλητής εκτέλεσε στην εντέλεια το πρόγραμμα του και συγκέντρωσε 15.100 βαθμούς -για το ίδιο πρόγραμμα είχε πάρει 14.800 στον προκριματικό- δείχνοντας για μία ακόμα φορά την κλάση του και το πόσο σπουδαίος είναι. Είχε αυτοπεποίθηση, το πίστευε και στο τέλος, πέτυχε έναν ακόμη στόχο. Έκανε δικό του κι αυτό το μετάλλιο και έκανε ξανά όλη την Ελλάδα -κι όχι μόνο- να υποκλιθεί στο μεγαλείο του. Γνώρισε την αποθέωση, το απόλαυσε, συγκινήθηκε, χάθηκε στην αγκαλιά της Βασιλικής Μιλλούση και μαζί, μας χάρισαν μία τρομερή εικόνα. «Με συγχωρείτε, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω την οικογένειά μου μετά από είκοσι μέρες», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ, όταν συνάντησε τη γυναίκα του για πρώτη φορά μετά από πολλές, κοπιαστικές ημέρες και τα λόγια του αυτά, είναι ενδεικτικά του τι έχει περάσει όλο αυτό το διάστημα.

Συγκίνηση και δικαίωση

Την ώρα αυτών των μεγάλων διοργανώσεων, την ώρα των αγώνων, όλοι αυτοί οι αθλητές βρίσκονται στο επίκεντρο. Ωστόσο, όταν σβήνουν τα φώτα ξέρουν πως είναι μόνοι τους. Κοντά τους είναι μόνο τα δικά τους πρόσωπα, που έτσι κι αλλιώς τους στηρίζουν σε κάθε τους βήμα. Αυτοί είναι εκεί και στις καλές, αλλά και στις δύσκολες στιγμές και κανείς άλλος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας χρειάστηκε να μείνει μακριά από την οικογένειά του για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τώρα, είναι η στιγμή να κάνει focus στην γυναίκα και τα παιδιά του. Η Βασιλική Μιλλούση ήταν εκεί, στο Παρίσι, δίπλα του. Ήταν αυτή που έτρεξε πρώτη προς το μέρος του και τον αγκάλιασε. Ήταν αυτή που έκλαψε, που συγκινήθηκε μαζί του.

«Αγωνιστικά, μια σεζόν θα αποτραβηχτώ. Προπονητικά θα αποτραβηχτώ ένα με ενάμιση μήνα. Δεν μπορώ παραπάνω, γιατί μετά σε αφήνει αυτό. Κατά τα μέσα του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψω. Θα δουλέψουμε μαζί με τον Νίκο και τον Δημήτρη τακτικά. Οι δέκα ασκήσεις γίνονται οκτώ. Είναι δώρο για μένα αυτό. Γιατί τα προγράμματα γίνονται κατά 20% πιο εύκολα, με αυτόν τον τρόπο. Θα δούμε τι γίνεται στον ανταγωνισμό και θα δούμε για αυτόν τον χρόνο που θα είμαι έξω, τι μπορούμε να φτιάξουμε. Περιμένω να πάρω τηλέφωνο τις κόρες μου και μετά να τις αγκαλιάσω. Φυσικά θα είμαι στον στίβο. Άλλαξα τα εισιτήριά μου. Αντί να φύγω αύριο, θα φύγω μαζί με τα παιδιά. Θα δω μπάσκετ, Μανόλο και Μίλτο», ήταν μεταξύ άλλων τα πρώτα του λόγια. Η σκέψη του ήταν και είναι στα δικά του πρόσωπα και ο στόχος, παραμένει ίδιος. Θέλει να συνεχίσει, θέλει να πετύχει κι άλλα, ακόμη περισσότερα. 


«Είναι η πρώτη έξοδος που προσγειώνομαι χωρίς να κάνω κανένα βήμα, από τότε που πάτησα το πόδι μου εδώ. Είναι 20 μέρες αυτό. Όλες οι έξοδοι ήταν τεχνικά άρτιες, αλλά πάντα υπήρχε ένα κούνημα στο πόδι. Αυτό είναι ένας μεγάλος τελικός στο δικό μου μυαλό, να παραμείνεις ψύχραιμος. Αυτό είχα βάλει στόχο από τον προκριματικό, να είμαι ψύχραιμος. Το ήθελα πιο πολύ προφανώς από τους υπόλοιπους. Δυστυχώς για το δικό μου μυαλό, που με πιάνουν τα κολλήματά μου, εντόπισα δυο λάθη στο πρόγραμμα. Στην κατακόρυφο. Και στην πρώτη και στη δεύτερη.

Στόχευα έτσι κι αλλιώς στα τρία ολυμπιακά μετάλλια. Αυτό ήρθε! Στο Λος Άντζελες μπορεί να είναι κι η πρώτη θέση. Ποιος ξέρει. Πέρασαν τρία χρόνια κι ένα χειρουργείο από το Τόκιο. Αφού έχω φτάσει εδώ που μιλάμε σήμερα, χωρίς να χρειάζομαι ένα χειρουργείο, δεν έχω λόγο να πω ότι θα σταματήσω. Έχουμε φτιάξει την καθημερινότητά μας με τη Βασιλική. Μπορώ να κάνω γυμναστική για να το ευχαριστιέμαι. Να είμαστε καλά, να έχουμε την υγειά μας. Σε κάποια χρόνια θα τελειώσει όλο αυτό. Προσπαθώ να το απολαύσω και να ρουφήξω όσο περισσότερο μπορώ αυτή την στιγμή. Θέλω να βάλω πολύ ψηλά τα στάνταρ και για τον Μίλτο
», πρόσθεσε στη συνέχεια και κάπως έτσι, έστειλε το δικό του μήνυμα με φόντο τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί πραγματικά να σταματήσει; Ο ίδιος έδωσε την πιο ηχηρή απάντηση και μας έδειξε ότι στο μυαλό του υπάρχει αποκλειστικά η νίκη, η διάκριση, το μετάλλιο, η επιτυχία. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι σπουδαίος εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου...