fbpixel

Search icon
Search
Ο οίκος Karl Lagerfeld ανοίγει το πρώτο pop-up store στο κέντρο της Αθήνας
FASHION NEWS

Ο οίκος Karl Lagerfeld ανοίγει το πρώτο pop-up store στο κέντρο της Αθήνας

H συλλογή The Ultimate Icon αναδεικνύει την μοναδική κληρονομιά και το έργο του Karl Lagerfeld


Το φετινό Met Gala, το οποίο θα λάβει χώρα την 1η Μαΐου 2023 στο The Metropolitan Museum of Art Costume Institute στη Νέα Υόρκη θα γιορτάσει  το «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty», μια έκθεση που τιμά τον Karl Lagerfeld. 

The pop-up store

Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω ο διάσημος οίκος ανακοίνωσε τα εγκαίνια ενός pop-up store , στο κέντρο της Αθήνας, με διάρκεια από 27 Απριλίου μέχρι 31 Μαΐου 2023, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη συλλογή The Ultimate Icon. Η νέα αυτή collection αναδεικνύει την κολοσσιαία κληρονομιά και το έργο του σχεδιαστή. Τα κομμάτια είναι διακοσμημένα με πρωτότυπα σκίτσα του Karl, μοναδικά κεντήματα, περίτεχνα τελειώματα και print γεμάτα χαρακτήρα, δημιουργώντας μια συλλογή που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

karl-lagerfeld.png

The collection

Σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου και για λίγες μόνο μέρες θα εκτεθούν στο pop-up store κομμάτια από το προσωπικό αρχείο του Karl Lagerfeld. Έτσι παρέα με το διεθνές Met Gala event, οι fashion lovers θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συλλογή αλλά και να δουν για πρώτη φορά ιστορικά pieces του fashion brand.

karl-lagerfeld-6.png

Τα κομμάτια της συλλογής αποτυπώνουν το σχεδιαστικό εύρος του Karl Lagerfeld και αναδεικνύουν την αγάπη του για τις λιτές γραμμές. Το μαύρο, το λευκό και το κόκκινο, είναι κυρίαρχα στην χρωματική παλέτα και αγαπημένα του σχεδιαστή. Υμνώντας τα archive σχέδια του Karl Lagerfeld, η θεματική ακολουθεί το black tie dress code, με ανδρόγυνες και super feminine φόρμες. Το cropped ασπρόμαυρο κοστούμι, τα πουκάμισα και τα shirt dresses κλείνουν το μάτι στο προσωπικό στυλ του Karl, ενώ το ριγέ two piece υμνεί την αγάπη του στην κομψότητα. Κομμάτι κλειδί της συλλογής αποτελεί το one shoulder φόρεμα, σε έντονο κόκκινο ή πολυτελές μαύρο σατέν. Η limited edition collection ολοκληρώνεται με την σειρά των αξεσουάρ. Η αυτοπροσωπογραφία του Karl Lagerfeld μαζί με την υπογραφή του κοσμεί την oversized tote bag και τα μαντίλια, ενώ το αγαπημένο KL archive λογότυπο διακοσμεί τσάντες και παπούτσια.

About Karl Lagerfeld

karl-lagerfeld-2.png

Ο διάσημος και αγαπημένος σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή το 2019, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο στον κόσμο της μόδας. Ο αείμνηστος σχεδιαστής ήταν γνωστός για τη σχεδιαστική του ιδιαιτερότητα, για την αγάπη του για τις γυναίκες αλλά και για την έντονη προσωπικότητά του. Αποτέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής μεγάλων fashion brands, ανάμεσα τους οι Chloe, Fendi και Chanel μέχρι το τέλος της ζωής του. Μάλιστα ήταν κι αυτός που δημιούργησε το logo του γαλλικού οίκου. 

Ο οίκος Karl Lagerfeld μοιράζεται το iconic όραμα και την σχεδιαστική ταυτότητα του designer και τα συνδυάζει με μια σύγχρονη, προοδευτική ματιά. Aντλεί έμπνευση από την κολοσσιαία κληρονομιά του σχεδιαστή, το πάθος του για την μόδα, την ανεξάντλητη δημιουργικότητα του και τα ενσωματώνει στο σημερινό DNA του brand.

karl-lagerfeld-7.png

Συνδυάζοντας την παριζιάνικη αισθητική με rock στοιχεία, το brand προσφέρει την γυναικεία ready-to-wear σειρά, την KARL LAGERFELD JEANS, την σειρά των αξεσουάρ που αποτελείται από τσάντες, κοσμήματα και παπούτσια. Design director του οίκου είναι ο Hun Kim, ενώ την ομάδα του πλαισιώνουν, μαζί με άλλους, ο Sebastien Jondeau ως Brand Ambassador και Product Consultant και η Amber Valletta ως Sustainability Ambassador. Το 2019, το fashion house, έγινε μέλος του Fashion Pact, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην αλλαγή της βιομηχανίας της μόδας στοχεύοντας στην προστασία του κλίματος, της βιοποικιλότητας και του ωκεανού.

Info:

Το πρώτο pop-up του οίκου KARL LAGERFELD στην Αθήνα, θα προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει τον κόσμο του KARL και την συμπεριληπτική κοινότητα του brand. To pop-up θα λάβει χώρα στο Kal.Athi, Αθηναΐδος 6.