fbpixel

Search icon
Search
Ο Γιώργος Τσούλης μας ξεναγεί στον κόσμο του μέσα από 26+1 ερωτήσεις
#GREEKSDOITBETTER

Ο Γιώργος Τσούλης μας ξεναγεί στον κόσμο του μέσα από 26+1 ερωτήσεις

Ο ταλαντούχος μάγειρας απαντά σε ό,τι κάνει ξεχωριστή την καθημερινότητά του


Εκτός από εξαιρετικό ταλέντο στη μαγειρική, ο Γιώργος Τσούλης διαθέτει και πολύ χιούμορ, έξυπνο και απολαυστικό, κάτι που σίγουρα καταλαβαίνει όποιος τον παρακολουθεί στο κανάλι του στο YouTube, όπου προβάλλεται η εκπομπή του Μη Μασάς. Ο ίδιος είναι fan της ελληνικής κουζίνας, αλλά δεν ξεχνά και τις σύγχρονες τάσεις, συνδυάζοντας στις συνταγές του το παραδοσιακό με το μοντέρνο.

Τον έχουμε δει και στην τηλεόραση, στις εκπομπές Τζένη Τζένη και Ελένη, ενώ, όπως μας εξομολογείται, ετοιμάζει και το πρώτο του solo πρότζεκτ στην ελληνική τηλεόραση, για το οποίο είναι πολύ ενθουσιασμένος. Στο instagram συγκεντρώνει σχεδόν 120 χιλιάδες followers με τους οποίους μοιράζεται συνταγές, έμπνευση και εικόνες της καθημερινής του ζωής, ενώ στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com δημοσιεύει πιάτα που καλύπτουν κάθε γούστο και ανταποκρίνονται σε κάθε ουρανίσκο -χωρίς να χρειάζεται να είσαι σεφ για να τα πετύχεις!

Φυσικά, δε διστάζει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του μέσα από πολύ ενδιαφέροντα workshops στο studio του, αλλά και μέσα από τον ρόλο του ως δάσκαλος σε σχολή μαγειρικής!

Ο ίδιος μας ξεναγεί στον πολύ νόστιμο κόσμο του μέσα από 26+1 ερωτήσεις...

cl8b5352.jpg
 

1. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε και το τελευταίο πριν κοιμηθείτε;

Όταν ξυπνάω, δε γίνεται να ξεκινήσει η μέρα αν δεν πιω πρώτα ένα εσπρεσάκι! Όσο για το βράδυ, πριν κοιμηθώ, γράφω στο σημειωματάριό μου τις καινούριες ιδέες για συνταγές που μου έχουν έρθει μέσα στην ημέρα για να μην τις ξεχάσω.

2. Το μεγαλύτερο δώρο που σας έχει δώσει η γαστρονομία είναι...

Υπομονή και επιμονή!

3. Η μεγαλύτερη πρόκληση στη δουλειά σας είναι...

Να μπορείς να διατηρείς την υπομονή σου και να μη χάνεις ποτές την επιμονή σου!

4. Αν μπορούσατε να καλέσετε τρεις διάσημες προσωπικότητες για δείπνο, εν ζωή και μη, ποιες θα ήταν αυτές;

Λοιπόν, θα καλούσα σίγουρα τον Freddy Mercury, τον Νότη Σφακιανάκη και τον Thomas Keller!

5. Πώς αντικατοπτρίζεται η προσωπικότητά σας στα πιάτα που ετοιμάζετε;

Στα πιάτα μου μπορεί να συναντήσετε απρόβλεπτους συνδυασμούς που παντρεύουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο και σας εκπλήσσουν θετικά! Σας αφήνω να βγάλετε τα συμπεράσματα σας για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την προσωπικότητα μου…

6. Τελικά τη μαγειρική τη μαθαίνεις ή είναι ταλέντο;

Τη μαγειρική σίγουρα τη μαθαίνεις. Από τη στιγμή που τη μάθεις, έχει να κάνει με τη φαντασία που θα βάλεις στη μαγειρική σου. Αυτό θα χαρακτήριζα ως χάρισμα.

7. Η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή ποια είναι;

Το φαγητό σε συνδυασμό με το σεξ.

8. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;

Σαφώς ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Όλα περνάνε από το στομάχι, όχι μόνο ο έρωτας. Το φαγητό είναι αυτό που φέρνει κοντά όχι μόνο τους εραστές, αλλά λαούς ολόκληρους! Γύρω από το φαγητό μαζεύονταν πάντα οι άνθρωποι για να απολαύσουν την πιο απλή οικογενειακή στιγμή, μέχρι για να λάβουν αποφάσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο και την ιστορία!

cl8b5292.jpg

9. Πείτε μου μια στιγμή στην οποία αισθανθήκατε την απόλυτη ευτυχία.

Δε θα μπορούσα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση εναποθέτοντας την απόλυτη ευτυχία μέσα σε μία στιγμή. Έχει σημασία να ζούμε την κάθε στιγμή στο παρόν γιατί εκεί σίγουρα βρίσκεται η ευτυχία και όχι να κοιτάζουμε μόνο στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ίσως με τα χρόνια και με την ωριμότητα που φέρνει ο καιρός και οι εμπειρίες, να μπορώ να αξιολογήσω τι εστί η απόλυτη ευτυχία, αλλά μιας και αυτό το ερώτημα απασχολεί την ανθρωπότητα από πάντα, νομίζω το πιο σοφό είναι να εστιάζουμε στο εδώ και τώρα.

10. Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας θα θέλατε να αλλάξετε και ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο δυνατό;

Ένα στοιχείο που ίσως θα ήταν καλό να αλλάξω είναι να μην είμαι τόσο καλός με ανθρώπους που δεν πρέπει. Και το πιο δυνατό στοιχείο μου θεωρώ ότι είναι η επιμονή μου.

11. Ποιο ήταν το τελευταίο μήνυμα που λάβατε;

Η συνεργάτης μου στην επικοινωνία μου προώθησε κάποιες πολύ ωραίες ερωτήσεις που μου ζήτησαν να απαντήσω οι φίλοι μου στο Glow και εννοείται ότι τους ευχαριστώ πολύ!

12. Ποια ήταν η τελευταία φωτογραφία στην οποία κάνατε like;

Μία φωτογραφία μίας Ισπανίδας chef στο instagram που είχε φτιάξει κάτι φανταστικά παγωτίνια με γεύση cheesecake.

13.   ο μεγαλύτερο ατού στα social media για έναν μάγειρα;

Να έχει άμεση και συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους που τον ακολουθούν, να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες τους για να τους παρέχει το food content που αναζητούν. Και επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι να έχει στην ομάδα του έναν ταλαντούχο food photographer που θα μπορεί να αποτυπώσει τα πιάτα σε εικόνα με τον καλύτερο και πιο εύστοχο τρόπο.

14. Ποιους άλλους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας θαυμάζετε;

Είναι αρκετοί, μεταξύ των οποίων ο Τάσος Στεφάτος, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνη και ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

cl8b5546.jpg

15. Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται σε 100 χρόνια από τώρα;

Δε με νοιάζει να με θυμούνται σε 100 χρόνια, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία θεωρώ είναι αν μπορούμε να αλλάξουμε έστω και λίγο αυτό τον κόσμο προς το καλύτερο, όσο είμαστε εδώ, μέσα από τη ζωή και τις επιλογές μας ως άνθρωποι. Αυτό από μόνο του έχει τεράστια αξία.

16. Αν θέλουμε να σας πετύχουμε κάπου έξω, που να σας αναζητήσουμε;

Το πιο πιθανό είναι ότι θα με βρείτε να μαγειρεύω στο cooking studio μου, στα Tsoulomageiremata στα Μελίσσια! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι όποτε θέλετε να περάσετε να σας κεράσουμε!

17. Πείτε μου τρία πράγματα που κάνετε πριν βγείτε από την πόρτα του σπιτιού σας...

Θα σου πω τα κλισέ αφού αυτή είναι η αλήθεια, κλειδιά – πορτοφόλι – τηλέφωνο, αλλά και θετική σκέψη για να μας πάει καλά η μέρα!

18. Το όνειρο που είδατε τελευταία;

Αν σου πω ότι το θυμάμαι, θα είναι ψέματα!

19. H καλύτερη συμβουλή που σας έδωσε η μητέρα σας;

Να μένω πάντα ταπεινός.

cl8b5177-1y4q6.jpg

20. Και το αγαπημένο σας εστιατόριο στον κόσμο ποιο είναι;

Δεν έχω πάει ακόμα σε αυτό που θεωρώ ότι θα είναι το αγαπημένο μου εστιατόριο στον κόσμο! Είναι στην Νέα Υορκή, το Tak Room του Thomas Keller.

21. Πείτε μου τα τρία πιάτα που θα μπορούσατε να τρώτε για πάντα;

Pizza, φακές, χταπόδι ψητό.

22. Περιγράψτε μου το ιδανικό πιάτο σε μια πρόταση!

Ένα ολοκληρωμένο πιάτο με συνοχή γεύσεων και υφή.

23. Αν μπορούσατε να τα κάνετε όλα από την αρχή, τι θα κάνατε;

Θεωρώ ότι αν τα έκανα όλα ξανά από την αρχή δε θα άλλαζα κάτι στις επιλογές μου γιατί δε μου αρέσει να μετανιώνω για ό,τι έχω κάνει.

24. Η σειρά για ξενύχτι μέχρι το πρωί;

Μια εξαιρετική σειρά που αξίζει να δείτε είναι το Black Mirror, σας προειδοποιώ ότι θα σας βάλει σε σκέψεις αλλά είναι πραγματικά πολύ εύστοχη. Ουσιαστικά μας δείχνει σε τι μεγέθη μπορεί να φτάσει η τεχνολογία και τι παρενέργειες μπορεί να έχει αν επιστρέψουμε να μπει δίχως μέτρο στη ζωή μας.

25. Το κομμάτι με το οποίο έχετε εμμονή και ακούτε στο repeat τελευταία;

To Who Wants to Live Forever των Queen.

26. Ποιο είναι το motto σας;

Ένα είναι το motto παιδιά… Μη Μασάς! Γι’ αυτό άλλωστε βαφτίσαμε έτσι και τα cooking videos μου στο YouTube! Στην κουζίνα και στη ζωή σου γενικότερα…. Μη Μασάς! 

img-6419-giorgos-tsoulis.JPG

27. Τι ετοιμάζετε για το άμεσο μέλλον...

Όσον αφορά στον digital κόσμο μπορείτε να περιμένετε πολλές καινούργιες yummy συνταγές που ανεβαίνουν καθημερινά στο www.giorgostsoulis.com, αλλά και νέα video μαγειρικής στο κανάλι μου στο YouTube @GiorgosTsoulis, μέσα από το cooking show Μη Μασάς κάθε Παρασκευή στις 15.00! Παράλληλα, ετοιμάζω και μια νέα σειρά concept videos στο YouTube, που ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας πολύ σύντομα! Στα τηλεοπτικά ετοιμάζομαι να κάνω την πρώτη μου solo τηλεοπτική εμφάνιση με δική μου εκπομπή που μόλις είμαστε έτοιμοι θα τη δείτε επί της οθόνης... Επίσης, έρχονται και workshops στο Tsoulomgeiremata studio, ενώ το επόμενο έτος συνεχίζονται και τα μαθήματα μαγειρικής στο Universal Training του Ομίλου Ακμή όπου διδάσκω. Εκτός αυτών, στήνω τις κουζίνες κάποιους νέους χώρους εστίασης στην Αθήνα και στα σχέδια είναι και οι ετοιμασίες για δικό μου εστιατόριο, κάτι πολύ ιδιαίτερο το οποίο θα με αντιπροσωπεύει απόλυτα και θέλω να προσφέρει στον κόσμο που θα έρχεται μία γευστική εμπειρία.