fbpixel

Search icon
Search
O Ελληνόφωνος hairstyler που κρύβεται εδώ κι 6 χρόνια πίσω από το iconic bob καρέ της Anna Wintour
BEAUTY PEOPLE

O Ελληνόφωνος hairstyler που κρύβεται εδώ κι 6 χρόνια πίσω από το iconic bob καρέ της Anna Wintour

Ο Andreas Anastasis είναι πολλά περισσότερα...


To να βρίσκεσαι πίσω από το πιο εμβληματικό και stylish χτένισμα των τελευταίων δεκαετιών δεν είναι και λίγο. Συνδυάζοντας την αγάπη του να κάνει ομορφότερες τις γυναίκες αλλά και την καλλιτεχνική του φύση, ο κυπριακής καταγωγής Andreas Anastasis στέκεται διακριτικά στο πλευρό της βασίλισσας της μόδας - και των fashion περιοδικών -, Anna Wintour εδώ κι έξι ολόκληρα χρόνια, όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times. 

Κάθε μέρα, στις 8 π.μ., ο hairstylist φτάνει στην κατοικία της Wintour στο Greenwich Village, όπου για περίπου 20 λεπτά διατηρεί την άψογη εμφάνιση του διάσημου bob χτενίσματός της. Είτε κόβει, χρωματίζει, ψεκάζει, στεγνώνει με πιστολάκι ή απλά πραγματοποιεί το κατάλληλο styling. Ο Andreas Anastasis έχει περάσει σχεδόν μια 10ετία λειτουργώντας το ομώνυμο hair salon του στο Manhattan, όπου πλέον εργάζεται δύο ημέρες την εβδομάδα. Το μόνο περιοδικό φυσικά, που μπορούν να διαβάσουν οι πελάτισσες του στην αναμονή είναι η Vogue.

shutterstock-476247907.jpg

Ως η κορυφαία αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue από το 1988 και διοικητικό πλέον μέλος της Conde Nast, η Wintour αποτελεί εδώ και χρόνια ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης, όχι μόνο στους κοσμικούς κύκλους αλλά και στο κοινό, που θαυμάζει το ιδιαίτερο στιλ της. Ένα από τα ατού της που την έχουν καθιερώσει; Το αυστηρό καρέ της, το οποίο είναι κυριολεκτικά πάντοτε στην τρίχα!

Όπως αποκαλύπτει ο Andreas στην ίδια συνέντευξη, η Anna Wintour εκτιμά πολύ την αφοσίωση, και μάλιστα είναι αυτή που κρατάει τους συνεργάτες της κοντά της για καιρό. «Η Anna είναι ένας από τους πιο πιστούς ανθρώπους που γνωρίζω», εξομολογείται, «Όταν πηγαίνεις στο σπίτι της, σχεδόν όλοι που εργάζονται για εκείνην, βρίσκονται εκεί χρόνια». 

Τις πρώτες μέρες της πανδημίας, όταν κανείς δεν έφτιαχνε τα μαλλιά του - ή τουλάχιστον το παραδεχόταν ότι το έκανε - ο Andreas Anastasis συνέχιζε τις επισκέψεις του στο σπίτι της Wintour όπως πάντα, το μόνο που άλλαζε ήταν ότι φορούσε μια ειδική στολή προστασίας, hazmat. Ο ίδιος μετά από κάθε δημόσια εμφάνισή της, κάνει scroll στο Internet με σκοπό να επιβεβαιώσει ότι τα μαλλιά της έχουν χτενιστεί και αποτυπωθεί σωστά και την κατάλληλη αεράτη κίνηση. 

279825086-134703272475652-2151430505069930879-n.jpg

Όταν η Wintour ταξιδεύει στην Ευρώπη για επιδείξεις μόδας, στέλνει βαφές μαζί με λεπτομερείς οδηγίες για να διασφαλίσει ότι οι διεθνείς haistylists που την αναλαμβάνουν, θα διατηρήσουν τη συγκεκριμένη απόχρωση του καραμελένιου ξανθού της. Και όταν είναι εκτός πόλης, εμπιστεύεται τη Lisa Jillian Marconi, μια πρώην υπάλληλο του που τώρα εργάζεται στο κομμωτήριο Vidov West, για να αναλάβει αυτήν την ευθύνη. «Είμαι πιο εμμονικός με αυτό από την Anna», λέει. «Όταν τα μαλλιά της δεν είναι τέλεια, μπορεί να τρελαθώ».

«Το επίπεδο της αφοσίωσής του είναι σπάνιο και αποτελεί έναν αγαπημένο στενό συνεργάτη για μένα», σημείωσε η Wintour σε ένα e-mail που έστειλε στους NYT όταν ρωτήθηκε για τον Anastasis. «Πάντα είναι εκεί όταν τον χρειάζομαι, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας... ή της νύχτας, και είναι τόσο προσεκτικός και σχολαστικός στη δουλειά του. Νιώθω τυχερή που τον γνωρίζω τόσα χρόνια κι έχω δει πολλές φορές την ικανότητα, τη δημιουργικότητα και τη δέσμευσή του σε αυτό που κάνει».

Η Wintour δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει για εκείνον: «Τον εμπιστεύομαι απόλυτα».

Ο επιτυχημένος hairstylist συμπληρώνει επίσης, ότι ο κόσμος μπορεί να εκπλαγεί από τη ζεστασιά της. «Μου αρέσει να δουλεύω μαζί της», είπε. «Ήταν πάντα τόσο καλή μαζί μου». Ενώ μάλιστα, editor-in-chief της Vogue US, δείχνει να κατανοεί απόλυτα και τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του Andreas που δεν είναι άλλη από την καλλιτεχνική δημιουργία. Ο ίδιος φτιάχνει artistic καλούπια, που θυμίζουν αρχαιοελληνικά αγάλματα. 

291883703-1402985556875679-4831551396527211187-n.jpg

Who is who

Στα 20 του, αφού εργάστηκε σε ένα από τα hair salon της Toni & Guy’s στο Λονδίνο για περίπου 1 χρόνο, ο Anastasis μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Είχε ρομαντικοποιήσει την πόλη από τότε που είδε το ντοκιμαντέρ του 1991 «Madonna: Truth or Dare», το οποίο, ειδικά δεδομένης της συντηρητικής ανατροφής του, ήταν επαναστατικό στην περιστασιακή απεικόνιση της κοινότητας queerness της εποχής. 

Μπορεί να κοιμόταν απλά σε ένα στρώμα στο πάτωμα, αλλά έβλεπε το Empire State Building από το παράθυρό του. «Ήταν παράδεισος», σχολιάζει τώρα. Σε ηλικία των 28, επέστρεψε στο Λονδίνο για να ενεργοποιήσει τη βίζα του. Μη θέλοντας να εγκαταλείψει το αρχικό όραμά του, έκανε ακόμη μια προσπάθεια στη Νέα Υόρκη, ασπάστηκε τον βιγκανισμό και βρήκε την πνευματικότητα. Κατάφερε να αλλάξει κυριολεκτικά τη ζωή του! 

Στο σήμερα...

Πριν από μια δεκαετία, ο Andreas δέχτηκε ένα τηλεφώνημα που του άλλαξε τη ζωή. Ένας φίλος του make up artist του είπε ότι υπήρχε κάποιος που έπρεπε να γνωρίσει. Ήταν η Anna Wintour. Χρειαζόταν ένα blowout. 

shutterstock-510607153.jpg
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Ήξερα ποια ήταν. Μια μέρα, γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε: «Η Susan φεύγει. Θα ήθελες να με αναλάβεις; Ξέρεις, μπορώ να γίνω αρκετά απαιτητική».

«Όταν ένας άντρας κάνει αυτό που κάνει εκείνη, είναι επιχειρηματίας. Αλλά η Anna δέχεται τόση σκληρή κριτική επειδή είναι γυναίκα. Είναι απογοητευτικό», υποστηρίζει. «Χωρίς να το παίρνω πολύ βαθιά, τη θεωρώ φίλη. Στην καριέρα μου αποτελεί χωρίς αμφιβολία το αποκορύφωμά μου, τη μεγάλη μου επιτυχία. Ακόμη και όταν αποσυρθώ, δεν θα αποσυρθώ από την ίδια. Όσο πάει εκείνη, τόσο κι εγώ».

Και μαζί μας και το εμβληματικό της χτένισμα. «Δεν θα ήθελα να το αλλάξω. Είναι σαν να άλλαζες από τον Karl Lagerfeld την αλογοουρά του. Ή να έκανες την Marilyn Monroe καστανή. Αυτό το bob καρέ είναι όλο της το "είναι"!» 

Mε πληροφορίες από τους NYT