fbpixel

Search icon
Search
Ο Alberto Caliri είναι ο νέος creative director της Missoni - αμέσως μετά την αποχώρηση του Filippo Grazioli
FASHION NEWS

Ο Alberto Caliri είναι ο νέος creative director της Missoni - αμέσως μετά την αποχώρηση του Filippo Grazioli

Όλα τα νέα από τον κόσμο της μόδας


Ακόμα μια εβδομάδα που ο κόσμος της μόδας μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ανανεώσεις, αποχωρήσεις, νέες συλλογές και hot pieces βρίσκονται στο επίκεντρο. Παρόλο που τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Πόλη του Φωτός για την Paris Fashion Week, σχεδιαστές και οίκοι συνεχίζουν να μας απασχολούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Missoni - In & Out

lola-cover-18.jpg
Alberto Caliri & Filippo Grazioli

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Celine, ότι ο Hedi Slimane αποχωρεί από την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου και τη θέση του αναλαμβάνει ο Michael Rider, μία νέα αντικατάσταση ήρθε να ταράξει τα νερά της μόδας, κι αυτήν τη φορά, αφορά τον οίκο Missoni. 

Ο επί δύο χρόνια creative director του ιταλικού οίκου, Filippo Grazioli, αποχωρεί. Ο ίδιος ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη κίνηση με ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου ευχαριστεί τον οίκο Missoni και στέλνει όλη του την αγάπη στην ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήταν τιμή και προνόμιο να είμαι μέλος του οίκου Missoni. Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματα και τις εμπειρίες που μοιράστηκα με όλη την ομάδα. Τώρα είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις και να εξερευνήσω νέα σύνορα».

Ο Grazioli βρέθηκε στον οίκο Missoni μετά τη συνεργασία του με τον οίκο Burberry, όπου δούλευε υπό τον Riccardo Tisci αρχικά ως designer director και στη συνέχεια ως consultant. Πριν από αυτό υπήρξε head designer της γυναικείας συλλογής του οίκου Givenchy και πάλι μέσα στην ομάδα του Tisci.

Ο αντικαταστάτης του δεν άργησε να βρεθεί. Μέσα σε λίγη ώρα ανακοινώθηκε και ο καινούριος αντικαταστάτης, ο οποίος ακούει στο όνομα Alberto Caliri και προέρχεται από την οικογένεια της Missoni. Πιο συγκεκριμένα, ο Caliri ξεκίνησε στον ιταλικό οίκο το 1998 και μάλιστα έχει βρεθεί ξανά στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή σε προσωρινή βάση μετά την παραίτηση της Angela Missoni - κόρης του ιδρυτή - το 2021 εν μέσω μία μικρής ανατροπής που αντιμετώπισε η διοίκηση. Στη συνέχεια υπήρξε design director του οίκου μέχρι και σήμερα. 

G-STAR x Rhys McClenaghan

g-star-fw24-4.png

Το αγαπημένο brand G-Star ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον χρυσό Ολυμπιονίκη και αθλητή της καλλιτεχνικής ενόργανής Rhys McClenaghan σε μια unexpected καμπάνια-ύμνο στην κίνηση. Η καμπάνια συνδυάζει την μαγεία της κίνησης με την ευλυγισία ενός G-Star denim, απαθανατίζει τις signature κινήσεις του χρυσού Ολυμπιονίκη και παράλληλα φέρνει στο προσκήνιο τα denim κομμάτια της συλλογής Fall Winter 2024 με μια unique ματιά. Ο κόσμος του denim και του αθλητισμού ενώνονται δημιουργώντας breathtaking εικόνες.

Ο Ιρλανδός McClenaghan είναι από τους κορυφαίους αθλητές ίππου παγκοσμίως, με τις καινοτόμες και σύνθετες ρουτίνες του να εξελίσσουν συνεχώς την ενόργανη γυμναστική.

«Πάντα θεωρούσα την ενόργανη γυμναστική, όπως και την μόδα, τέχνη. Η συνεργασία με την G-Star μου έδωσε την ευκαιρία να ενώσω τους δύο αυτούς κόσμους. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα εκτελέσω την ρουτίνα μου με τέτοια άνεση στην κίνηση φορώντας denim, αλλά ήταν το τέλειο fit» - Rhys McClenaghan.

Στην καμπάνια πρωταγωνιστεί το νέο καινοτόμο denim μοντέλο της G-Star, Bend 3D. Είναι ένα denim σε φαρδιά γραμμή και mid rise που παραμένει πιστό στο DNA του ολλανδικού brand και την αφοσίωση στην ποιότητα. Στην συλλογή παρουσιάζεται και το γυναικείο μοντέλο, Skater, που καινοτομεί μέσα από τις λεπτομέρειες, loose fit, ψηλόμεσο αντλεί έμπνευση απευθείας από το street style και την skate κοινότητα.

Marks & Spencer - New collection 

ms-event-2.jpg

Τα Marks & Spencer παρουσίασαν τη νέα συλλογή Big Autumn Energy AW 2024, σε μία διαδραστική εκδήλωση όπου πρωταγωνιστές ήταν η ανανεωτική δυναμική του φθινοπώρου και η μοναδικότητα που εκπέμπεται μέσα από το στυλ του καθενός. Μεταλλικές λάμψεις, ελαφριά μάλλινα και ζεστές αποχρώσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν η γυναικεία, ανδρική, παιδική και lingerie συλλογή της AW 24 Collection, οι οποίες εντυπωσίασαν με τις αυθεντικές επιλογές και την ποιότητα των υφασμάτων. Η νέα συλλογή Big Autumn Energy των M&S αποτυπώνει την ουσία του φθινοπώρου μέσα από τα χρώματα, τις υφές και τις γραμμές της. Πρωταγωνιστούν οι γήινες αποχρώσεις, του έντονου πορτοκαλί, του μοβ, δίπλα σε τόνους γκρι, μαύρου και λευκού, με τις ουδέτερες αποχρώσεις να απογειώνουν τις φθινοπωρινές εμφανίσεις. Η συλλογή προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό ποιότητας, καθημερινού στυλ και άνεσης. Κομμάτια σχεδιασμένα για να αναβαθμίσουν κάθε γκαρνταρόμπα, συνδυάζουν τις σύγχρονες τάσεις με την διαχρονική κομψότητα, ωθώντας καθέναν ξεχωριστά να εκφράσει τη μοναδική ενέργεια του μέσα από τα ρούχα. Από ζεστά πλεκτά, κομψά πανωφόρια ή casual επιλογές, αυτή η συλλογή καλύπτει κάθε πλευρά του εαυτού μας.

ms-aw-campaign2024-3.png

Η συλλογή περιλαμβάνει μια re-energised σειρά υφασμάτων, όπως tweed ύφασμα, μεταλλικές λάμψεις, ελαφριά μάλλινα και ιριδίζουσες παγιέτες. Oversized σχέδια και ρίγες κυριαρχούν στις επιλογές του φθινοπώρου με τη σειρά “Edit” να περιλαμβάνει βασικά κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ντουλάπα, όπως κομψά jersey tops, ελαφριά πανωφόρια, cropped jackets και tailored maxi φούστες. Τα νέα υφάσματα δίνουν μια πνοή ανανέωσης στα καθημερινά outfits, επιτρέποντας στον καθένα να εκφράσει την Big Autumn Energy του μέσα από το στιλ του.

Η σειρά παπουτσιών εμπνέεται από ρετρό trainers και κλασικές μπαλαρίνες, προσφέροντας άνεση και ανανέωση σε κάθε κοινωνική περίσταση. Κομψά micro boot τακούνια, preppy loafers και combat lace-up κάνουν κάθε εμφάνιση bigger και confident, ενώ οι δερμάτινες μπαλαρίνες αποπνέουν μια αβίαστη κομψότητα για ένα elevated και vibrant στιλ.

Swatch - Break Free 

master-4.png

Η Swatch παρουσιάζει την BREAK FREE!, μια συλλογή σε αληθινά Swatch στιλ, εμπνευσμένη από σχέδια του Keith Haring που πρωτοεμφανίστηκαν το 1984 στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια του πρώτου ever World Breakdance Championship.

Η Συλλογή Swatch BREAK FREE είναι η απόδειξη ότι η Swatch γνωρίζει όλες τις σωστές κινήσεις για να γίνουν όλα ένα: το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, τα σπορ, η τέχνη και η μουσική, ο χρόνος, ο χώρος και η ελευθερία.

Τα ρολόγια της collection παρουσιάζονται ως σχέδια BIOCERAMIC WHAT IF?. Η τετράγωνη κάσα και το καντράν πλαισιώνουν με ιδανικό τρόπο τα σχέδια, ενώ, χάρη στα μοντέρνα υλικά, αυτά τα Swiss-made και ανθεκτικά στο νερό ρολόγια είναι ελαφριά, λεία και άνετα στο φόρεμα, καθώς και ζωηρόχρωμα και εντυπωσιακά. Όπως σε όλα τα ρολόγια BIOCERAMIC WHAT IF?, στο καπάκι της μπαταρίας, στην πίσω πλευρά της κάσας, υπάρχει ένα κρυφό σχεδιαστικό στοιχείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για το διάσημο ιδιόχειρο λογότυπο Swatch του Keith Haring, από την πρωτότυπη αφίσα.

Η Συλλογή Swatch BREAK FREE διατίθεται στα καταστήματα της Swatch σε όλο τον κόσμο και στον ιστότοπο swatch.com από τις 3 Οκτωβρίου 2024.