fbpixel

Search icon
Search
NYFW Report: Το αισθησιακό Proenza Schouler show, τα bold pieces της Alice + Olivia και το νέο concept του Jason Wu
TRENDS & CATWALKS

NYFW Report: Το αισθησιακό Proenza Schouler show, τα bold pieces της Alice + Olivia και το νέο concept του Jason Wu

Ό,τι μας έχει εντυπωσιάσει ως τώρα κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη


Η NYFW προσέφερε μοναδικό θέαμα, εμπνευσμένα designs και ιδιαίτερες εμφανίσεις με δυναμικούς καλεσμένους. Η Proenza Schouler εντυπωσίασε με ένα απόλυτα επίκαιρο show, η Alice + Olivia ανέδειξε την τολμηρότητά της και ο Jason Wu αλλάζει λίγο την κλασική δυναμική του. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε όσα ξεχωρίσαμε από τα τελευταία shows των μεγάλων οίκων.

Proenza Schouler 

Αν συνοψίζαμε σε μια λέξη την έννοια του brand 'Proenza Schouler', όπως την έχουν αναπτύξει ο Jack McCollough και ο Lazaro Hernandez, αυτή θα ήταν μάλλον "cool".  Ο χώρος της έκθεσης στην γκαλερί Chelsea, η κομψότητα στο styling της Camilla Nickerson, το σύγχρονο jazz Alice Coltrane soundtrack της επίδειξης του φθινοπώρου 2024, η εξέλιξη της παλέτας από το μαύρο -το πιο μαύρο που έχουν κάνει ποτέ οι McCollough και Hernandez- στο λευκό με μερικές πινελιές κίτρινου, κόκκινου και χρυσού και παγωμένου μπλε/γκρι. 

00005-proenza-schouler-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00009-proenza-schouler-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp

Οι McCollough και Hernandez συνέχισαν να καλλιεργούν την μινιμαλιστική τους υπογραφή στη ραπτική που φύτεψαν πριν από δύο σεζόν, προτιμώντας τη συνέπεια από τις μεγάλες δημιουργικές διακυμάνσεις. Υπήρχαν πολλά υπέροχα παλτό, συμπεριλαμβανομένου αυτού που άνοιξε το σόου, καθώς και χαλαρή ραπτική, διάφανες μπλούζες και ρευστά φορέματα που έπεφταν σε λιτές γραμμές. Μαύρα τζιν με λευκές ραφές και διάφανα πουκάμισα παρουσίασαν μια πιο casual πλευρά της ποιητικής λιτότητας που διακόπτονταν από ασημένια και χρυσά γλυπτά clutches, κόκκινες μικροσκοπικές τσάντες και κόκκινα παπούτσια. 

00037-proenza-schouler-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00015-proenza-schouler-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp

Γενικότερα η διαφάνεια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη συλλογή, διατηρώντας την επιλογή σε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα λευκών, μαύρων και γκρι χρωμάτων. Άλλα φορέματα είχαν διαφανές πάνω μέρος, ενώ τα αντίστοιχα κάτω μέρη ήταν χρωματικά μπλοκαρισμένα ή, σε μια περίπτωση, με κόκκινο ύφασμα σε στρώσεις. Η επίδειξη του στήθους εδώ ήταν λιγότερο σημάδι αισθησιασμού και περισσότερο ένας εορτασμός της φυσικής ομορφιάς του γυναικείου σώματος. 

Η συγκεκριμένη συλλογή Proenza Schouler ήταν επίσης βαθιά ριζωμένη στην αισθητική της ήσυχης πολυτέλειας: οι σχεδιαστές τελειοποίησαν τα βασικά εξωτερικά ενδύματα, πήραν στοιχεία ραπτικής από τον μόδιστρο της δεκαετίας του '90 Helmut Lang και απογύμνωσαν οτιδήποτε περιττό. 

Alice + Olivia

Με τα χρόνια η Alice + Olivia έχει γίνει γνωστή για τα αδιαμφισβήτητα τολμηρά κομμάτια της - όπως μια ποικιλία από κοστούμια και μπλούζες σε σχήμα ουράνιου τόξου με το λογότυπο του οίκου, το οποίο, παρεμπιπτόντως, τυχαίνει να είναι μια καρικατούρα που αποτυπώνει τη χαρούμενη ουσία της ιδρύτριας Stacey Bendet με τα χαρακτηριστικά υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου της.

00001-alice-olivia-fall-2024-ready-to-wear-credit-lily-and-lilac.webp

Το φθινόπωρο του 2024, η ιδιόρρυθμη, διασκεδαστική χρήση χρωμάτων και μοτίβων ενισχύθηκε από τη συνεργασία με το κτήμα Tom Wesselmann. Η σύμπραξη ήταν σίγουρα φυσική, ειδικά από τη στιγμή που ο Wesselmann ήταν γνωστός ως ένας από τους ιδρυτικούς ηγέτες του κινήματος Pop Art της δεκαετίας του 1960.

00008-alice-olivia-fall-2024-ready-to-wear-credit-lily-and-lilac.webp

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρχαν πολλά tweed σακάκια στολισμένα με χάντρες και μίνι φορέματα που οι λάτρεις της A+O θα εκτιμήσουν όταν οι προσκλήσεις για τις εποχιακές βραδιές αρχίσουν να έρχονται το επόμενο φθινόπωρο. Αλλά ήταν μια εκπληκτική απόλαυση να βλέπεις την Bendet να βγαίνει από τη ζώνη άνεσής της, πασπαλίζοντας μινιμαλιστικά κομμάτια που εξακολουθούσαν να προσφέρουν μέγιστο αντίκτυπο. Για παράδειγμα, για πρώτη φορά χρησιμοποίησε ένα χαλαρά δροσερό ύφασμα jersey για να κατασκευάσει φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα- η αντιπαράθεση έμοιαζε αναζωογονητική στο μείγμα. 

00019-alice-olivia-fall-2024-ready-to-wear-credit-lily-and-lilac.webp

Ομοίως, συνέχισε να τελειοποιεί την τέχνη της δημιουργίας του τέλειου παντελονιού -προτεραιότητα από την πρώτη μέρα- με μια διπλή πλέξη στο μαύρο παντελόνι σε υπέροχη φαρδιά γραμμή. Είναι αυτή η εντυπωσιακή αρμονία της καθημερινής γοητείας που μοιάζει πιο ελπιδοφόρα για τη μάρκα.

Jason Wu

Ο Jason Wu έχει παραμείνει πιστός στο κλασικό στιλ του ανά τα χρόνια. Όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο, για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2024, ο Wu άρχισε να περιγράφει λεπτομερώς μια νέα εποχή - ένα εκφραστικό, πιο "χαλαρό" mood. Πρόκειται για μια "εξέλιξη", όπως την περιγράφει ο ίδιος.

00001-jason-wu-collection-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Η σημερινή συλλογή, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024, που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, ήταν η επόμενη δόση του νέου Wu. Μια έντονα σκοτεινή πασαρέλα με ακατέργαστες υφές, αντλούσε μια συναισθηματική, σχεδόν ρομαντική μελαγχολία από την κατασκευασμένη αποδόμησή της. 

00016-jason-wu-collection-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00023-jason-wu-collection-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα τυλιγμένα μάλλινα με μάζεμα στο μπούστο τραβήχτηκαν μακριά, φαρδιά και τραχιά στα μανίκια, τα λεπτά μαύρα κοστούμια αντιπαρατέθηκαν με ορατή λευκή φόδρα σαν να παρέμενε ένα σχέδιο στερεωμένο στο εσωτερικό τους και τα φορέματα διατηρήθηκαν ακατέργαστα, απλοποιημένα και ασύμμετρα ντραπέ. Το πιο αξιοσημείωτο, ωστόσο, ήταν τα βραδινά φορέματα τα οποία, αν και βασιλικού χαρακτήρα (με πτυχώσεις ροζέτας και ντεκολτέ καρδιάς), έλαβαν ένα casual twist μέσω της χρήσης χοντρών μάλλινων ειδών με σκισμένα τελειώματα και χαλαρές κλωστές.

00009-jason-wu-collection-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00035-jason-wu-collection-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Σημείο έμπνευσής του; "Ο Arthur Rackham, ο εικονογράφος", δήλωσε στους δημοσιογράφους στα παρασκήνια την Κυριακή. "Είναι ο Geoffrey Beene συναντά τον Charles James - οι δύο αγαπημένοι μου σχεδιαστές".