fbpixel

Search icon
Search
Welcoming NYFW: Οι «πανοπλίες» του Helmut Lang και το classic all-American Tommy Hilfiger style
TRENDS & CATWALKS

Welcoming NYFW: Οι «πανοπλίες» του Helmut Lang και το classic all-American Tommy Hilfiger style

Τα δύο, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, shows έκαναν την πιο δυναμική εκκίνηση


Μετά την Κοπεγχάγη και τα «πολύχρωμα» Scandi girls, σειρά έχει μία από τις μητροπόλεις της μόδας, η Νέα Υόρκη. Μόλις χθες, η New York Fashion Week για την περίοδο Φθινόπωρο 2024, «σήκωσε» αυλαία με τον show των οίκων Helmut Lang και Tommy Hilfiger, ενώ ακολούθησαν κι άλλες πασαρέλες με υπέροχες δημιουργίες. Φυσικά, και τα κορίτσια του street style δίνουν το παρών, γεμίζοντας στιλ και λάμψη τους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όσα ξεχωρίσαμε στα 2 αυτά shows μέχρι στιγμής!

Helmut Lang Fall '24

Η επίδειξη Helmut Lang για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024 συνδέει τις έννοιες της τέχνη με της πανοπλίας. Ο Peter Do εξέτασε πώς η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν τη μόδα. Πριν από την επίδειξη, το brand μίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δώσει ένα sneak peek της συλλογής, δηλώνοντας: "Ο τρόπος που μιλάμε είναι ο τρόπος που ζούμε. Ο τρόπος που ζούμε καθορίζει τον τρόπο που ντυνόμαστε. Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι ο τρόπος που εξοπλιζόμαστε, είναι ο τρόπος που προστατεύουμε τους εαυτούς μας. Ο τρόπος που προστατεύουμε τους εαυτούς μας είναι ο τρόπος που ορίζουμε: Πανοπλία ή στολίδι; Ο τρόπος που ορίζουμε την πανοπλία ή τον στολισμό είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το πνεύμα".

Η δεύτερη συλλογή του Do για τον Helmut Lang παρουσιάστηκε μέσα από τα καπιταλιστικά όρια της πρώην Williamsburg Savings Bank, η οποία μετατράπηκε σε έναν σχετικά minimally στολισμένο χώρο με με ημιδιαφανή υφάσματα που κρέμονταν από τους τοίχους και τις οροφές. 

helmut-lang-1.jpg

Ο Do αποδόμησε την πανοπλία, προσθέτοντας αποσυνδεδεμένες λεπτομέρειες με φερμουάρ σε boxy κοστούμια και πλεκτά, απαλλαγμένα από συντηρητικούς περιορισμούς. Σε μεταγενέστερες εμφανίσεις μπήκαν στο μείγμα οι μπαλακλάβες, συγχωνεύοντας τη μαχητική και τη χρηστική ουσία που βρίσκεται στην καρδιά του Helmut Lang.

helmut-lang-2.jpg
Η διαφάνεια συναντήθηκε με τα over-layered υφάσματα, συνδυάζοντας το sexiness με την αυστηρότητα. Οι αμάνικες δερμάτινες μπλούζες είχαν λεπτομέρεια από ραβδώσεις με δύο καθορισμένες λεπτομέρειες που έμοιαζαν με ιμάντες. Αυτό το κομμάτι, ειδικότερα, έμοιαζε να έχει τις ρίζες του στην ιστορία του Helmut Lang, με την high-end ετικέτα να έχει γίνει γνωστή με το να διαμορφώνει ρούχα με βάση τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. 

All in all, ο Helmut Lang Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 αντιπαρέβαλε τον αισθησιασμό με τη δομή, αντανακλώντας τη στοχαστική προσέγγιση του Do στο σχεδιασμό και την κληρονομιά του οίκου Helmut Lang.

Tommy Hilfiger Fall '24

Το βράδυ της Παρασκευής ο Tommy Hilfiger κατέλαβε το Grand Central Oyster Bar για να παρουσιάσει τη φθινοπωρινή του συλλογή, δημιουργώντας μια upbeat ατμόσφαιρα. 

tommy-1.jpg

Όλα τα βασικά στοιχεία της Tommy ήταν εκεί, αλλά αυτή τη φορά με μια αναμφισβήτητα φρέσκια οπτική γωνία. Τα σακάκια Varsity και τα παλτό ήταν ελαφρώς oversized με βαριές, boxy αναλογίες, όπως και τα chinos και τα πουλόβερ με λαιμόκοψη του Hilfiger. Τα πουκάμισα ράγκμπι και πόλο του επαναπροσδιορίστηκαν ως παιχνιδιάρικα preppy φορέματα, και τα prim button downs έλαβαν υπερμεγέθη γιακάδες για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα. Τα slouchy κοστούμια, μάξι φούστες με ζώνη και ριγέ πουλόβερ από κασμίρ, διπλής όψης μάλλινα παλτό και μπουφάν μπόμπερ που αποτελούν βασικά στοιχεία των cool girl brands έκαναν επίσης δυναμική εμφάνιση!

tommy-2.jpg

Ο Hilfiger τελειοποίησε την άποψή του για την all American athletic αισθητική, δίνοντάς της μια πιο κολεγιακή αίσθηση, με πολλά σακάκια varsity, πουκάμισα ράγκμπι, πόλο και ναυτικό ριγέ. 

Μετά την πασαρέλα, ο καλλιτέχνης, Jon Batiste, ξεκίνησε το πάρτι, χορεύοντας στους διαδρόμους τραγουδώντας την επιτυχία του "Freedom" - σηματοδωτόντας και τη νέα αρχή του brand - χωρίς όρια!