fbpixel

Search icon
Search
NYFW: Οι κορυφαίες τάσεις ομορφιάς που ξεχώρισαν στις πασαρέλες
EDITORS' CHOICE

NYFW: Οι κορυφαίες τάσεις ομορφιάς που ξεχώρισαν στις πασαρέλες

Η χρωματιστή μάσκαρα, η μεταλλική σκιά ματιών και η λάμψη στα μαλλιά επιστρέφουν


Μόλις ανοίξουμε τα ημερολόγιά μας στον Σεπτέμβριο, ξεκινάει η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι φρέσκια μόδα, μια ξεχωριστή έκρηξη ενέργειας και φυσικά πολλή ομορφιά. Ως συντάκτρια ομορφιάς παρακολουθώ πιστά κάθε look από κάθε πασαρέλα της fashionable πόλης και συγκέντρωσα τα best of the best. Θεωρήστε αυτή τη λίστα ως την απόλυτη προεπισκόπηση για τις εμφανίσεις ομορφιάς που θα δούμε την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025. Spoiler alert: Αυτόν τον Σεπτέμβριο, οι σχεδιαστές είναι έτοιμοι να επαναφέρουν τις μαξιμαλιστικές τάσεις ομορφιάς.

Η σεζόν της Άνοιξης 2025 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σηματοδοτεί μια στροφή μακριά από τη διακριτικότητα, ενώ είναι σε εξέλιξη. Οι μπλε σκιές και τα μεταλλικά μολύβια έχουν αντικαταστήσει τις απαλές πινελιές γκλίτερ και την ανοιχτόχρωμη καφέ μάσκαρα των προηγούμενων σεζόν. Κοιτάξτε το glam που εμπνέεται από «νεράιδες του δάσους» στο Christian Siriano, τα «punk rock» χτενίσματα με τούφες που αψηφούν τη βαρύτητα στο Area, ή τα έξι μέτρα μακριά extensions με πράσινες άκρες «touch grass» στο Collina Strada για απόδειξη. Η πολύχρωμη μάσκαρα είναι έτοιμη να αποτελέσει επίσης μεγάλη τάση, με μπλε αποχρώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στο LaQuan Smith, κόκκινες χρωστικές σε όλες τις βλεφαρίδες στο Diotima και αυστηρά λευκές επιστρώσεις στο Libertine.

Ανακαλύψτε τα κορυφαία beauty trends που ξεχωρίσαμε από τις πασαρέλες της Νέας Υόρκης!

Αναβίωση του Punk Rock στο Area

stighmiotipo-othonis-660.png

Η Tresemme και η MAC συνεργάστηκαν για το πιο «punk rock» look που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στις πασαρέλες, όπως αναφέρει ο διάσημος στυλίστας Mustafa Yanaz. "Φανταστείτε ένα κορίτσι που διασκέδαζε πολύ και γυρνάει σπίτι και δεν λούζει τα μαλλιά της. Μεγάλο μέρος του Area είναι καρφιά και δέρμα - ήθελα να φέρω αυτό το στοιχείο και στο beauty look".

Το μακιγιάζ, το οποίο ήταν υπό την καθοδήγηση της MAC, επικεντρώθηκε σε τολμηρά χείλη «χαβιάρι» (ένα μείγμα ενός μη κυκλοφορούντος Root For Me Lip Liner και του MACximal Antique Velvet Matte Lipstick) και σε μάτια με υψηλή λάμψη. "Υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ της υψηλής απίστευτης λάμψης και του ακατέργαστου δέρματος", μοιράστηκε ένας παγκόσμιος ανώτερος καλλιτέχνης της μάρκας.

Μυθικές στιγμές στον Christian Siriano

stighmiotipo-othonis-661.png

Με την κύρια κομμώτρια Lacy Redway και τον διάσημο makeup artist Vincent Oquendo να διοικούν τα παρασκήνια του Christian Siriano, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το beauty ήταν κάτι το ξεχωριστό. Συγκεκριμένα, ένα κράμα από vintage επιρροές της δεκαετίας του 1920 και του μαγεμένου δάσους που, όπως είπε ο Oquendo, "επαναφέρει τη μαγεία της εβδομάδας μόδας".

"Όταν άρχισα να σκέφτομαι μια μαγική φαντασίωση, άρχισα να σκέφτομαι μια νύμφη του δάσους ή μια απειλητική νεράιδα. Ήθελα η δύναμη να προέρχεται από τα μάτια -για να είναι όμορφη και επικίνδυνη", μοιράστηκε ο Oquendo. "Δεν είναι μυστικό ότι μου αρέσουν τα έντονα μάτια, αλλά πιστεύω επίσης ότι οι berry αποχρώσεις στα χείλη θα είναι huge αυτή τη σεζόν".

Τα μαλλιά ήταν εξίσου τολμηρά, με την Redway να δημιουργεί κύματα με glitter στο κεφάλι σχεδόν κάθε μοντέλου. "Ανακατεύουμε γκλίτερ και το ταμπονάρουμε στα μαλλιά, τα στεγνώνουμε στη θέση τους και τα κλειδώνουμε με λακ".

Μακριά extensions στην Collina Strada

stighmiotipo-othonis-662.png

Το θέμα "touch grass" σήμαινε ότι ήταν σωστό ο καλλιτέχνης-κλειδί της Bumble and Bumble, Charlie Le Mindu, να κάνει το ίδιο με τα βαμμένα πράσινα μαλλιά των μοντέλων. "Το γρασίδι της συλλογής με ενέπνευσε, οπότε χρησιμοποιήσαμε κηλίδες πράσινου στις άκρες των μαλλιών", δήλωσε. "Τα χτενίσαμε όλα σε πλεξούδες, τα σιδερώσαμε και τα βγάλαμε για να δημιουργήσουμε το κύμα". Με την επίδειξη να λαμβάνει χώρα σε ένα νεκροταφείο, η Mindu ήθελε τα μαλλιά να είναι "βαριά".

The Whole Garden στο Alice and Olivia

stighmiotipo-othonis-663.png

Τις τελευταίες τρεις σεζόν, τα μαλλιά και τα νύχια στην Alice & Olivia είναι αρκετά παρόμοια - η έμπνευση αντλείται από το κλασικό look της σχεδιάστριας Stacey Bendet, με κότσο μπαλαρίνας και μαύρη σκιά ματιών με κοφτή γραμμή. Φέτος σηματοδότησε μια μεγάλη απόκλιση από το status quo της εβδομάδας μόδας, με μια συντριπτική επιρροή από λουλούδια.

"Θέλαμε να το κρατήσουμε νεανικό. Υπάρχουν πολλά floral prints στη συλλογή, αλλά θέλαμε να διατηρήσουμε τον κλασικό κότσο της Stacey. Δημιουργήσαμε κάποια υφή και προσπαθήσαμε να διοχετεύσουμε τον κήπο των Βερσαλλιών. Η έμπνευση ήταν το παριζιάνικο chic, οπότε κρατήσαμε τα λουλούδια στο αμπέλι για να διατηρήσουμε αυτή τη ρομαντική ενέργεια", είπε ο επικεφαλής κομμωτής Matthew Curtis.

Τα μανικιούρ των μοντέλων είχαν μια παρόμοια αιθέρια προσέγγιση, με μια σειρά από press-ons εμπνευσμένα από λουλούδια. "Η συλλογή είναι τόσο ονειρική και θέλαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Βάψαμε επίσης τη δαντέλα φρέσκια με το χέρι, αλλά το Salon Perfect είναι εξαιρετικό για προσιτό σχεδιασμό", λέει η διάσημη nail artist Miss Pop. "Χρησιμοποίησα τα γαλλικά αυτοκόλλητα Glazed Donut και press floral για να δημιουργήσω αυτή τη φουσκωμένη μπλε φλοράλ άκρη για να δώσω διάσταση. Μου αρέσει ένα τσιμπιδάκι με επίπεδη μύτη, και απλά βγάζω το αυτοκόλλητο και το βάζω στο νύχι".

Πολύχρωμη μάσκαρα και Baby Bangs στο Diotima

stighmiotipo-othonis-664.png

Η ανοιξιάτικη συλλογή 2025 της Diotima είναι εμπνευσμένη από ένα λαϊκό παραμύθι της Τζαμάικα που ονομάζεται "Pocomania"», το οποίο μεταφράζεται ως "μικρή τρέλα". Τούτου λεχθέντος, ήταν φυσικό το beauty look να εμπλουτιστεί με υπερβολικά, εξωπραγματικά θεατρικά στοιχεία. Ένα μείγμα ιδιοτροπίας και δράματος ενώθηκε στο μακιγιάζ, το οποίο επιμελήθηκε η καλλιτέχνης Addiction Tokyo Kanako Takase. "Αυτό το μακιγιάζ συνδυάζει το μίνιμαλ, φυσικό δέρμα με τολμηρά, ombre μάτια", είπε η ειδικός. "Οι πολύχρωμες βλεφαρίδες αντανακλούν κόκκινες και λευκές πινελιές για δράμα και ορισμό".

Τα μαλλιά ήταν εξίσου ιδιόρρυθμα και παιχνιδιάρικα. Τα μοντέλα έκαναν με κάποιο τρόπο τα δίχτυα μαλλιών και τα baby bangs να φαίνονται κομψά, με τη βοήθεια του στιλίστα Joey George από τα κομμωτήρια Sola Salons. Αν και δεν ξέρω αν θα με βρείτε να περιφέρομαι με ένα πλεκτό δίχτυ τυλιγμένο γύρω από τον χαμηλά κρεμασμένο κότσο μου, το σκέφτομαι!

Skinny Brows στο Christian Cowan

stighmiotipo-othonis-665.png

Όταν έμαθα ότι το μακιγιάζ στο Christian Cowan ήταν εμπνευσμένο από την ταινία Madame Sin του 1972, τα υπερβολικά λεπτά φρύδια αμέσως έβγαλαν νόημα. "Είναι αυτός ο εγκληματικός εγκέφαλος, οπότε το μακιγιάζ επικεντρώνεται πολύ σε αυτό το τολμηρό αλλά κομψό βλέμμα με τοξοειδή φρύδια, έντονο μολύβι χειλιών και φωτεινή σκιά ματιών", είπε η makeup artist Kanako Takase, η οποία χρησιμοποίησε προϊόντα La-Roche Posay για να προετοιμάσει το δέρμα των μοντέλων. "Φωνάζει τόλμη και λάμψη". Τα φρύδια κολλήθηκαν (ναι, με κόλλα) και ξανασχεδιάστηκαν με υπερ-τοξωτό τρόπο. Κίτρινη σκιά ματιών τοποθετήθηκε επίσης στο βλέφαρο, θυμίζοντας τον χαρακτήρα της Bette Midler στην ταινία.