fbpixel

Search icon
Search
No more grey hair: 5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις άσπρες τρίχες
WELLNESS

No more grey hair: 5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις άσπρες τρίχες

Μάθετε τα πάντα για την υγεία των μαλλιών σας


Μπορεί οι γκρίζες τρίχες στους άντρες να εκπροσωπούν τα χρόνια της απαράμιλλης γοητείας και ωριμότητάς τους, ωστόσο για τις γυναίκες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Μετά την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, πολλές από εμάς συνειδητοποιούμε ότι τα πρώτα «-άντα» μας έχουν χτυπήσει την πόρτα και πολύ γρήγορα παρουσιάζονται εκείνες οι τρομακτικές άσπρες τρίχες, εκεί που δεν το περιμένετε...

Φυσικά, όσο κι αν οι επιστημονικές πηγές υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα και το άγχος συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση -σημαντικό παράγοντα αποτελεί επίσης και η διατροφή. Με το πέρασμα των χρόνων αποδεικνύεται πως υπάρχουν τροφές που σχετίζονται με το γκρίζο χρώμα στα μαλλιά, ωστόσο αυτές μπορούν να σταματήσουν να μας επηρεάζουν αρνητικά, μόνο μετά τη δημιουργία ενός επιτυχημένου προγράμματος άριστης και υγιεινής δίαιτας. Μάθετε, λοιπόν, ποιες τροφές πρέπει να εισάγετε στο menu σας, ώστε να καταφέρετε να συγκεντρώνετε τρόφιμα υψηλά σε συγκεκριμένες βιταμίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών σας και να σας κάνουν να φαίνεστε πιο νεότερη από ποτέ. 

Ανακαλύψτε ποια είναι τα πέντε απίθανα superfoods που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην πρόληψη των grey hair!

1

Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων έχει επιστρέψει δυναμικά ως το αγαπημένο superfood των lovers της υγιεινής διατροφής. Η βιταμίνη B9 βοηθά στην παραγωγή της μεθειονίνης, ενός αμινοξέος που είναι απαραίτητο για το χρώμα των μαλλιών. Οι φακές λοιπόν είναι μια τροφή εμπλουτισμένη σε B9, όπως και τα ρεβίθια, τα οποία περιέχουν επίσης υψηλές συγκεντρώσεις της βιταμίνης. Εισάγετε στη διατροφή σας απολαυστικές συνταγές με φακή, όπως γευστικές σαλάτες ή και φθινοπωρινές σούπες και πείτε αντίο στις άσπρες τρίχες μια για πάντα!

2

3

Το miso πρόκειται για ένα είδος πάστας και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, ενώ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους Ιάπωνες, με σκοπό να διατηρεί τα μαλλιά λαμπερά, υγιή και στο φυσικό τους χρώμα. Το miso είναι πλούσιο σε ένζυμα και συγκαταλέγεται στα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το τουρσί και ξινολάχανο, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Δοκιμάστε να το εισάγετε στη διατροφή σας και επιλέξτε για τον χειμώνα μία υπέροχη miso σούπα με λαχανικά. So, go Japanese!

4

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τρόφιμα, το συκώτι, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα superfood των meatlovers. Ωστόσο, εκτός από ιδιαίτερη γεύση, το συκώτι καταφέρνει να διατηρεί πλούσια, δυνατά και λαμπερά τα μαλλιά μας, λόγω των βιταμινών Β12 και Β9, του χαλκού και του σιδήρου που περιέχει. Παράλληλα, τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στη διατήρηση του φυσικού χρώματός τους και αποτρέπουν την εμφάνιση των άσπρων τριχών.

5