fbpixel

Search icon
Search
New York Fashion Week: Τα εκπληκτικά prints του Tom Ford, η μοναδική πασαρέλα του Christian Siriano & ό,τι άλλο μας κέντρισε το ενδιαφέρον
FASHION NEWS

New York Fashion Week: Τα εκπληκτικά prints του Tom Ford, η μοναδική πασαρέλα του Christian Siriano & ό,τι άλλο μας κέντρισε το ενδιαφέρον

Δημιουργίες και συλλογές που μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία στην πρώτη εβδομάδα του fashion month


Στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 έπεσε η αυλαία της πολυαναμενόμενης Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε στις 11 του ίδιου μήνα και διήρκεσε 5 μέρες. Τα shows πραγματοποιήθηκαν ζωντανά στα Spring Studios αλλά και online στο NYFW.com

Σε μία περίοδο που όλα είναι διαφορετικά και τίποτα δε θυμίζει όλα αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, η NYFW ήρθε για να μας υπενθυμίσει έστω και για λίγο την αίγλη των runways, αφού οι συλλογές για τη νέα σεζόν παρουσιάστηκαν τόσο με φυσικό τρόπο όσο και με ψηφιακές δυνατότητες. Πέρα όμως από το βασικό κομμάτι, το οποίο είναι η παρουσίαση των νέων collections των γνωστών σχεδιαστών, στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, παρατηρήσαμε και άλλους τρόπους ενημέρωσης για διάφορα θέματα αλλά και αμεσότητας με το κοινό όπως συνομιλίες μεταξύ των shows αλλά και Q&A από ειδικούς στα θέματα μόδας.

Γνωστοί σχεδιαστές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις νέες τους συλλογές δίνοντας τη δική τους προσωπική πινελιά και δημιουργώντας ένα show από την αρχή μέχρι το τέλος για όλον τον κόσμο, χωρίς περιορισμούς, έχοντας ως βασικό συστατικό της επιτυχίας τους τη φαντασία και την αγάπη τους για τη μόδα. Zimmermann, Christian Siriano, Khaite, Marina Moscone και Veronica Beard ήταν μερικά από τα ονόματα που μας απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες, ενώ ο famous fashion house Tom Ford εντυπωσίασε με τις floral δημιουργίες του.

Christian Siriano

christian-siriano.jpg
Courtesy of Christian Siriano

Σε μία σεζόν, η οποία βασίστηκε σε ψηφιακά look-books, ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής παρουσίασε ένα υπέροχο θέαμα στο backyard του Westport, στο Connecticut, το οποίο ήταν γεμάτο λάμψη και μεγαλοπρέπεια. Για τη δημιουργία αυτής της συλλογής, ο σχεδιαστής άντλησε έμπνευση κατά τη διάρκεια της καραντίνας από διάφορες παιδικές ταινίες όπως είναι οι Clueless, Troop Beverly Hills, and Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead. Όλα του τα looks τα συνδύασε με τα SJP by Sarah Jessica Parker ψηλοτάκουνα αλλά και με το πιο βασικό αξεσουάρ της σεζόν που απουσίαζε από τα περισσότερα runways, τη μάσκα προσώπου. Επέλεξε καπέλα με φαρδύ γείσο αλλά κι ένα fishtail dress για να περάσει το μήνυμα "Vote".

Tom Ford

tom-ford-fKoFV.jpg
Courtesy of Tom Ford

Ενώ αρχικά ο σχεδιαστής είχε αποφασίσει να μην παρουσιάσει αυτήν τη συλλογή, καθώς θεωρούσε ότι η μόδα έχει αρχίσει να μοιάζει ιδιαίτερα υπερβολική και ότι όταν δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας κανείς δεν ενδιαφέρεται για ρούχα, η γνώμη του άλλαξε την τελευταία στιγμή. Σχεδίασε, λοιπόν, μία collection, εμπνευσμένη εν μέρει από ένα ντοκιμαντέρ για τον εικονογράφο μόδας Antonio Lopez, το οποίο παρακολούθησε κατά τη διάρκεια του κατ' οίκον περιορισμού. Το αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν ένα μείγμα από «χαλαρά» και κλασικά ρούχα, που μας κεντρίζουν όμως το ενδιαφέρον και που όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε για να χαρίσουμε στην εμφάνισή μας fun διάθεση και χρώματα. Μεταξωτά PJs, πλεκτά maxi φορέματα, leopard prints και bikinis και καφτάνια με μοτίβα ήταν μόνο μερικά απ' αυτά που ξεχώρισαν.

Khaite

khaite.jpg
Courtesy of Khaite

H Catherine Holstein δημιουργεί ξεχωριστές και ιδιαίτερες συλλογές για κάθε εποχή, έχοντας πάντα «μέσα» τους τη διακριτική ταυτότητα του brand Khaite. Η collection λοιπόν για την Άνοιξη 2021 μοιάζει να είναι η πιο όμορφη απ' όλες, καθώς φαίνεται να είναι μία μίξη απ' όλα τα κομμάτια των προηγούμενων σεζόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δημιουργίες βασισμένες κυρίως στο λευκό, το μαύρο, του καφέ αλλά και των nudes και σε μπλούζες με ιδιαίτερα μανίκια, glam knit, sophisticated dresses, suede αλλά και δερμάτινα jackets. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για όλες τις γυναίκες που αγαπάνε τη μόδα σε συνδυασμό με την απλότητα και που έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν μία τέλεια γκαρνταρόμπα.

Zimmermann

zimmermann.jpg
Courtesy of Zimmermann

Όπως κάθε resort collection της σχεδιάστριας, έτσι και αυτή δημιουργήθηκε για να φέρει χαρά και μία αίσθηση απόδρασης μέσα από τα υπέροχα γυναικεία της κομμάτια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι περισσότερες συλλογές της Nicky Zimmermann δίνουν μία ιδιαίτερη έμφαση στα prints. Έμπνευση της ανοιξιάτικης collection αποτελούν τα έργα του καλλιτέχνη και εικονογράφου βοτανικής του περασμένου αιώνα, Ellis Rowan. Η σχεδιάστρια συνεργάστηκε με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστραλίας για να ζωντανέψει 10 από τα έργα του Rowan. Το αποτέλεσμα μόνο υπέροχο μπορεί να χαρακτηριστεί. Διάφανες δημιουργίες παρουσιάστηκαν με ποικίλους τρόπους από κοντά μήκη μέχρι κορσέδες, υμνώντας τον ρομαντισμό και την αισιοδοξία.