fbpixel

Search icon
Search
New year's first weekend agenda: Η Θεσσαλονίκη μας χαρίζει ένα απολαυστικό τριήμερο
AGENDA

New year's first weekend agenda: Η Θεσσαλονίκη μας χαρίζει ένα απολαυστικό τριήμερο

Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίζεται στην πόλη με πλήθος δημιουργικών επιλογών


Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το καινούργιο έτος με την πιο θετική της διάθεση, χαρίζοντάς μας ξεχωριστές στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Το τριήμερο των Φώτων έφτασε, και αν επιλέξετε να μείνετε στην πόλη, πλήθος από δημιουργικές εκπλήξεις σας περιμένουν. Εμείς σας προτείνουμε τις εκδήλώσεις που ξεχωρίσαμε και πιστεύουμε ότι θα σας συνεπάρουν στα ενδιαφέροντα μηνύματά τους.

Let's take a look together!

THEATRE 

Julyen Hamilton, ∞therside Collective και καλεσμένοι καλλιτέχνες

754121-CdtDH.jpg

Ο διεθνούς φήμης χορευτής και ποιητής Julyen Hamilton σε συνεργασία με την ομάδα χορού ∞therside Collective και καλεσμένους καλλιτέχνες, παρουσιάζουν στο Studio 29A, μια παράσταση χορού, λόγου και ζωντανής μουσικής. Η παράσταση θα είναι αποτέλεσμα αυτόματης σύνθεσης, ένα παραστάσιμο είδος κατά το οποίο οι συντελεστές δημιουργούν επί σκηνής, για μια και μοναδική φορά, βασισμένοι στην σύγκλιση, στο ταίριασμα που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή. Ο Julyen Hamilton είναι από τους πιο πιστούς δημιουργούς πάνω στο είδος της αυτόματης σύνθεσης, το οποίο υπηρετεί και διδάσκει εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ∞therside Collective είναι μια διεθνής κολεκτίβα χορού και μουσικής που δραστηριοποιείται από το το 2018 στο είδος.

Info: Studio 29A, Πτολεμαίων 29Α, Σάββατο στις 21:00. 

«Αδέσποτα» από την ομάδα ΗΙΡΡΟ

753950-a47up.jpg
Ο Δήμαρχος θέλει να ετοιμάσει την πόλη του ώστε να δεχτεί το βραβείο της Πιο Καθαρής Πόλης από την ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μαζί με τον γραμματέα του καταστρώνουν το καλύτερο σχέδιο εξυγίανσης και καθαρισμού της. Το μόνο εμπόδιο στην τελειοποίηση του είναι τα αδέσποτα, τα οποία άθελά τους τη βρωμίζουν. Τι συμβαίνει όταν τα αδέσποτα ζωάκια διεκδικούν τα δικαιώματά τους; Και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν όταν οι αρχές της πόλης αποφασίζουν να τα ξεφορτωθούν;

Ένα θεατρικό έργο γραμμένο από τους Φώτη Δούσο, Αλέξανδρο Ράπτη και Καλλιόπη Φύκαρη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-12 ετών) με θέμα τα αδέσποτα ζώα και την ευαισθησία απέναντί τους. Μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, χιούμορ και συγκίνηση. Παίζουν: Δάφνη Μουτζίκου, Βιβή Τσόρμπα.

Info: "Μικρή Σκηνή", Επταλόφου 14, Κυριακή στις 12:00.

«Γη του Πόντου»

500x500new-WDlS4.jpg

Μουσική, νοσταλγία, άρωμα εποχής, παιδικές αναμνήσεις αλλά και συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα ζωντανεύουν στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Πόντου, την Τραπεζούντα, μέσα από την θεατρική μεταφορά του μνημειώδους αυτοβιογραφικού, ιστορικού αριστουργήματος του Δημήτρη Ψαθά, «Γη του Πόντου», σε δραματοποίηση-θεατρική διασκευή Πάνου Αμαραντίδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ένα συγκινητικό υπερθέαμα με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη και 40 ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς επί σκηνής.

Info: Ράδιο Σίτυ, Φάληρο, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11, Παρασκευοπούλου 9, Παρασκευή στις 21:00.

«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου στο Βασιλικό Θέατρο

750384-g8irh.jpg

Ο έρωτας, το έξυπνο χιούμορ, το χρήμα και τα όνειρα πρωταγωνιστούν στην ρομαντική κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» που έκανε πρεμιέρα, το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, στη Μονή Λαζαριστών. Σ' ένα από τα πιο ευφάνταστα νεοελληνικά έργα, ο Νίκος Τσιφόρος περιγράφει, με ανάλαφρη κωμική διάθεση, το διαχρονικό δίλημμα ανάμεσα σε δύο κόσμους διαφορετικούς, όπου αναμετράται η αγάπη με το συμφέρον, ο έρωτας με την λογική, το συναίσθημα με το χρήμα, θίγοντας, με εύστοχο τρόπο θέματα που μας απασχολούν και σήμερα. Πρωταγωνιστούν: Λίλα Βλαχοπούλου, Μομώ Βλάχου, Λευτέρης Δημηρόπουλο, κ.α.

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Το παιχνίδι» του Άνθιμου Κατιρτζόγλου

paixnidi-XYPVR.jpg
Έξι άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, δέχονται ένα ανώνυμο email που τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν 1 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε ένα βράδυ. Οι οικονομικές ανάγκες του καθενός, τους αναγκάζουν να δεχτούν την πρόταση και να βρεθούν σε ένα χώρο που δε γνωρίζουν. Μέσα σε αυτόν, κρύβονται πολλά προσωπικά μυστικά, αλλά και ο αληθινός τους εαυτός. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που βρίσκονται εκεί; Πρωταγωνιστούν: Θεοδώρα Μωυσιάδου, Ιωάννα Αθανασιάδου, Άνθιμος Κατιρτζόγλου, κ.ά.

Info: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.

FAMILY FRIENDLY TIME

«Η Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά στο Christmas Theater Θεσσαλονίκης

frikadella-trivizas-thessal-730x410-Hvdzi.webp
«Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα», το γνωστό best seller του εθνικού μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο πολύ που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα. Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Απολαυστικές παιδικές χορωδίες μάς ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο με κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Info: Christmas Theater Thessaloniki, Λεωφ. Στρατού 3, Παρασκευή & Σάββατο στις 15:00 & 19:00, Κυριακή στις 12:00 & 17:00. 

«Λούκυ Λουκ»

lucky-luke-lefkos-ippotis-ntne2.jpg

Ο «Λούκυ Λουκ» για 1η φορά στο θέατρο. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης φέρνει τον αγαπημένο ήρωα της Άγριας Δύσης στην σκηνή. Τον Λούκυ Λουκ υποδύεται τον ηθοποιό σε έναν περιοδεύοντα θίασο, με σερίφηδες , Ινδιάνους, χορεύτριες και νεκροθάφτες προκειμένου να ανακαλύψει ποιος ληστεύει τις τράπεζες στην Άγρια Δύση. Μια παράσταση γεμάτη δράση, γέλιο, χιούμορ και εντυπωσιακές εικόνες και έναν 16μελή θίασο ηθοποιών, μουσικών, χορευτών και ακροβατών. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρβανίτης, Ειρήνη Αρβανίτη, Ιφιγένεια Βαρελά, κ.ά.

Info: Θέατρο Κολοσσαίον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00. 

«Πινόκιο και Τζεπέτο - Ένα αληθινό παραμύθι» στο Βακούρα

605470-eU3R2.jpg
Η γοητευτική κλασσική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του Πινόκιο, του ξύλινου παιδιού με την χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται από την ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά, L&S. O Τζεπέτο και η καλή Νεράιδα θα χρειαστούν τη βοήθεια των παιδιών για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας. Ένα θέαμα με πολύ χορό και τραγούδι, υπέροχα αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, όπου η συμμετοχή των μικρών θεατών είναι καθοριστική. Παίζουν: Γιάννης Λαζαρίδης, Ειρήνη Τζουρέλη, Ειρήνη Τσαρσιταλίδου, Καλλιόπη Φυντανή.

Info: Κινηματοθέατρο Βακούρα, Μιχαήλ Ιωάννου 8, Κυριακή στις 11:00. Για παιδιά ηλικίας 2 έως 9 ετών.

CINEMA

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

752133-HOUQ4.jpg
Το κορίτσι της χορωδίας του New Jersey ανελίσσεται σε μια από τις πιο πολυβραβευμένες και εμπορικά επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών σε μία συναρπαστική, σπαραχτική και συναισθηματική διαδρομή που διασχίζει τη ζωή και την καριέρα της. Ένας θριαμβευτικός φόρος τιμής στο ταλέντο της απαράμιλλης Whitney Houston. Σε σκηνοθεσία της Kasi Lemmons (Harriet), σενάριο του υποψήφιου για Oscar Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody), παραγωγή του μυθικού μουσικού παραγωγού Clive Davis και πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με βραβείο BAFTA Naomi Ackie (The End of the F***ing World), η ταινία αφηγείται το πολύπλευρο και πολύπλοκο χαρακτήρα της γυναίκας πίσω από τη Φωνή. Πρωταγωνιστούν: Naomi Ackie, Stanley Tucci, Ashton Sanders. 

Info: Κινηματοθέατρο Βακούρα - αίθουσα 1. Μιχαήλ Ιωάννου 8, Παρασκευή & Κυριακή στις 18:00. 

M3gan

751840-JBZTw.jpg
Η M3GAN είναι ένα θαύμα τεχνητής νοημοσύνης, μια κούκλα που μοιάζει να έχει κανονική ζωή και έχει προγραμματιστεί να είναι ο καλύτερος σύντροφος ενός παιδιού και ο μεγαλύτερος σύμμαχος ενός γονιού. Σχεδιασμένη από την πανέξυπνη ρομποτολόγο μιας εταιρείας παιχνιδιών, Gema (την υποδύεται η Allison Williams του "Get Out!"), η M3GAN μπορεί να ακούει, να παρακολουθεί και να μαθαίνει, καθώς γίνεται φίλη και δασκάλα, συμπαίκτης και προστάτης για το παιδί με το οποίο συνδέεται.

Όταν η Gema γίνεται ξαφνικά η κηδεμόνας της ορφανής 8χρονης ανιψιάς της, Κέιντι (την υποδύεται η Violet McGraw του "The Haunting of Hill House"), αντιλαμβάνεται ότι είναι ακόμη ανέτοιμη να γίνει γονιός. Κάτω από έντονη πίεση στη δουλειά της, η Gema αποφασίζει να ταιριάξει την πρωτότυπη M3GAN με την ανιψιά της, σε μια προσπάθεια να λύσει και τα δύο προβλήματα - μια απόφαση που θα έχει αφάνταστες συνέπειες. Πρωταγωνιστούν: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng, κ.ά.

Info: Η ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους για περισσότερες πληροφορίες για τις αίθουσες, ημέρες και ώρες προβολής. 

Η Φάλαινα - The Whale

753631.jpg

Ένας ερημίτης καθηγητής αγγλικών που πάσχει από σοβαρή παχυσαρκία, προσπαθεί να συνδεθεί ξανά με την αποξενωμένη κόρη του, σε μία τελευταία απόπειρα να εξιλεωθεί. To film "The Whale" (Η Φάλαινα) είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Samuel D. Hunter. Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 και κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Δεκεμβρίου 2022 από την A24. 


Info: Ολύμπιον - αίθουσα Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους 10, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 19:00 & 21:30. 

MUSIC CONCERTS

Dilek Koc "Sevdalim aman"

754555.jpg
Η Dilek Koç και το σχήμα της, Δημήτρης Παναγούλιας -κρουστά, Σάκης Ξενούδης - κανονάκι, τραγούδι, Άκης Παπαεμμανουήλ - βιολί, Μανώλης Αρχοντούλης - λαούτο, μας ταξιδεύουν στα μουσικά Αρώματα της Ανατολής, στα Σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα Λιμάνια του Αιγαίου, στους Οντάδες της Καππαδοκίας, στους Ρυθμούς των Βαλκανίων, παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά διαχρονικά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολυτάραχη ιστορία της περιοχής. Στην παράσταση επίσης θα έχει αφιέρωση για το καινούριο της άλμπουμ "Τραγούδια της Καππαδοκίας".


Info:
"Μικρή Σκηνή", Επταλόφου 14, Παρασκευή στις 21:30.

Good Job Nicky στο WE

gjn-700x700-5OYHk.jpg
O Good Job Nicky έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με ένα μοναδικό live στον Πολυχώρο WE, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου. Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης της ελληνικής μουσικής σκηνής, καταφέρνει και ξεχωρίζει για τη μουσική του καλλιέργεια, την αισθητική και το στιλ του. Ο καλλιτέχνης με το διεθνές προφίλ υπογράφει στο σύνολό του τον αγγλικό στίχο στα τραγούδια του και μέρος της σύνθεσής τους. Στις live εμφανίσεις του ξεχωρίζει για την εκφραστικότητά του και την επικοινωνία του με το κοινό, ενώ η μουσική του και η αισθητική του αντικατοπτρίζει τον παλμό, το δυναμισμό και την κουλτούρα της νεολαίας.

Info: Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού "WE", 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, Σάββατο στις 22:00.

Jazz Trio στη "Μικρή Σκηνή"

755047.jpg


Η "Μικρή Σκηνή", η νέα μουσική σκηνή στην Κ. Τούμπα, Επταλόφου 14, παρουσιάζει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, στις 21.30, το Jazz Trio των Γιάννη Παυλίδη, Ντίνου Μάνου και Αλέκου Σπανίδη. Το Τρίο των καλλιτεχνών έρχεται στη Μικρή Σκηνή για μια μοναδική εμφάνιση. Οι τρεις μουσικοί με έντονη παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και με συνεργασίες με μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της τζαζ και όχι μόνο θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις αλλά και ενορχηστρώσεις σε επιλεγμένα κομμάτια από το ευρύτερο ρεπερτόριο της jaz λίγους μόνο μήνες μετά από την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου.

Info: "Μικρή Σκηνή", Επταλόφου 14, Κυριακή στις 21:30. 

Καλό τριήμερο!