fbpixel

Search icon
Search
New Entries: Οι νέες αφίξεις της Θεσσαλονίκης είναι απλά υπέροχες
CITY VIBES

New Entries: Οι νέες αφίξεις της Θεσσαλονίκης είναι απλά υπέροχες

Ό,τι πρόκειται να μας απασχολήσει στον γαστρονομικό -και όχι μόνο- χάρτη της πόλης!


Κουζίνες καινούριες και μπάρες μπαίνουν στον χάρτη κι εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τον παλμό, με όλα όσα αξίζουν τη δοκιμή σας. Για τη χειμερινή σεζόν αδημονούμε για ανατρεπτικές γευστικές προτάσεις. Σε μια πόλη που δεν σταματά ποτέ να μεταμορφώνεται είναι λογικό να κουμπώνουν αφίξεις νέες. Ας τις ανακαλύψουμε!

ALLEGRO

allegro-new.jpg

Στον 5ο όροφο του κτιρίου «Μ2» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης οι ανακαινισμένοι εσωτερικοί χώροι του all day καφέ-εστιατορίου Allegro προσκαλούν το κοινό της πόλης στην άκρως φιλική τους ατμόσφαιρα. Με κεντρικούς πρωταγωνιστές τις γήινες χρωματικές παλέτες, τις γεωμετρικές πηγές φωτισμού, καθώς και τα κομψά καταπράσινα φυτά, κάθε στοιχείο της νέας αισθητικής του φιλοσοφίας αποκαλύπτει την επιτακτική ανάγκη για ηρεμία και απόλαυση μιας premium γαστριμαργικής διαδρομής. Μια σειρά από ραφιναρισμένες γευστικές επιλογές εκπλήσσουν θετικά και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, χαρίζοντάς του πρωτόγνωρα αλμυρά, αλλά και γλυκά «πυροτεχνήματα», χάρη στη δημιουργική φαντασία του καινούργιου του executive chef, Γιάννου Σδούγκου. Ένα φρέσκο μενού πρωταγωνιστεί σε κάθε επιμελημένη τραπεζαρία, δίνοντας απλόχερα την ευκαιρία για εξερεύνηση κάθε στιγμή από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ. Το δροσερό carpaccio τσιπούρας με dressing εσπεριδοειδών, lime gel και πίκλες κρεμμυδιού μαριναρισμένες σε ξύδι βερίκοκου, αλλά και τα χοιρινά μάγουλα Iberico Bellota με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας αποτελούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της eclectic μαγειρικής του υπογραφής. Πέρα από τις deluxe γαστρονομικές συνθέσεις, την παράσταση κλέβει εξίσου τις νύχτες κάθε Σαββάτου οι live ρομαντικές μελωδίες σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό και την πανοραμική θέα προς τη σαγηνευτική θάλασσα.

Info25ης Μαρτίου

GIGI COFFEE BAR

snapinstaapp-387871338-17857216638044353-2158101445314678784-n-1080.jpg

Ένα καινούριο downtown σημείο συνάντησης έχει ανοίξει τις πόρτες του στη συμβολή της Π.Π. Γερμανού και Παύλου Μελά με την υπόσχεση να αποτελεί την καλύτερη παρέα κάθε στιγμή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα. Το Gigi ξεχώρισε από την αρχή της εμφάνισής του ως ένα all day coffee bar χάρη στην εκλεπτυσμένη του ατμόσφαιρα και την φιλική φιλοξενία του. Η αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης είναι ο πρωταγωνιστής, κάνοντας κάθε επισκέπτη να νιώθει οικεία από τα πρώτα λεπτά της παραμονής του σε κάθε σημείο των εσωτερικών του χώρων. Πέρα, όμως, από τον ζεστό του χαρακτήρα, η γαστρονομική ταυτότητα έχει διακριθεί ιδιαίτερα, χάρη στην λεπτομερή επιμέλεια των κεντρικών menu του. Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία κυριαρχεί, παρέχοντας μια υψηλής ποιότητας απόλαυση. Είτε πρόκειται για καφέ και σνακς, για aperitivo, ή για κρασί και κοκτέιλ, κάθε προσέγγιση και προσθήκη στηρίζεται σε μια άρτιας ποιότητας πρώτη ύλη. Ξεκινώντας κανείς την ημέρα του με ένα θρεπτικό μπολ φρέσκων φρούτων και δημητριακών ή μια σοκολατένια πανδαισία ενός λαχταριστού pancake, μπορεί να την ολοκληρώσει με την απόλαυση ενός signature drink, φτιαγμένο με εκλεκτά συστατικά και ευφάνταστους συνδυασμούς των bar experts του. Κάθε στιγμή μετράει και σίγουρα το νέο meeting point της Θεσσαλονίκης φαίνεται να συνεχίσει να δίνει έμφαση στην αυθεντικότητα της καθεμιάς ξεχωριστά.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 18

OSHU UPSCALED JAPANESE CUISINE

oshu.jpg

Παράδοση και μοντέρνα αισθητική γίνονται «ένα», ξεφεύγοντας, ταυτόχρονα, από τα στενά γεωγραφικά όρια και επαναπροσδιορίζοντας το γαστριμαργικό τοπίο της πόλης. Τι σημαίνει αυτό; Ένα γαστρονομικό ταξίδι υψηλών προσδοκιών κατάφερε να ενώσει με τον πιο αρμονικό τρόπο τις διαχρονικές μαγειρικές αξίες της Ιαπωνίας με τις γοητευτικές εντάσεις της περουβιανής κουζίνας. Και όλα αυτά χάρη στην αστείρευτη φαντασία των ανθρώπων του εστιατορίου Oshu, μιας καινούργιας άφιξης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, η οποία φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει, υποσχόμενη μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Τοποθετημένο μπροστά στη λαμπερή θάλασσα, προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει από κοντά μια exclusive ιεροτελεστία, μυώντας το σε μια σειρά από γαστρονομικά αριστουργήματα. Η δέσμευση στην τελειότητα από την πλευρά της έμπειρης ομάδας των executive και sous chefs αποκαλύπτεται σε κάθε gourmet πιάτο, με στόχο να δελεάσει τους γευστικούς κάλυκες κάθε foodie και να λαχταρούν την αμέσως επόμενη δοκιμή. Η αφοσίωση στην υψηλή ποιότητα, στην καθαριότητα και στην εποχικότητα των υλικών, προερχόμενων από κάθε σημείο του κόσμου υπό την αυστηρή τήρηση των αντίστοιχων προδιαγραφών και συνθηκών, κατέχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στους μαγειρικούς τους κανόνες. Άλλωστε, η κεντρική φιλοδοξία του εξειδικευμένου team του αφορά στην κατάκτηση του διασημότερου αστεριού Michelin μέχρι το τέλος του 2024.

Info: Λεωφ. Νίκης 45

PEACH BOY

peach-boy.jpg

Industrial φιλοσοφία, neon fresh επιγραφές και loose διάθεση καλωσορίζουν τους θερμούς λάτρεις του καφέ -και όχι μόνο- στην τρίτη και πολλά υποσχόμενη άφιξη του Peach Boy. Μεταφέροντας με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τη σύγχρονη αισθητική του ταυτότητα, το νέο σημείο συνάντησης, το οποίο ξεχωρίζει στη γοητευτική πλατεία Ιωάννου Δέλλιου, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις των επισκεπτών από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του. Εκλεπτυσμένα χαρμάνια, τα οποία διακρίνονται για τα γεμάτα αντιθέσεις αρώματά τους συναντούν την healthy και σπιτική προσέγγιση των snacks, αλλά και των κρύων και ζεστών ροφημάτων, συνθέτοντας από κοινού έναν καθημερινό θησαυρό γευστικής απόλαυσης. Η συνεργασία του Peach Boy με το coffee roastery Valenio συνεχίζει να διεκδικεί την πρώτη θέση του κοινού, χαρίζοντας μια premium τελετουργία μονοποικιλιακού καφέ. Λευκό χωριάτικο ψωμάκι με καπνιστή μπριζόλα, λαχταριστό bretzel sandwich και τορτίγια με φρέσκα λαχανικά αποτελούν τις ιδανικές booster επιλογές για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του, νιώθοντας να ξεχειλίζει από ενέργεια και θετική διάθεση. Για τους εραστές των γλυκών επιλογών, τα ζουμερά cinnamon rolls με βούτυρο καραμέλας παραμένουν στην κορυφή της ιεραρχίας. Πλησιάζοντας προς τις βραδινές ώρες, επόμενη στη σειρά της αισθητηριακής εμπειρίας έρχεται μια ευρεία γκάμα από υψηλής ποιότητας κοκτέιλ, τα οποία ξεχωρίζουν για τους εκκεντρικούς συνδυασμούς των υλικών τους.

Info: Πλατεία Ιωάννου Δέλλιου

ZENDAYA FUSION CUISINE

image00002-9uvdp.jpeg

Το πολυτελές καταφύγιο της μοντέρνας fine dining κουζίνας της Θεσσαλονίκης έχει βρεθεί! Το εστιατόριο Zendaya στην Προξένου Κορομηλά εγγυάται σε κάθε αποδέκτη της μια αριστοκρατική εμπειρία απόλαυσης της fusion γαστρονομικής κουλτούρας. Η ανάμειξη ποικίλων συστατικών, η συγχώνευση των συνταγών και ο συνδυασμός διαφορετικών πολιτισμών σε ένα σύγχρονο περιβάλλον έχουν τεθεί σε πρώτο πλάνο, χαρίζοντας την ευκαιρία στο κοινό να εξερευνήσει τον πολλά υποσχόμενο γαστρονομικό του χαρακτήρα. Συνδυασμοί αρωμάτων και γεύσεων, οι οποίοι μέχρι σήμερα φάνταζαν αταίριαστοι, καταφέρνουν να μεταμορφώνονται στα ιδανικά μονοπάτια ανακάλυψης ενός μαγικού σύμπαντος, στο οποίο πρωταγωνιστής είναι η γευστική παράδοση. Δημιουργικότητα, κορυφαίας ποιότητας συστατικά και άψογες μαγειρικές τεχνικές συμβάλλουν στο ταξίδι προς τον γαστριμαργικό παράδεισο. Κάθε πιάτο θυμίζει το πιο εξεζητημένο έργο Τέχνης, με τις λεπτομέρειές του να διακρίνονται για την κομψότητά τους. Χαμηλός φωτισμός, ζεστές χρωματικές παλέτες και διάφανα κρυστάλλινα ποτήρια ολοκληρώνουν την αισθητηριακή τελετουργία με τον πιο διακριτικό τρόπο, χαρίζοντας σε κάθε επισκέπτη την ευκαιρία να νιώσει στο έπακρο τη σημασία της πληρότητας.

Info: Προξένου Κορομηλά 4