fbpixel

Search icon
Search
Nannuka: 10 χρόνια δίπλα στην οικογένεια
MAGAZINE

Nannuka: 10 χρόνια δίπλα στην οικογένεια

Ο Νο. 1 προορισμός για την εύρεση αξιόπιστων φροντιστών για την οικογένεια, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας


Η Nannuka, ο Νο. 1 προορισμός για την εύρεση αξιόπιστων φροντιστών για την οικογένεια, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας. Εμείς συναντήσαμε τις ιδρύτριές της, Λέλα Δρίτσα και Νάταλι Λεβή, για να μάθουμε τα πάντα για τα επόμενά τους βήματα, που διαγράφονται πλέον εκτός συνόρων!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο μητέρες αποφάσισαν να συνδυάσουν την επαγγελματική τους φύση με τη μητρότητα, και με τη βοήθεια μεγάλων επενδυτικών funds κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα για την αναζήτηση επαγγελματιών φροντίδας για όλη την οικογένεια. Παρόλο που το διαδίκτυο περιλάμβανε σχεδόν τα πάντα, έως τότε δεν υπήρχε ένας διαδικτυακός τόπος που να απλοποιεί τον τρόπο που οι οικογένειες αναζητούν και προσλαμβάνουν ειδικούς για κάθε στάδιο φροντίδας – από τη γέννηση μέχρι τα βαθιά γεράματα. Έτσι, τόλμησαν να αλλάξουν αυτό που παλιά συνέβαινε μόνο mouth-to- mouth, και δημιούργησαν τη Nannuka, η οποία, 10 χρόνια τώρα, έχει καταφέρει να συνδέσει χιλιάδες οικογένειες με αξιόπιστους φροντιστές. Σήμερα, το ξεχωριστό όραμά τους διευρύνεται και εξελίσσεται, ενώ επόμενος στόχος είναι να ταξιδέψουν οι υπηρεσίες τους και στο εξωτερικό.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι

Σας συναντάμε σ’ ένα σημαντικό ορόσημο για εσάς. Ποιες θα λέγατε πως είναι έως τώρα οι μεγαλύτερες κατακτήσεις σας; 

Είναι η βοήθεια που προσφέρουμε καθημερινά σε χιλιάδες οικογένειες, οι διακρίσεις μας που διαρκώς έρχονται να επισφραγίσουν τη δουλειά μας και τα κατορθώματά μας.

6f3a1099.jpg
Λέλα Δρίτσα και Νάταλι Λεβή

Φέρνοντας την αλλαγή

Βλέπουμε πως μέσα από την πρωτοβουλία της Nannuka δώσατε λύση σ’ ένα θέμα που απασχολούσε αρκετές μητέρες έως σήμερα. Πώς η πλατφόρμα σας διευκολύνει τη μητρότητα στο σύνολό της και τι ευκαιρίες χαρίζει στις νέες μητέρες;

Μιλάμε πράγματι για ένα θέμα που, όπως βλέπουμε μέχρι και σήμερα, απασχολεί πολλές οικογένειες. Το να φροντίζεις και να μεγαλώνεις ένα παιδί πρόκειται για έναν τόσο σπουδαίο όσο και δύσκολο πολλές φορές ρόλο. Στόχος μας ήταν -και παραμένει- να βοηθήσουμε κάθε οικογένεια να ανταποκριθεί σε όσους ρόλους επιθυμεί και να μη δημιουργεί αυτήν την «περίφραξη» απέναντι σε κάθε επιπλέον ρόλο.Η ερώτηση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αναφέρουμε πως κάθε άνθρωπος που αναλαμβάνει την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις.

Το βάρος δεν «πέφτει» μόνο στη μητέρα, αλλά σε όποιον αναλαμβάνει συνειδητά να μεγαλώσει ένα παιδί.

Νέα βήματα

Στην πορεία, αναπτυχθήκατε ώστε να εντάξετε κι άλλες κατηγορίες στην πλατφόρμα σας. Τι σας ώθησε σε αυτήν την επιλογή; 

Ξεκινήσαμε με την υπόσχεση να φροντίσουμε όλα τα μέλη της οικογένειας. Τηρώντας, λοιπόν, την υπόσχεσή μας την κάναμε πράξη. Έτσι, πέρα από τη φροντίδα παιδιών και σπιτιού, προσθέσαμε επαγγελματίες που ασχολούνται με τη φροντίδα ηλικιωμένων και τη φροντίδα κατοικιδίων, που βλέπουμε να αγκαλιάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον οι οικογένειες. Μια επιπλέον νέα κατηγορία αποτελούν οι δραστηριότητες, όπου κάθε γονέας μπορεί να ανακαλύψει και να επιλέξει αυτήν που θα ήθελε να κάνει το παιδί του. Μπορεί να περιλαμβάνουν δημιουργική απασχόληση, εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, γυμναστική, ευεξία - όλα αυτά στον χώρο της οικογένειας.

image-123650291.JPG

Σχεδιάζοντας το αύριο

Και καθώς η ιστορία συνεχίζεται, τι επιπλέον στόχους θέτετε για το μέλλον;

Έχοντας πλέον πατήσει γερά στα πόδια μας στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι έχει έρθει η ώρα να περάσουμε τα σύνορα. Η κίνηση αυτή θα γίνει με ωριμότητα και καλή μελέτη των άλλων αγορών, οπότε τώρα μας βρίσκετε σε αυτή μας την έρευνα.

Η Nannuka προσφέρει πολύτιμη βοήθεια μέσα από τους επαγγελματίες της, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο σε κάθε οικογένεια τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης, εξασφαλίζοντας πως η φροντίδα των μελών της βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια.

Info: www.nannuka.com

Φωτογραφίες πορτρέτων: Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Kεντρική φωτογραφία: Λέλα Δρίτσα και Νάταλι Λεβή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024