fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στην ηρεμία μιας γοητευτικής έπαυλης στην Κένυα
INTERIORS

Μυηθείτε στην ηρεμία μιας γοητευτικής έπαυλης στην Κένυα

Δεσπόζει σε μια ιδιωτική προστατευόμενη περιοχή δίπλα στην άγρια φυσική ομορφιά της Αφρικής


Ένας τόπος, γεμάτος από μαγικούς ήχους της φύσης και το ατμοσφαιρικό σκηνικό της γοητευτικής Αφρικής. Η Κένυα διακρίνεται από έντονες αντιθέσεις, οι οποίες εκτείνονται από τις καταπράσινες κορυφογραμμές έως τις ξηρές, απέραντες πεδιάδες. Η περιοχή της Borana δεσπόζει στην καρδιά αυτής της γης, πέρα από τους βόρειους πρόποδες του μεγάλου βουνού. Αποτελεί ένα ιδιωτικό καταφύγιο, τα 32.000 στρέμματα του οποίου φιλοξενούν συνολικά μόνο εννέα οικισμούς. Ένα από αυτά είναι το Lengishu, ένα εξαιρετικά πολυτελές εξοχικό ακίνητο αποκλειστικής χρήσης και ένας προορισμός που ανταποκρίνεται πλήρως σε μια άνετη διαμονή. Οι Άγγλοι ιδιοκτήτες της, ο Joe και η Minnie MacHale, αγόρασαν το οικόπεδο όπου βρίσκεται τώρα η Lengishu το 2015, ως οι τελευταίοι από τους εννέα μετόχους της Borana. Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο βουνό, το οποίο είναι ορατό στο βάθος από το σπίτι. Το luxurious συγκρότημα διαθέτει μια ευρεία γκάμα παροχών, από μασάζ μέχρι cocktails και εξειδικευμένη καθοδήγηση στο έδαφος της Borana.

Ethnic luxury 

poolside-sunrise-landscape.webp

Κεντρικά χαρακτηριστικά στη διαμόρφωση της συγκεκριμένης έπαυλης είναι οι ethnic λεπτομέρειες, με έντονα τα στοιχεία της τοπικής παράδοσης, όπως διαχρονικά μοτίβα, αλλά και τοπικά υλικά, με πρωταγωνιστές την πέτρα, τις καλαμιές και την ψάθα, η οποία κυριαρχεί στην τεχνική makuti της Ανατολικής Αφρικής. Καλύπτει μια μεγάλη έκταση με το κύριο σπίτι να φιλοξενεί ένα τεράστιο, ευάερο, ενιαίο σαλόνι και τραπεζαρία, καθώς και ένα μικρότερο γραφείο και χώρο τηλεόρασης, ενώ τέσσερα μικρότερα κτίρια στεγάζουν το καθένα ένα ή δύο υπνοδωμάτια με τα δικά τους living rooms. Υπάρχει επίσης ένα δωμάτιο πολλαπλών χρήσεων, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως στούντιο μασάζ και γιόγκα, παιδικό δωμάτιο, αλλά και κινηματογράφος ανάλογα με τις ανάγκες.

bushbreakfast-portrait.webp

Η πισίνα που είναι εγκατεστημένη στο κέντρο του, είναι περιτριγυρισμένη από πυρετόδεντρα, όπου οι ένοικοι έχουν τη δυνατότητα να χαζεύουν τους ελέφαντες στην ποτίστρα. Και ο παράδεισος δεν τελειώνει εδώ. Διατίθεται γυμναστήριο, αίθουσα παιχνιδιών και μια κομψή τραπεζαρία στη βεράντα. Ένας σύντομος περίπατος οδηγεί τους ιδιοκτήτες σε ένα βραχώδες σημείο, όπου απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα, ενώ ακόμη ένα μεγάλο και φωτεινό μπαλκόνι, το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί στο κατάλληλο σημείο για να τοποθετηθεί μια επιμελημένη τραπεζαρία για πρωινό. Επιπλέον, κάθε υπνοδωμάτιο έχει το δικό του μπαλκόνι με θέα προς την προστατευόμενη περιοχή.

lengishu-main-house-photographed-by-brian-siambi-08.webp

Προχωρώντας στους εσωτερικούς χώρους, παρατηρούμε ότι συνεχίζεται η εξωτερική αισθητική φιλοσοφία, θέτοντας ξανά στο προσκήνιο τη μίμηση της φύσης και των αποχρώσεών της. Soft γήινες αποχρώσεις, χαμηλός φωτισμός, δερμάτινα έπιπλα και ζωγραφιές άγριων ζώων της ερήμου σαγηνεύουν τα βλέμματα σε κάθε γωνιά της βίλας. Φυσικά, την ατμοσφαιρική εικόνα ολοκληρώνουν τα χαλιά και ριχτάρια, φτιαγμένα από εξεζητημένα τοπικά υφάσματα και με πολλή προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες του μαγευτικού συγκροτήματος της Κένυα στη gallery! 

Source: House & Garden

Photo credits: Backdrop Production, Brian Siambi, Stevie Mann