fbpixel

Search icon
Search
5 expert-approved συμβουλές που θα σας μετατρέψουν στον καλύτερο οικοδεσπότη
INTERIORS

5 expert-approved συμβουλές που θα σας μετατρέψουν στον καλύτερο οικοδεσπότη

Μην διστάσετε να αναδείξετε τον καλύτερό σας εαυτό


Αν αγαπάτε την ιδέα της φιλοξενίας, αλλά νιώθετε νευρικότητα όταν σχεδιάζετε και οργανώνετε ένα meet-up με φίλους και οικογένεια στον χώρο σας, σας καταλαβαίνουμε απόλυτα. Ακόμα και τα πιο εύκολα πάρτι απαιτούν κάποια προετοιμασία και εξάσκηση. Αν επιθυμείτε λοιπόν να γίνετε οι αγαπητοί hosts αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, οι experts του My Domaine είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε. 

Διαβάστε παρακάτω τις πιο χρήσιμες, step by step συμβουλές για την οργάνωση των πιο επιτυχημένων gatherings! 

1. Το attitude είναι αυτό που μετράει

ignacio-r-coiqiphhmz8-unsplash.jpg

Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, ωστόσο θα πρέπει να βάλετε τον εαυτό σας στο κατάλληλο mood για να φιλοξενήσετε για να εξασφαλίσετε ότι το meet up σας θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Το «κλειδί» για τη διοργάνωση ενός αξέχαστου event είναι η θετική στάση. Οι καλεσμένοι σας θα παρατηρήσουν κυρίως πώς τους κάνετε να αισθάνονται. Γιατί, λοιπόν, να μην κάνετε την προετοιμασία του πάρτι σας διασκεδαστική; Μας αρέσει να ετοιμαζόμαστε, ακούγοντας καλή μουσική και ανάβοντας μερικά κεριά. Δοκιμάστε το κι εσείς!

2. Προετοιμαστείτε a priori 

yann-maignan-x3bcswcatry-unsplash.jpg

Ένας άλλος τρόπος για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του καλέσματός σας είναι να επενδύσετε στη σωστή οργάνωση, δημιουργώντας μια to-do λίστα με όλα εκείνα που πρέπει να φροντίσετε από πριν. Μπείτε οι ίδιοι στη θέση του guest και προσπαθήστε να ικανοποιήσετε όλες τις επιθυμίες που θα σας προκύψουν, ενώ πριν μπορείτε να τις καταγράψετε. Επιπλέον, ο χρόνος είναι πολύτιμος, οπότε προετοιμάστε όσα περισσότερα μπορείτε την προηγούμενη ημέρα, ώστε να μην ταλαιπωρείστε εκείνη την ώρα με περιττές λεπτομέρειες - ή να μην είστε κολλημένοι στην κουζίνα ενώ οι καλεσμένοι σας φτάνουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσετε το art de la table σας a priori, να αρχίζετε να ετοιμάζετε συνταγές ή ακόμα και το outfit σας μερικές μέρες πριν!

3. Επιλέξτε ένα «δοκιμασμένο» menu 

3-Fk9HD.jpg
Source: Bria Hammel Interiors

Δεν χρειάζεται να ετοιμάζετε ένα νέο μενού κάθε φορά που διοργανώνεται κάποιο gathering. Αν δεν είστε επαγγελματίας party planner ή δεν φιλοδοξείτε να γίνετε, μην ανακαλύπτετε νέα μονοπάτια κάθε φορά που καλείτε κόσμο στο σπίτι σας - καθώς αυτό δημιουργεί έξτρα άγχος για το τελικό αποτέλεσμα. Κρατήστε ένα αρχείο με δοκιμασμένες - και όχι πολύ περίπλοκες - συνταγές, τις οποίες νιώθετε άνετα να δημιουργήσετε. Tip: Δοκιμάστε το ψήσιμο λαχανικών και το σερβίρισμα σε μία κομψή επιφάνεια ξύλου κοπής σε συνδυασμό με μια ταλιάτα και dip γιαουρτιού και βαλσάμικου. Ένα εύκολο κι υγιεινό πιάτο που αγαπούν οι περισσότεροι.

4. Μη φοβάστε να αναθέσετε δουλειές σε τρίτους

2-sMWbS.jpg
Source: Katie Martinez Design

Δεν είστε επαγγελματίας σεφ; Δεν πειράζει αφού πάντα μπορείτε να αναθέσετε τη δημιουργία ενός μενού ή ακόμα και ενός μπουφέ σε μια εταιρία catering ή σε κάποιον επαγγελματία σεφ που εμπιστεύεστε. Μπορείτε επίσης, να μειώσετε το άγχος σχετικά με το τραπέζι σας, παραγγέλνοντας ένα έτοιμο πλατό αλλαντικών και τυριών από το παντοπωλείο σας ή αντίστοιχα και ένα ή περισσότερα απολαυστικά επιδόρπια από το αγαπημένο σας ζαχαροπλαστείο.

5. Διατηρήστε το decor σας απλό 

1-OJggq.jpg
Source: Proper Table

Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε στο ανθοπωλείο κάθε φορά που διοργανώνετε ένα dinner με φίλους. Μπορείτε ακόμα να μαζέψετε και εποχιακά άνθη και κλαδιά από τον κήπο σας και να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι σας σε γυάλινα βάζα για μια πιο french countryside αισθητική. Υπάρχουν επίσης απλοί αλλά εντυπωσιακοί τρόποι για να αναβαθμίσετε κάθε σερβίτσιο. Δέστε μια μη λινή πετσέτα σε χαλαρό κόμπο, βάλτε μέσα ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και τοποθετήστε την πετσέτα πάνω στο πιάτο για να δημιουργήσετε μια αβίαστα κομψή ατμόσφαιρα! 

Πηγή: My Domaine