fbpixel

Search icon
Search
Must-dos: Οι golden rules από τους experts της εσωτερικής διακόσμησης
INTERIORS

Must-dos: Οι golden rules από τους experts της εσωτερικής διακόσμησης

Όταν η interior διαμόρφωση απαιτεί ισορροπία και αρμονία


Η εσωτερική διακόσμηση μιας κατοικίας αποτελεί έναν σύνθετο και πολύ ενδιαφέροντα κόσμο, ο οποίος διακρίνεται για το γνώρισμά του να αντανακλά την προσωπική αισθητική του εκάστοτε ιδιοκτήτη της. Πολλές φορές, ειδικά σε περιπτώσεις, στις οποίες μετακομίζουμε ή ανανεώνουμε τη διαμόρφωση του σπιτιού μας, υπάρχει η πιθανότητα να παρασυρθούμε από το συναίσθημα της χαράς και της ανυπομονησίας και να πέσουμε σε σημαντικά ατοπήματα. Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψιν μας ότι οι κεντρικοί interior κανόνες σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την κατάκτηση της οπτικής αρμονίας και ισορροπίας εγχείρημα, το οποίο δεν είναι εύκολο. 

Ας δούμε μαζί τα 5 κύρια μαθήματα που μας χαρίζουν οι experts της εσωτερικής διακόσμησης, δείχνοντάς μας τον δρόμο για το κατάλληλο design...

Προσοχή στα λάθος μεγέθη και σχήματα

dee950d9535c5101bf07d1da861d5da5.jpg
@decoholic.org

Ένα ζήτημα, στο οποίο εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό οι περισσότεροι designers αφορά στα μεγέθη και στα σχήματα των επίπλων, αλλά και των διακοσμητικών αξεσουάρ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα χαλιά. Είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή στις συγκεκριμένες λεπτομέρειες κατασκευής τους, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν ως ισχυροί σύμμαχοι στην αισθητική αρμονία και ισορροπία ενός δωματίου.

Σεβασμός προς την παράδοση

giuliano-dell-uva-living-room-1670424958.jpg
Nathalie Krag

Ειδικά σε περιπτώσεις, στις οποίες έχουμε μετακινηθεί σε μια νεοκλασική κατοικία, η οποία κουβαλά μια βαριά ιστορική υπογραφή, είναι σημαντικό να σεβαστούμε το αρχιτεκτονικό της παρελθόν και να προχωρήσουμε σε μια γοητευτική σύνθεση ανάμεσα στο τώρα και στο πριν. Η αναβίωση με έναν σύγχρονο τρόπο αποτελεί ένα από τα κεντρικά μαθήματα που μας μεταφέρουν οι design experts. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανακαινισμένη art deco κατοικία στο Μιλάνο υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Giuliano dell’Uva, στο οποίο οι περίτεχνες vintage, αλλά και μοντέρνες λεπτομέρειες έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. 

Αποφυγή της υπερβολής στα αξεσουάρ

shutterstock-1954271875.jpg


Η γαλήνια και απλή ατμόσφαιρα ενός χώρου φαίνεται ότι πάντα θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα απαραίτητα κριτήρια της πλειονότητας των designers. Για τους ίδιους, είναι προτιμότερο να προμηθευόμαστε για τις κατοικίες μας τα κατάλληλα itema, παρά να επενδύουμε στην ποσότητα και στην ποικιλία τους. Ο "θόρυβος", τον οποίο μπορεί να προκαλέσει η εικόνα ενός χώρου μπορεί να καταστρέψει πολλά στοιχεία της διαμόρφωσης και του κύριου concept της.

Εστίαση στο χρώμα 

ad0623-story-dn-320copy-1-jhspf.webp
Για όλους όσοι δηλώνετε θερμοί λάτρεις του χρώματος, οι συμβουλές των ειδικών είναι πολύτιμες για να καταφέρετε να κατακτήσετε την επιθυμητή ισορροπία στον χώρο σας. Οι ιδιοφυείς χρωματικές επιλογές έχουν τη δύναμη να χαρίζουν ζωντάνια και ενδιαφέρουσες εντάσεις στο εσωτερικό ενός χώρου και μπορείτε να το τολμήσετε με πολλή προσεκτικές κινήσεις και φαντασία. 

«Όχι» στην αξιοποίηση κοντών κουρτινών 

d4563e5d3f67802f843ef5427b0a5adf.jpg


Ένα κοινό λάθος που κάνουμε συχνά είναι η επιλογή των κουρτινών. Το να τοποθετήσουμε κοντές κουρτίνες, είναι μια κίνηση που σίγουρα δεν θα μας ωφελήσει. Γι' αυτόν τον λόγο, είναι καλό να προνοήσουμε, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες. Μπορούμε να κρεμάσουμε το κουρτινόξυλο μερικά εκατοστά πιο πάνω από τις κορυφές των παραθύρων και να επενδύσουμε σε ένα σετ που ξεπερνά το πάτωμα. Τότε, θα καταφέρουμε να χαρίσουμε το ιδανικό ύψος που αναζητούμε.

Trust the experts!