fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε μια ανακαινισμένη art deco κατοικία στο Μιλάνο υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Giuliano dell’Uva
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε μια ανακαινισμένη art deco κατοικία στο Μιλάνο υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Giuliano dell’Uva

Έπιπλα του 1760 και της δεκαετίας του '70 πρωταγωνιστούν σε ένα ξεχωριστό mix n' match σκηνικό


Ο αρχιτέκτονας Giuliano dell'Uva ήθελε να δημιουργήσει ένα σπίτι στο Μιλάνο που να εξυμνεί τα σχέδια επίπλων της δεκαετίας του 1970 και του '80. Ωστόσο, αφού βρήκε τοιχογραφίες και λεπτομέρειες art deco κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών, αναγκάστηκε να επανεξετάσει τα σχέδιά του για να προστατεύσει την ιστορία του διαμερίσματος. Αυτό που προέκυψε είναι ένας κομψός συμβιβασμός γεμάτος αντιθέσεις χρωμάτων και εποχών.

Η μετάβαση μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων αυτού του σπιτιού - το λευκό σαλόνι, το μαύρο χολ εισόδου και ο αυθεντικός σοβάς που περιβάλλει το τραπέζι της τραπεζαρίας - είναι όλα ορατά στην ανοιχτή τραπεζαρία, η οποία βλέπει στο μικρό μπαλκόνι. 

about.jpg
Giuliano Andrea dell'Uva


Στο δωμάτιο σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ένα κλασικό τραπέζι της δεκαετίας του 1970, το οποίο περιβάλλεται από δύο μαύρες καρέκλες του Ελβετού αρχιτέκτονα, Mario Botta, ένα κίτρινο πρωτότυπο κάθισμα του ιδιοκτήτη του σπιτιού και μια άλλη μαύρη καρέκλα που είναι ένα ρετρό ιταλικό μοντέλο. Το φωτιστικό δαπέδου 'Coupé' του Joe Colombo για την Oluce αποτελεί την τελευταία απαραίτητη πινελιά, που ολοκληρώνει με αρμονία το υπέροχο mix n' match σκηνικό. 

giuliano-dell-uva-living-room-1670424958.jpg
Nathalie Krag
giuliano-dell-uva-bedroom-1670425028.jpg

Στο σαλόνι, κυρίαρχο ρόλο παίζει το χαμηλό ταβάνι, που προστατεύει τις αυθεντικές λεπτομέρειες art deco. Το κλιμακωτό τζάκι είναι custom-made, ενώ ο τολμηρός μπλε καναπές είναι του Francesco Binfaré για την εταιρεία επίπλων, Edra. Το τραπεζάκι σαλονιού "Brasilia" με καθρέφτη των Fernando και Humberto Campana, επίσης για την Edra, φιλοξενεί ένα ασημένιο μπολ "Colosseum" του Jaime Hayon για την Paola C - η μορφή του αποτελεί φόρο τιμής στη μεγάλη ιταλική αρχιτεκτονική.

giuliano-dell-uva-kitchen-1670424995.jpg

Ένα επί παραγγελία piece  με τη νέον φράση "Σε βρίσκω σε κάθε γωνία" φωτίζει το art deco ταβάνι στην κουζίνα. Εδώ, ο ιδιαίτερος μαύρος μαρμάρινος πάγκος έχει ένα μοτίβο με πλέγμα που φέρνει στο μυαλό το εμβληματικό τραπέζι "Quaderna" του Superstudio για την εταιρεία Zanotta. Τα σκαμπό bar είναι vintage items της Bieffeplast και τα κρεμαστά φωτιστικά της δεκαετίας του 1970 είναι του interior designer, Hans-Agne Jakobssen. 

Η vintage φιλοσοφία συνεχίζεται και στην κρεβατοκάμαρα, όπου τις εντυπώσεις κλέβει ένα ξεχωριστό κεφαλάρι από ξύλο και ορείχαλκο της ιταλικής μάρκας Frigerio. Από πάνω κρέμεται ένα unique wall gallery με έργα καλλιτεχνών, όπως οι Maurizio Galimberti, Xanti Schawinsky και Hsiao Chin.

Source: Elle Decoration UK