fbpixel

Search icon
Search
Monocle: Το συνέδριο διεθνούς ακτινοβολίας ξεκίνησε στην Αθήνα
LIFE & CAREER

Monocle: Το συνέδριο διεθνούς ακτινοβολίας ξεκίνησε στην Αθήνα

Όσα αξίζει να γνωρίσετε για το line up των υψηλών προσκεκλημένων ομιλητών και τις θεματικές του


Σήμερα ξεκινάει κι επίσημα στις 18:30 η ώρα το διεθνές συνέδριο Monocle, του εμπνευστή των περιοδικών - κολοσσών, Μonocle και Wallpaper. O Tyler Brûlé, ο άνθρωπος που επανεφευρίσκει συνεχώς τον εαυτό του, επέλεξε την Ελλάδα,  και συγκεκριμένα την Αθήνα για τόπο διεξαγωγής ενός πολύ σημαντικού θεσμού που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, θέτοντας τα φώτα ολόκληρου του κόσμου στη χώρα μας και παράλληλα φωτίζοντας μερικούς από τους πιο worth-knowning ανθρώπους της.  

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου και το καλωσόρισμα όσων κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο του συνεδρίου -που η τιμή του ανέρχεται στα 1750 ευρώ- ξεκινάει με ένα welcome cocktail gathering, οικοδεσπότης του οποίου είναι ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, στο rooftop του Δημαρχιακού Μεγάρου. Στο πρώτο meet-up θα παρευρεθεί ο περίφημος Tyler Brûlé και ο διευθυντής του Monocle Andrew Tuck, μαζί με τους 25 ξένους και Έλληνες ομιλητές καθώς και εκπροσώπους των μέσων που θα καλύψουν το συνέδριο. 

Αύριο, Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 08.30 το πρωί θα αναπτυχθεί αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα, με ομιλίες, συζητήσεις -έως και δοκιμή επίλεκτων ελληνικών προϊόντων, wine tasting. Φυσικά, ο πρώτος λόγος θα δοθεί σε επιστήμονες όπως ο Στάθης Καλύβας, ο οποίος θα θέσει στο επίκεντρο τη θεματική, γιατί η Αθήνα αποτελεί αυτήν τη στιγμή έναν τόπο, που προσφέρει ευκαιρίες για κάθε ανήσυχο πνεύμα που επιθυμεί να τις αρπάξει! 

monocle.png
Tyler Brûlé

Άλλωστε, όπως ο ίδιος ο Brûlé τόνισε στο «Κ» της Καθημερινής, «Υπάρχει μια ενέργεια, το νιώθεις, βλέπουμε κάτι να συμβαίνει στην Αθήνα», ενώ τόνισε πως κάτι αντίστοιχο είχε δει να συμβαίνει με την Κοπεγχάγη. Ο μετρ των media δε διστάζει να θέσει την Αθήνα στο επίκεντρο, και να μιλήσει για προτερήματά της. Ο καιρός, η ποιότητα ζωής και φυσικά η γεωγραφική της θέση.

Την αυριανή ημέρα, θα την πλαισιώσουν πάνελ και συζητήσεις με προσωπικότητες διεθνούς κύρους, αλλά και αναγνωρίσιμες στην Ελλάδα όπως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, η διευθύντρια της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, Emma Tucker, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Αμερικανός συγγραφέας και αρθρογράφος Thomas Chatterton Williams, ο νευροχειρουργός Dr Philippe Schucht, η επιχειρηματίας μόδας Μαρία Λεμού, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)Κατερίνα Γρέγου, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines Δημήτρης Γερογιάννης, ο συνιδρυτής του διακεκριμένου ελληνικού δημιουργικού γραφείου Beetroot Design Βαγγέλης Λιάκος, η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη σε ρόλο συντονίστριας πάνελ, η ιδρύτρια της εταιρείας ανακύκλωσης θαλασσίων αποβλήτων Σουζάνα Λασκαρίδη, ο ιδρυτής της αλυσίδας The Modernist Hotels Κωστής Καρατζάς και άλλοι ακόμη. 

Το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, που αποτελεί και την τελευταία ημέρα του συνεδρίου στο πρόγραμμα υπάρχει πρόγευμα στο διάσημο Six D.o.g.s και ξενάγηση των συμμετεχόντων σε μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος της πρωτεύουσας! 

1.jpg

Η σημασία του κεντρικού θέματος του συνεδρίου

Το ερώτημα που μας βάζει σε προβληματισμό και δίνει το πρίσμα για διαφόρων ειδών εποικοδομητικές συζητήσεις -πράγμα που λατρεύει ο Brûlé, "Have you been thinking about your own quality of life recently?", Έχετε σκεφτεί το επίπεδο της ποιότητας της ζωής σας τελευταία;. Σε αυτό και σε αντίστοιχα ερωτήματα θα απαντήσουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι - ομιλητές από τους διάφορους τομείς της σύγχρονης ζωής. Και όλα αυτά με βάση την Αθήνα. Το μέλλον του Τύπου, η κοινωνική δικαιοσύνη, ακόμη και η λειτουργία του εγκεφάλου θα είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες θεματικές που θα αναπτυχθούν σε συνάρτηση με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το μέλλον της αεροπλοΐας, τα ταξίδια, η ελληνική γλώσσα, το πώς να ντύνεσαι, οι τέχνες και ειδικά ο ελληνικός πνευματικός πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, το πώς «τρέχεις» ένα ξενοδοχείο σε ελληνικό νησί.

3.jpg

Στο επίκεντρο η Αθήνα

Το περιοδικό με διεθνή αντίκτυπο ήδη από πέρσι έχει χαρακτηρίσει την Ελλάδα σαν χώρα- super star στο soft power, πως δηλαδή καταφέρνει να αυξάνει συνεχώς την επιρροή της μέσω της πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητάς της. Ενώ στην ερώτηση στο επίσημο site του συνεδρίου που ρωτάει «Γιατί η Αθήνα;», το Monocle απαντά,

«Στην Αθήνα οι νέες επιχειρήσεις ανθίζουν, η καλλιτεχνική σκηνή ακμάζει και όλα αυτά οδηγούν μια γενιά ταλέντων της διασποράς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς επίσης δελεάζει φιλόδοξους παγκόσμιους επιχειρηματίες. Αυτοί οι δημιουργικοί παίκτες επενδύουν στη φιλοξενία, το design, την τεχνολογία και στον κατασκευαστικό τομέα, καθώς η πόλη σφραγίζει τη θέση της ως το πιο ανοιχτό, ακμάζον φυλάκιο στην ανατολική Μεσόγειο».

«Και είναι αυτό το μείγμα από απίστευτες δυνατότητες, βαθύτατου ταλέντου και αναδυόμενης περιφερειακής επιρροής που θα εξερευνήσει το Monocle κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για την Ποιότητα Ζωής. Μια γενναία δόση ηλιοφάνειας, καλό φαγητό και αισιοδοξία κατέστησαν επίσης σαφές ότι αυτή θα ήταν μια καταπληκτική πόλη για τη φιλοξενία του Συνεδρίου».