fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Modern Houseboat

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Modern Houseboat

Μια σύγχρονη πλωτή κατοικία στο Βερολίνο γίνεται ένας ακόμη ενδιαφέρον, προτεινόμενος προορισμός απτο γνωστό travel website Welcome Beyond. Το Welcome Beyond είναι ένα απτα καλύτερα travel websites, γνωστό για την πολύ προσεκτικά επιλεγμένη λίστα απτα πιο όμορφα και ξεχωριστά μέρη για να μείνει κανείς σόλο τον κόσμο. Μία απτις τελευταίες του προτάσεις, το Modern Houseboat, δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Βερολίνο σένα πολύ βολικό σημείο, σέναν ήσυχο κόλπο του ποταμού Spree, μόλις 30 λεπτά με το ποδήλατο απτο πολυσύχναστο κέντρο της γερμανικής πόλης. Μια ιδανική βάση για να ξεκουραστεί κανείς και να χαλαρώσει μετά από μια ενδιαφέρουσα μέρα εξερεύνησης του πολυμορφικού Βερολίνου και της πολυδιάστατης κουλτούρας του. Προσφέροντας ποιοτικό design σε κάθε του χώρο και υπέροχη θέα σε διαφορετικές πλευρές της πόλης, μέσα απτα τεράστια ανοίγματα που φτάνουν απτο πάτωμα ως την οροφή, το σπίτι περιλαμβάνει ένα διπλό υπνοδωμάτιο, living room, μία ανοιχτή κουζίνα και μπάνιο, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ως και τέσσερα άτομα. Η ελαφριά κατασκευή από προκατασκευασμένα στοιχεία έχει τη γοητεία του εφήμερου με τα εμφανή υλικά και τις ορατές μεταλλικές συνδέσεις, σε μια άψογα μελετημένη και υλοποιημένη εκτέλεση.

Τα βασικά στοιχεία της σύγχρονης κατασκευής είναι δάπεδο από τσιμεντοκονία, μεταλλικός σκελετός, τεράστια wall to wall γυάλινα ανοίγματα προς την πλευρά του ποταμού, ξύλινη οροφή κι ελαφριά εσωτερικά χωρίσματα γυψοσανίδας με διαγώνιες μεταλλικές ντίζες. Ο εξοπλισμός της κατοικίας λιτός, με τα εντελώς απαραίτητα, μοιάζει να εντάσσεται ιδανικά στο περιβάλλον του κι έχει την ευχέρεια του ευπροσάρμοστου, με αντικείμενα που μετακινούνται εύκολα μέσα-έξω κι εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Έτσι, το καθιστικό απαρτίζεται από μια λιτή, ξύλινη βάση με χρωματιστά στρώματα σε διάφορες διαστάσεις, που είτε σχηματίζουν το καθιστικό είτε εξυπηρετούν τις σιέστες στην εξωτερική προβλήτα. Η ξύλινη βεράντα είναι αρκετά άνετη, ώστε οι φιλοξενούμενοι να μπορούν ναπολαύσουν το ποτό ή το γεύμα τους με μοναδική παρέα τους πανέμορφους κύκνους στο νερό.

Το Welcome Beyond είναι ένα νέο travel site με φρέσκια ματιά και μια ευαισθησία σε σχέση με τις αρχιτεκτονικές φόρμες, το design και την αισθητική. Ιδρυτές του, τα αδέλφια Chris και Oliver Laugsch, που αναζητούν μοναδικούς προορισμούς και one of a kind μέρη για να μείνει κανείς σόλο τον κόσμο. Μια βίλα στη Μαγιόρκα, ένα μοντέρνο chalet στην Αυστρία, το αρχιτεκτονικό εγχείρημα Treehotel στη Βόρεια Σουηδία είναι μόνο μερικές απτις πολυάριθμες προτάσεις που είναι διαθέσιμες. Εξερευνητές της φύσης και ταξιδευτές του κόσμου, παθιασμένοι με το καλό design και την αρχιτεκτονική, οι αδελφοί Laugsch ίδρυσαν το Welcome Beyond με την πρόθεση να μοιραστούν τη φιλοσοφία τους, σύμφωνα με την οποία «εκεί που μένεις είναι τόσο σημαντική εμπειρία όσο κι αυτά που θα δεις και θα κάνεις». Μια μόνο ματιά στις επιλογές τους αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο δίκιο έχουν. Οι ίδιοι τονίζουν: «Οι ιδιοκτήτες είναι συνήθως παθιασμένοι με την εξέλιξη, την ανακαίνιση και τη διακόσμηση των ιδιοκτησιών τους, όπως για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που έκανε ιστιοπλοΐα σόλο τον κόσμο, ερωτεύτηκε ένα μικρό νησί και κατέληξε να το υιοθετήσει, ή μια μητέρα μόνη που πήγε διακοπές, αγόρασε μια ιδιοκτησία και δεν επέστρεψε ποτέ πίσω. Είναι σημαντικό στις ημέρες μας να μπορούμε να ξεφεύγουμε απτη ρουτίνα της καθημερινότητας, να δίνουμε νέες προοπτικές στη ζωή μας. Επίσης, είναι σημαντικό, και θέλει χρόνο και προσπάθεια, να μπορείς να δώσεις στον χώρο σου προσωπικότητα, να γίνει μια αντανάκλαση του χαρακτήρα σου. Ο ιδιοκτήτης της Casa de Madrid διακόσμησε κάθε δωμάτιο με διαφορετικό τρόπο, παρόλαυτά, όταν περιφέρεσαι σόλο το σπίτι νιώθεις απόλυτη αρμονία. Είναι σαν τον ίδιο άνθρωπο με διαφορετική αίσθηση του χιούμορ».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ


GLOW LOVES

Έχετε ρυτίδες στο μέτωπο; Με αυτούς τους τρόπους θα απαλλαγείτε μια και καλή
FACE & BODY

Έχετε ρυτίδες στο μέτωπο; Με αυτούς τους τρόπους θα απαλλαγείτε μια και καλή

|Icon9 photos