fbpixel

Search icon
Search
Mini getaway: 5 must-visit προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
TRAVEL

Mini getaway: 5 must-visit προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Μοναδικά μέρη για το απόλυτο fall-trip


Αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε ένα μικρό break, απολαμβάνοντας ένα ταξίδι σε κάποιο από τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας; Θέλετε να ταξιδέψετε και να δημιουργήσετε αναμνήσεις; Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία σύντομη απόδραση και προσφέρεται για να γεμίσετε μπαταρίες, να χαλαρώσετε και να κάνετε δυναμικό comeback στην καθημερινότητά σας. Εμείς ξεχωρίσαμε τις top επιλογές και τα must-visit spots της Ελλάδας, που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε την travel-bag σας και να εντοπίσετε τον δικό σας, ιδανικό προορισμό. 

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό ταξίδι!

Βόλος

shutterstock-792263716.jpg

Ο Βόλος, ανήκει στις πόλεις που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί -παραδοσιακά- ιδανική επιλογή για σύντομες αποδράσεις. Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας, που βρέχεται από τον Παγασητικό Κόλπο, μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στο Πήλιο, που δεσπόζει πάνω από την πόλη με τα γραφικά του χωριά, ενώ -αναμφίβολα- ταυτίζεται με τις βόλτες στα στενά της πόλης, αλλά και στο λιμάνι, όπου δεσπόζουν τα μικρά τσιπουράδικα, με τους λαχταριστούς μεζέδες που «μυρίζουν» Ελλάδα. Στο δυτικό κομμάτι της πόλης, δεσπόζει η συνοικία Παλαιά ή αλλιώς, Παλιά, που φημίζεται για τα νεοκλασικά της κτίρια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Φυσικά, must-visit αποτελεί και το κάστρο του Βόλου, που χτίστηκε στα μέσα του 6ου μ.Χ. αιώνα, αλλά και μία βόλτα στο Πάρκο του Αναύρου που βρίσκεται απέναντι από το μουσείο κι αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες. Πρόκειται για την άλλη, την αθέατη πλευρά της πόλης, που ταξιδεύει τους visitors στο παρελθόν και σε μία άλλη, εντελώς διαφορετική εποχή.

3-0.jpg

Tο stay: Ο Βόλος θεωρείται μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, που μεταμορφώνεται σε κάθε εποχή κι αποκτά νέες μυρωδιές κι αρώματα. Αν θέλετε -ωστόσο- να βιώσετε την ultimate εμπειρία χαλάρωσης, στη διάρκεια του ταξιδιού σας, προτιμήστε να κατευθυνθείτε στην Πορταριά για τη διαμονή σας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος, με αμέτρητα φυσικά τοπία, αρχοντικά, γραφικά δρομάκια κι εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, με το Xenia Portaria, να αποτελεί ιδανική επιλογή. Διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αισθητική τους και πολυτελείς suites, για τους λάτρεις της πολυτέλειας, ενώ πόλο έλξης για τους guests αποτελεί και το πλήρως εξοπλισμένο spa.

Το eat: Ένα ταξίδι στον Βόλο, συνδυάζεται αυτομάτως με βόλτες στο λιμάνι, όπου συναντά κανείς αμέτρητα μικρά τσιπουράδικα με απίστευτους μεζέδες, όμως, αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό. Ο Φλόκος, προσφέρεται για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τους πιο νόστιμους κι ολόφρεσκους, θαλασσινούς μεζέδες, σε πιάτα που συνδυάζουν την ελληνική ποιότητα, με την πλούσια γαστρονομία. Μία επίσκεψη, θα σας πείσει πως πρόκειται για το must-know spot της πόλης!

Καστοριά

shutterstock-1634050147.jpg

Η Καστοριά δεν είναι απλά ένας winter προορισμός, είναι πολλά περισσότερα. Είναι μία πόλη με πολύ ιδιαίτερα vibes, ένα μέρος με ξεχωριστή ιστορία και μία μοναδική αύρα. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, ανάμεσα στο Βίτσι και τον Γράμμο, σε υψόμετρο 620 μέτρων κι όσοι την επισκέπτονται, δηλώνουν μαγεμένοι από την ομορφιά της. Must-visit αποτελούν οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, η Παλιά πόλη και τα γραφικά χωριά, ενώ φυσικά, στη λίστα σας θα πρέπει να βρίσκονται και μερικές βόλτες στα πανέμορφα σοκάκια της, που κρύβουν μικρούς θησαυρούς. Η πανέμορφη λίμνη, τα μακεδονίτικα αρχοντικά κι η τοπική γαστρονομία θα σας εντυπωσιάσουν από το πρώτο λεπτό κι είναι σίγουρο, πως το ταξίδι στην Καστοριά θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας. Ειδικά αυτό το διάστημα, η πόλη αποκτά μία διαφορετική ομορφιά και τα χρώματά της γίνονται πιο έντονα από ποτέ.

2-l0Qon.jpg

Το stay: Ένα ταξίδι στην Καστοριά, μπορεί να συνδυαστεί με απόλυτη αποφόρτιση και ξεκούραση, μακριά από όλους κι από όλα και το Limneon Resort & Spa μοιάζει να είναι η απόλυτη επιλογή. Οι minimal suites, αλλά και το υπερσύγχρονο spa με τις μοναδικές θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα, αποτελούν πόλο έλξης για τους guests κι είναι βέβαιο, πως θα χαλαρώσετε πλήρως σε ένα αρμονικό περιβάλλον. Αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει κι απολαύστε κάθε στιγμή της διαμονής σας σε αυτό το resort, που βρίσκεται σε ένα από τα όμορφα spots της περιοχής.

To eat: Είστε λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων και θέλετε να δοκιμάσετε τους local μεζέδες; Must-visit για εσάς, είναι το Στέκι της Παρέας, καθώς στο menu του θα συναντήσετε τα πιο εκλεκτά κρέατα, πιάτα με ντόπια υλικά και πεντανόστιμες συνταγές της μακεδονίτικης κουζίνας. Όλα τα εδέσματα συνδυάζονται άψογα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.

Δράμα

shutterstock-275321135.jpg

Μία ακόμη πόλη, που αποκτά μία εντελώς διαφορετική ομορφιά το φθινόπωρο, είναι η Δράμα και δικαίως θεωρείται go to προορισμός γι' αυτό το διάστημα. Πρόκειται για μία πόλη που -ενδεχομένως- δε βρίσκεται στη λίστα με τα πιο δημοφιλή spots της Μακεδονίας, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους fans. Αν σκοπεύετε κι εσείς να επιλέξετε τη Δράμα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στον Δημοτικό Κήπο, όπου θα συναντήσετε μεταξύ άλλων τις 100 πηγές που αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά. Τα παλιά, διατηρητέα κτίρια χαρίζουν μία διαφορετική ατμόσφαιρα στην πόλη, όπως και τα βυζαντινά τείχη στη βόρεια συνοικία της, γύρω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Must-visit είναι -φυσικά- το ξακουστό, σπήλαιο της Αλιστράτης, που θεωρείται μοναδικό στο είδος του και συγκεντρώνει επισκέπτες από πολλά διαφορετικά μέρη. Θα σας εντυπωσιάσει αμέσως!

pikonphotography-hydrama-2-7-e1536070464754.jpg

Το stay: Το Hydrama Grand Hotel βρίσκεται μπροστά ακριβώς στον μαγικό υδροβιότοπο της Αγίας Βαρβάρας, που ανήκει στα 60 καλύτερα πάρκα της Ευρώπης και διαθέτει εντυπωσιακές suites για όλα τα γούστα, που προσφέρουν την πιο μαγευτική θεά. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα επάνω του αυτή την περίοδο κι αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της προσιτής πολυτέλειας. Μία βόλτα στο Crystal Cave Spa, το υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας και ομορφιάς, είναι φυσικά must. Η απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης κι αποφόρτισης, στο πιο όμορφο περιβάλλον.

To eat: Πώς θα σας φαινόταν να δοκιμάσετε τους πιο νόστιμους, θαλασσινούς μεζέδες, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας. Το εστιατόριο Εντράδες, θα σας προσφέρει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, ταξιδεύοντάς σας σε διάφορα σημεία της χώρας, μέσα από πλούσια αρώματα και μοναδικές γεύσεις. Αφήστε τους ειδικούς να σας καθοδηγήσουν κι απολαύστε το πιο λαχταριστό ταξίδι...

Λιτόχωρο

shutterstock-2116183778.jpg

Το Λιτόχωρο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και δε θεωρείται τυχαία ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης κι όχι μόνο. First things first, συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, δεδομένου πως βρίσκεται στους πρόποδες της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου, ενώ έχει θέα τη θάλασσα. Μία βόλτα στα Πριόνια είναι απαραίτητη για τους visitors, με τη διαδρομή μέχρι την καρδιά του Ολύμπου να κόβει -πραγματικά- την ανάσα, καθώς θα συναντήσετε ένα πανέμορφο τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Διασχίζοντας το φαράγγι, θα κατευθυνθείτε στο Λιτόχωρο, βαδίζοντας δίπλα ακριβώς από το ποταμό Ενιπέα, ακολουθώντας ένα καταπράσινο μονοπάτι. Το Λιτόχωρο λάμπει περισσότερο από ποτέ το φθινόπωρο κι αν βρίσκεται στην bucket-list σας, είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα. 

cavo-olympo-oliving-spa-treatment-room-2.jpeg

To stay: Το Cavo Olympo βρίσκεται σε ένα πανέμορφο μέρος κι έχει μία θέση στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά resorts της Ελλάδας, αποτελώντας πόλο έλξης για visitors από κάθε γωνιά της χώρας. Πρόκειται για το απόλυτο spot αποφόρτισης μακριά από όλους κι από όλα, που διαθέτει 49 πολυτελή δωμάτια και suites, 2 εστιατόρια και 3 bar. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το Oliving Spa, όπου οι experts του χώρου ετοιμάζουν ειδικά πακέτα με θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα κι υπόσχονται την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης κι ευεξίας, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Το eat: Μακεδονίτικες συνταγές, σπάνιες ετικέτες κρασιών και μια σοβαρή λίστα ελληνικών τυριών, που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις. Το εστιατόριο του chef, Ανδρέα Γάβρη, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου αποτελεί τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό για όσους βρίσκονται στο Λιτόχωρο για πολλούς διαφορετικούς λόγους και κυρίως για το εκλεκτό φαγητό του. Το Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, με τις 700 ετικέτες κρασιού και τα 30 είδη τυριών, είναι το απόλυτο spot και σίγουρα αξίζει μία θέση στη λίστα σας.

Τρίκαλα

shutterstock-1735103810.jpg

Μία ακόμη πόλη με ιδιαίτερη ομορφιά, ένας ακόμη ξεχωριστός προορισμός. Ένα μέρος με σπουδαία ιστορία και μέρη που ταξιδεύουν το μυαλό και την καρδιά. Τα Τρίκαλα, αποτελούν πόλο έλξης το φθινόπωρο και τον χειμώνα και δεν είναι τυχαίο, ότι στην πόλη καταφθάνουν visitors από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μία βόλτα στα σοκάκια της, όπου δεσπόζουν τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα διατηρητέα κτίρια, αλλά και στο φρούριο, με τη μαγευτική θέα είναι must, όπως και μία -ή και περισσότερες- επίσκεψη στα μανάβικα, που θεωρείται από τις πιο γνωστές περιοχές της. Εκεί συναντά κανείς μικρά ταβερνάκια που σερβίρουν λαχταριστούς μεζέδες, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται κι η γέφυρα του Ληθαίου ποταμού, που διασχίζει το κέντρο των Τρικάλων. Κατεβείτε τα σκαλιά και περπατήστε στο καταπράσινο τοπίο, απολαμβάνοντας τη βόλτα σας σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία.

12814107.jpg

To stay: Αν αυτό που ζητάτε από τις mini διακοπές σας, είναι χαλάρωση και ξεκούραση, τότε το Ananti City Resort είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, που είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο στις παρυφές των Τρικάλων και προσφέρει την πιο εντυπωσιακή, πανοραμική θέα στον θεσσαλικό κάμπο. Επιλέξτε μία από τις πλήρως εξοπλισμένες suites του resort για τη διαμονή σας και συνδυάστε την, με σύντομα αλλά άκρως αναζωογονητικά sessions στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, αλλά και μία επίσκεψη στο υπερσύγχρονο spa.

Το eat: Θέλετε να απολαύστε ένα πλούσιο γεύμα, σε ένα άκρως παραδοσιακό περιβάλλον, που θυμίζει την παλιά, αγαπημένη Ελλάδα; Η ταβέρνα Kατώγι είναι το ιδανικό μέρος, καθώς στο menu της θα συναντήσετε μοναδικά πιάτα και συνταγές της τοπικής κουζίνας, με ολόφρεσκα υλικά και ντόπια products. Ετοιμαστείτε για ένα γαστρονομικό ταξίδι στο παρελθόν κι αφήστε τις αισθήσεις σας να σας παρασύρουν...