fbpixel

Search icon
Search
Milan Luxury: Οι γαστρονομικοί «ναοί» που παραδίδουν μαθήματα εκλεπτυσμένου design
DESIGN NEWS

Milan Luxury: Οι γαστρονομικοί «ναοί» που παραδίδουν μαθήματα εκλεπτυσμένου design

Oι κατάλληλοι χώροι που δημιουργούν τη βάση για μια υψηλής αισθητικής εμπειρία


Η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιταλίας γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική και υψηλή αισθητική. Κάθε γαστρονομικός προορισμός του Μιλάνου αποτελεί και ένα πέρασμα στην διαχρονικά γοητευτική κληρονομιά του. Για τους θερμούς λάτρεις του high quality design, οι χώροι αυτοί έχουν αναχθεί σε πρώτης κλάσης ευκαιρία για εξερεύνηση και μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία.

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 εστιατόρια και καφέ, τα οποία μας μεταφέρουν απευθείας στην πολυτελή ιταλική ατμόσφαιρα!

Carlo e Camilla in Segheria

1.jpg


Ακατέργαστη φαντασία, αυθεντικό πάθος για την industrial αισθητική και ένα exclusive «πάντρεμα» της vintage κομψότητας με την άγρια natural ομορφιά έχουν δημιουργήσει το συγκεκριμένο ορόσημο. Το Carlo e Camilla in Segheria έχει μεταμορφωθεί σε έναν από τους πιο ελίτ χώρους συνάντησης του Μιλάνο. Ένα παραδοσιακό πιονιστήριο του 1930 έχει μεταμορφωθεί στο “talk of the town” urban spot, χάρη στην δημιουργική ματιά του βραβευμένο με αστέρι Michelin chef, Carlo Cracco και την creative director, Tanja Solci. Μια μπαρόκ φιλοσοφία με unique πολυέλαιους συναντά την minimal βιομηχανική πλευρά και χαρίζουν σε κάθε επισκέπτη την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση απόλαυσης της ιταλικής γαστρονομίας.

Info: Segheria, Via G.Meda 24, Milano, Instagram: @carloecamillainsegheria

LùBar Café

2.jpg


Στη γραφική Via Palestro, όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα αριστοκρατικό Bistrot που μας ταξιδεύει πίσω στον 18ο αιώνα και στις πιο ρομαντικές «σελίδες» της ιταλικής ιστορίας. Το LùBar Café αποτελεί την πρώτη στοά της Galleria d'Arte Moderna, με τα γλυκά αρώματα των φρέσκων πορτοκαλιών να συνεπαίρνουν κάθε επισκέπτη, καθώς παρατηρούσε τις αρχοντικές άμαξες. Σήμερα, στον γοητευτικό αυτό κήπο, οι street μυρωδιές της Σικελίας, με πρωταγωνιστές τα λαχταριστά arancini και το cannoli, υπόσχονται μια μεθυστική εμπειρία γευσιγνωσίας.

Info: Via Palestro, 16, 20121 Milano, Instagram: @lubar

Lume

4.jpg

Στο Naviglio Grande της ειδυλλιακής Λομβαρδίας, είναι εγκατεστημένος ένας elegant χώρος που κουβαλάει μια βαριά ιστορική υπογραφή. Το Lume αποτελεί ένα πρώην εργοστάσιο πορσελάνης, στοιχείο που αποτέλεσε την κεντρική έμπνευση της αισθητικής του. Λευκές λιτές τραπεζαρίες με διαφανή κρυστάλλινα ποτήρια και άσπρα σερβίτσια με μπλε λεπτομέρειες αποπνέουν έναν ιδιαίτερο αέρα πολυτέλειας. Φρέσκιες μυρωδιές από λεμόνια της ιταλικής γης απογειώνουν την τελική ατμόσφαιρα. 

Info: Via Giacomo Watt, 37, 20143 Milano, Instagram: @lumemilano

Pasticceria Marchesi

5.jpg

Ένα καταπράσινο expensive περιβάλλον μας υποδέχεται με την πιο γλυκιά υπόσχεση. Το πιο δημοφιλές Mιλανέζικο ζαχαροπλαστείο μας μεταφέρει πίσω στο 1824 και την ημερομηνία δημιουργίας της αξιόλογης επαγγελματικής του ταυτότητας. Η ιδιοκτησία του πλέον βρίσκεται στα χέρια του luxurious brand, Prada, στην πολυσύχναστη Galleria Vittorio Emanuele II απέναντι από το μεγαλοπρεπές Duomo. Ξεχωριστές συλλογές από πραλίνες διακρίνονται για την πιο maximal γεύση και αναμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Info: Galleria Vittorio Emanuele II, Corso Vittorio Emanuele II, 20121 Milano, Instagram: @marchesi1824

Potafiori

3.jpg


Jazz ατμόσφαιρα με χαριτωμένες floral πινελιές κάνουν αυτόν τον χώρο να ξεχωρίζει από την αρχή. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ταυτότητας του Potafiori είναι ότι συνδυάζει ένα elegant ανθοπωλείο με ένα coffee – bar, με βασικό συστατικό την ξεχωριστή εσωτερική διαμόρφωση ενός minimal spa. Η δημιουργός του, η funky καλλιτέχνιδα, Rosalba Piccinni, έχει μεταφέρει την αισιόδοξη προσωπικότητά της σε κάθε γωνιά του χώρου. Το main menu παρουσιάζει ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις, οι οποίες συνδυάζουν με δεξιοτεχνία την traditional τοπική γαστρονομία μέσα από σύγχρονες εκδοχές.

Info: Via Salasco, 17, 20136 Milano, Instagram: @potafiori