fbpixel

Search icon
Search
Milan Fashion Week: Λιτές γραμμές και σύγχρονα designs που αναδεικνύουν τη νέα θηλυκότητα
TRENDS & CATWALKS

Milan Fashion Week: Λιτές γραμμές και σύγχρονα designs που αναδεικνύουν τη νέα θηλυκότητα

Κι ό,τι άλλο έχουμε ξεχωρίσει μέχρι τώρα στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο


Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία. Παρόλο που τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά το τελευταίο έτος και τίποτα δε θυμίζει όλα αυτά που είχαμε συνηθίσει πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, οι διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι κάνουν τα πάντα για να μας εντυπωσιάσουν. Κι όπως όλα δείχνουν τα έχουν καταφέρει.

Η Sportmax μας μάγεψε με τις απλές και παράλληλα μοντέρνες γραμμές που κάθε γυναίκα μπορεί να εντάξει στην καθημερινή συλλογή της ενώ ο Giorgio Armani απογείωσε την αίσθηση της κομψότητας με καταπληκτικές «εκρήξεις» χρωμάτων, οι οποίες συμπληρώνουν τις άρτιες δημιουργίες του. Νωρίτερα, ο οίκος Etro δε δίστασε να πειραματιστεί με τους συνδυασμούς μοτίβων κι έντονων αποχρώσεων και το fashion house Tod’s ήταν μία ωδή στα casual chic looks.

Sportmax

sportmax-1.jpg

Αν μας έχει μάθει κάτι η περίοδος της καραντίνας είναι ότι μπορούμε να είμαστε μοντέρνες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με το ίδιο σύνολο. Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε και ο οίκος Sportmax παρουσιάζοντας τη νέα του συλλογή για την περίοδο Autumn/Winter 2021. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένας «ύμνος» στη γυναικεία θηλυκότητα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυθεντικές και ελεύθερες γυναίκες, οι οποίες ξεπέρασαν τους κοινωνικούς κανόνες εντυπωσιάζουν με την εικόνα τους. Στη βάση της συλλογής βρίσκεται ο αβέβαιος αλλά και αισιόδοξος αέρας της δεκαετίας του 1920. Δεν είναι ο πρώτος οίκος που παρουσιάζει την περίοδο που ζούμε μ’ εκείνη την εποχή. Ακριβώς το ίδιο έκανε και την Πέμπτη το Emporio Armani.

Από φορέματα μέχρι κοστούμια και παντελόνια που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα μέχρι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, αυτή η συλλογή της Sportmax δε χωράει σε στερεότυπα αλλά είναι μία θηλυκότητα που ξεπερνά το χώρο και το χρόνο.

Giorgio Armani

giorgio-armani.jpg

Δε μπορούμε να βρούμε άλλες λέξεις για να χαρακτηρίσουμε τις δημιουργίες του Giorgio Armani, εκτός από το να πούμε ότι ήταν η επιτομή της κομψότητας. Δε χρειάστηκε να κάνει πολλά για να εντυπωσιάσει. Μοναδικά υφάσματα που οδηγούσαν σε αέρινες γραμμές, οι οποίες εντυπωσιάζουν ακόμα και με την παραμικρή κίνηση. Τα ουδέτερα χρώματα και κυρίως το μαύρο ήταν αυτά που κυριάρχησαν σε όλη την παράσταση. Παρόλα αυτά οι μικρές «εκρήξεις» χρωμάτων όπως ένα γαλάζιο σακάκι αλλά και το απαλό ροζ γιλέκο ταίριαζαν καταπληκτικά. Φυσικά και τα μοτίβα είχαν σημαντική θέση στην παρουσίαση, πάντα σε tailored και εκλεπτυσμένη μορφή.

Ο Giorgio Armani μας απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δε χρειάζεται να κάνουμε πολλά για να είμαστε in fashion και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον. Άλλωστε, less is more.

Tod’s

tods.jpg

O Walter Chiapponi είναι ένας creative director, ο οποίος έχει μία συγκεκριμένη αποστολή. Θέλει να εντάξει τον αισθησιαμό και τη θηλυκότητα στη «γλώσσα» του οίκου Tod’s, ο οποίος τόσα χρόνια είναι γνωστός για τη casual chic ιταλική εμφάνιση αθλητικών ειδών. Είναι μια συνεχής διαδικασία, την οποία ο σχεδιαστής αναπτύσσει αργά αλλά σταθερά κάθε σεζόν.

Για τη συγκεκριμένη κολεξιόν κινήθηκε στο κλασικό «ρεπερτόριο» των outwear του fashion house. Αναφερόμενος σε μια αστική σιλουέτα της δεκαετίας του '50, πρόσθεσε μια πινελιά και απαλότητα στα tailoring και σπορ κομμάτια. Και η επιλογή των χρωμάτων είχε πολύ σημαντική θέση σ’ αυτήν την προσπάθεια. Ο Chiapponi παρουσίασε μία συλλογή, η οποία απογείωσε την casul chic αισθητική και η οποία μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σύγχρονης γυναίκας, τόσο με τα ενδύματα όσο και με τα αξεσουάρ της.

Etro

etro.jpg

Οι κανόνες συνεχώς αλλάζουν. Αυτούς του κανόνες σκεφτόταν και η Veronica Etro όταν δημιούργησε αυτήν τη συλλογή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αν δείτε τους ανθρώπους να βγαίνουν έξω, πώς φτιάχνουν τα ρούχα τους, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλέον αυτές οι παλιές διακρίσεις. Μεταξύ εξωτερικών, εσωτερικών χώρων, αναψυχής, επιχειρήσεων... μεταξύ όλων, στην πραγματικότητα. Αυτό είναι ένα είδος ελευθερίας που αναπτύσσεται σήμερα».

Παρατηρούμε συνεχώς ότι οι περισσότεροι σχεδιαστές πλέον τονίζουν την πρακτικότητα και την ευελιξία που υπάρχει στα κομμάτια της «νέας εποχής». Μπορεί μέχρι τώρα η πλειοψηφία των δημιουργιών της Etro να αποτελούνταν από πλούσια μοτίβα, βελούδινα φορέματα, μουσελίνα και chiffon αλλά φέτος παρουσίασε περισσότερο κλασικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων και κολάν. Φυσικά τα μοτίβα αλλά και το ταίριασμα των χρωμάτων δεν έλειπε. Πολλές φορές δε χρειάζεται να πούμε πολλά για να περιγράψουμε τα πράγματα. Αρκεί μόνο να κοιτάξουμε τις εικόνες.