fbpixel

Search icon
Search
Milan Fashion Week: Τα έντονα χρώματα & οι όγκοι έχουν απογειώσει τις νέες Fall/Winter '21 συλλογές
TRENDS & CATWALKS

Milan Fashion Week: Τα έντονα χρώματα & οι όγκοι έχουν απογειώσει τις νέες Fall/Winter '21 συλλογές

Prada, Moschino και Emporio Armani μας «ταξίδεψαν» με τις δημιουργίες τους


H Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 συνεχίζεται, με διάσημα ονόματα από το χώρο της μόδας να έχουν παρουσιάσει μοναδικές συλλογές. Παρόλο που βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της Fashion Week έχουμε αντιληφθεί ότι τα έντονα χρώματα αλλά και οι όγκοι είναι στοιχεία που κυριαρχούν σε κάθε collection αλλά και που χαρίζουν αυτήν την ανανέωση που όλοι λίγο-πολύ αναζητάμε.

Ο οίκος Prada επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πόσο άρτια αλλά και αποτελεσματική είναι η συνεργασία της Miuccia Prada και του creative director Raf Simons. Το fashion house Moschino μας χάρισε μερικά λεπτά χαράς και αισιοδοξία μέσα από τις πολύχρωμες δημιουργίες του ενώ το Emporio Armani διατήρησε τη classy αισθητική του και τις αυστηρές γραμμές, προσαρμοσμένες πάντα στις τάσεις της εποχής.

Prada

prada.jpg

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Ιταλία, την περίοδο που η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο ήταν σε εξέλιξη. Αν σκεφτούμε αυτούς τους 12 μήνες και τις Fashion Weeks που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, θα καταλάβουμε ότι ο χώρος της μόδας όχι μόνο τα έχει καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο αλλά έχει κάνει τεράστια «βήματα» προόδου, θυμίζοντάς μας τους λόγους που είναι τόσο ξεχωριστός.

Στον οίκο Prada υπάρχουν χωρίς αμφιβολία δύο λαμπρά και «φωτεινά» μυαλά, αυτό του Raf Simons και της Miuccia Prada, η συνεργασία των οποίων μετράει ήδη ένα χρόνο. Αν και δύο διαφορετικοί άνθρωποι τόσο στην ηλικία όσο και την αισθητική, έχουν καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο να ενώσουν τα «κομμάτια» τους και παρουσιάσουν συλλογές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αντλούν πολύ θετικά μηνύματα γι’ αυτήν τη συνεργασία.

Η νέα AW21 collection, τα είχε όλα. Έντονες γεωμετρικές σιλουέτες για μοντέρνες εμφανίσεις, πολλά και διάφορα φωτεινά χρώματα που εκπέμπουν αισιοδοξία και ελπίδα, λαμπερά στοιχεία που έκαναν τη διαφορά όπως οι παγιέτες και φυσικά όλα αυτά με βασική αρχή την κομψότητα. Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι τα πανωφόρια όλων των ειδών από παλτό μέχρι faux furs ήταν αυτά που είχαν τον κυρίαρχο ρόλο στην παρουσίαση.

Τα αξεσουάρ από τη δική τους πλευρά είχαν κι αυτά πολύ σημαντική θέση στη συλλογή -για άλλη μία σεζόν δε θα αποχωριστούμε τα δερμάτινα γάντια.

Ακόμα ένας οίκος που συνδύασε με άψογο και αριστοτεχνικό τρόπο την άνεση με την κομψότητα, που είναι απαραίτητα αυτήν την περίοδο, παρουσιάζοντας κομμάτια που μπορούν οι γυναίκες να επιλέξουν στην καθημερινότητά τους.

Moschino

moschino.jpg

Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη την παρουσίαση του Jeremy Scott για τον Moschino τότε αυτή θα ήταν το party. Ένα πάρτι χρωμάτων, μοτίβων και κομψότητας. Τι άλλο θέλει μία σύγχρονη γυναίκα για τα items που επιλέγει;

O creative director, άντλησε έμπνευση γι’ αυτήν την παρουσίαση από τη σουρεαλιστική ζωή του τελευταίου χρόνου αλλά ήθελε και να μας προετοιμάσει για την μετά-πανδημία εποχή.

«Ήθελα να κάνω πράγματα σε ταινίες που δεν μπορείτε να κάνετε ζωντανά», είπε ο Scott από το Λος Άντζελες, αναφερόμενος στις δύο ψηφιακές παρουσιάσεις που δημιούργησε κατά την περίοδο του lockdown. Την περασμένη σεζόν σχεδίασε μια συλλογή από μαριονέτες για μια πολύπλοκη και φανταστική παράσταση. Αυτή τη φορά, κάλεσε 36 super models, It girls και pin-ups τόσο διαφορετικά όσο η Maye Musk στους Precious Lee, Dita Von Teese και Winnie Harlow και Hailey Bieber, Miranda Kerr, και Shalom Harlow. Πραγματοποίησαν μια πολυδιάστατη απεικόνιση της καθημερινής ζωής μιας κυρίας: ρούχα για office looks, για διασκέδαση για ταξίδια και εξόδους. Όλα όσα μας έχουν λείψει δηλαδή το τελευταίος έτος.

Δεν υπάρχει κάτι, το οποίο να μην αξίζει την προσοχή σας σ’ αυτήν τη συλλογή. Χρώματα, prints, γεωμετρίες, θηλυκές σιλουέτες και μοντέρνοι συνδυασμοί είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούμε να τονίσουμε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε τη συλλογή και να «ταξιδέψετε» νοερά σε όλα τα αγαπημένα μας πράγματα που θα κάνουμε σε λίγους μήνες, υπό τη «συνοδεία» μοναδικών συνόλων.

Emporio Armani

emporio-armani.jpg

Η πανδημία έχει οδηγήσει πολλούς στο συμπέρασμα ότι τα επόμενα χρόνια θα αντικατοπτρίζουν τη δεκαετία του 1920. Κι αυτή είναι μία άποψη, η οποία κρύβει ελπίδα μέσα της.

Ο Giorgio Armani παρουσίασε ακόμα ένα στοιχεία του παρελθόντος που ήρθε στο παρόν και το οποίο ήταν και μία από τις πρωτοπορίες του. Τη μετάβαση από τη λιτή οικονομικά ζωή του 197 στην περίοδο της υπερβολής και της έκφρασης που ακολούθησε. Χαρακτηριστικά ο ίδιο σχολίασε πριν από την παράσταση:

«Η δεκαετία του '80 ήταν μια μαγική στιγμή, μια έκρηξη δημιουργικότητας, φαντασίας, χρημάτων που ήρθε αμέσως μετά τη σκληρότητα της δεκαετίας του '70. Δεν ξέρω αν μετά την πανδημία θα βρούμε παρόμοιες συνθήκες. Σίγουρα το ελπίζω».

Το φόντο της συλλογής ήταν το όνομα του οίκου με neon γράμματα, χαρίζοντας ένταση στη συλλογή. Όσον αφορά τις δημιουργίες, ο Armani επέλεξε κλασική ραπτική τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, με ενδύματα που είχαν αντλήσει έμπνευση από αθλητικά στιλ σε lux υφάσματα.

Ίσιες γραμμές που αγκαλιάζουν και τονίζουν τη σιλουέτα κάθε γυναίκας, «ήρεμοι» συνδυασμοί χρωμάτων που ακολουθούν τις τάσεις διακριτικά αλλά και κλασικά κομμάτια όπως τα μαύρα φορέματα ήταν αυτά που ξεχώρισαν.