fbpixel

Search icon
Search
Micro-cheating: Τι είναι και πώς θα καταλάβετε αν είστε ένοχοι
LIFE & CAREER

Micro-cheating: Τι είναι και πώς θα καταλάβετε αν είστε ένοχοι

Το νέο dating trend που έχει πολυσυζητηθεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες


Με την πρόσβαση που έχουμε πλέον στο διαδίκτυο και στην mass produced πληροφορία, μαθαίνουμε για τα πάντα πρώτοι - ακόμα και για τα dating trends που επικρατούν. Η έννοια του cheating - και συγκεκριμένα του νέου όρου "micro-cheating" είναι σχετική και πλήρως υποκειμενική. Παρόλ' αυτά, σύμφωνα με το TikTok, πρόκειται για τη νέα συζήτηση που μας απασχολεί που θέτει την απάτη σε ένα φάσμα. 

Τι είναι το micro-cheating;

Το Psychology Today ορίζει αυτή την τάση στις σχέσεις ως «μικρές παραβιάσεις της εμπιστοσύνης σε μια σχέση που δεν περνούν το κατώφλι σε σωματική σχέση». (Τα παραδείγματα που δίνει ο ιστότοπος περιλαμβάνουν το να αφήνετε τη βέρα σας στο σπίτι ενώ βγαίνετε μόνοι σας ή να συνομιλείτε κρυφά με έναν πρώην σύντροφο στο διαδίκτυο, και τα δύο πράγματα που δεν θα ενθουσίαζαν). Ευρύτερα, η μικρο-απάτη αναφέρεται σε «συμπεριφορές που οδηγούν κάποιον να αμφισβητήσει τη συναισθηματική ή σωματική δέσμευση του συντρόφου του στη σχέση».

shutterstock-2055019133.jpg

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν micro-cheat;

Ο λόγος του micro-cheating μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο κύριος λόγος είναι συνήθως η μονογαμία που μπορεί να μοιάζει πιεστική για κάποιους. Λόγω της πιθανής μονοτονίας που μπορεί να επικρατήσει σε κάποιες φάσεις, μπορεί να τους βάλει στη διαδικασία να ψάξουν και να βρουν μια μικρή "αθώα" απόδραση. Δεν σημαίνει σωματική σύνδεση με κάποιον εκτός της σχέσης σας, μπορεί επίσης να είναι μια συναισθηματική σύνδεση.

Σε τι διαφέρει η μικρο-απάτη από την απλή απάτη;

Αυτό είναι το δύσκολο σημείο. Ο όρος φαίνεται να αναφέρεται σε πράξεις προδοσίας που δεν βασίζονται στη σωματική οικειότητα με κάποιον εκτός της σχέσης σας, αλλά αυτές οι πράξεις μπορεί να ποικίλλουν αρκετά. Η κατηγορία της «μικρο-απάτης» είναι μια κατηγορία που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη αν δυσκολεύεστε να εκφράσετε με λόγια το περίεργο συναίσθημα που νιώθετε ως αποτέλεσμα των πράξεων του συντρόφου σας, αλλά όπως συμβαίνει με κάθε όρο που σχετίζεται με τη θεραπεία της ποπ κουλτούρας, αν τον υιοθετήσετε κινδυνεύετε να παθολογικοποιήσετε αυτό που συμβαίνει σε βαθμό που μπορεί να μην είναι υγιής για εσάς ή τη σχέση σας. 

Ως γνωστόν, είναι καλύτερα να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το τι συνιστά για εσάς υπέρβαση ορίου, όχι για το τι σας λέει το TikTok ότι πρέπει να ανησυχείτε.

Ακολουθούν 5 χαρακτηριστικά παραδείγματα μικρο-απάτης - είστε ένοχοι;

1. Ανταλλάζετε τηλέφωνα ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κάποιον που συναντάτε σε ένα μπαρ ή σε ένα ταξίδι. Εννοείται, όταν δεν υπάρχει επαγγελματικός σκοπός.

2. Στέλνετε flirty μηνύματα σε άλλους - γνωρίζοντας ότι ο σύντροφός σας δεν θα το ενέκρινε.

3. Το να κρύβετε την κατάσταση της σχέσης σας με το πρόσχημα της «ιδιωτικότητας».

4. Διατηρώντας τα dating apps παρά το γεγονός ότι βρίσκεστε σε μονογαμική σχέση.

5. Κρύβοντας αλληλεπιδράσεις ή φιλίες με κάποιον πρώην σας.


Feature image source: