fbpixel

Search icon
Search
Miami Art and Design Week 2022: Τα πιο σημαντικά highlights της φετινής διοργάνωσης
ARTS & CULTURE

Miami Art and Design Week 2022: Τα πιο σημαντικά highlights της φετινής διοργάνωσης

Από την exclusive συνεργασία των Bottega Veneta και Gaetano Pesce μέχρι την τολμηρή έκθεση του Saint Laurent


Παρουσιάζει τα πιο ξεχωριστά έργα τέχνης του 20ού και 21ου αιώνα, προσκαλώντας συλλέκτες, επιμελητές, επαγγελματίες μουσείων και λάτρεις της τέχνης να γίνουν κοινωνοί στην αισθητηριακή της τελετουργία. Η πολυαναμενόμενη φετινή διοργάνωση της Miami Art and Design Week άνοιξε τις πόρτες της χθες, με το δημιουργικό της πρόγραμμα να προσελκύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά το ενδιαφέρον του κοινού. Η Art Miami, η σημαντικότερη έκθεση σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης στην Αμερική, και η «αδελφή» της έκθεση, CONTEXT Art Miami, εγκαινίασαν χθες το θεσμό, με μια VIP Preview βραδιά μόνο για προσκεκλημένους, ενώ οι δημόσιες ημέρες ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Για ακόμη μια χρονιά, η βιομηχανία της μόδας είναι παρούσα και σε ετοιμότητα να επικοινωνήσει τις συνεργασίες της, να οργανώσει εξεζητημένα προγράμματα και να πραγματοποιήσει runways. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα fashion δρώμενα αυτής της χρονιάς είναι μεταξύ άλλων τα luxurious brands, Bottega Veneta, Saint Laurent και Fendi, προβάλλοντας ποικίλα κομψοτεχνήματα, με κεντρικούς άξονες την τέχνη, το design και τη μόδα.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα πιο σημαντικά highlights που θα χαρίσει στο κοινό η πιο creative εβδομάδα αυτής της εποχής.

Η exclusive συνεργασία Bottega Veneta και Gaetano Pesce

s23-show-gaetano-pesce-set-design-10-plo2S.webp

Έχει μείνει αξέχαστο στο κοινό το κοινό project του designer, Gaetano Pesce με το fahion house, Bottega Veneta και τον creative director του, Matthieu Blazy. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, δημιούργησε ένα καθηλωτικό σκηνικό για το runway του brand Bottega Veneta και το ντεμπούτο της συλλογής SS23. Κάθε γωνιά του διαδικτύου ξεχείλισε από ενθουσιασμό για μια τέτοια εορταστική σκηνή απόλυτης δημιουργικότητας. Εκτός από την κατασκευή ενός γλυπτού δαπέδου με επίστρωση ρητίνης, στο οποίο το supermodel Kate Moss πατούσε με άνεση, ο δημιουργικός διευθυντής του luxurious label, Matthieu Blazy, παρήγγειλε 400 πρωτότυπες καρέκλες στον Ιταλό πρωτοπόρο designer για να καθίσουν οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια της επίδειξης. Ο τίτλος της unique collection τους είναι "come stai?" («πώς είσαι;» στα ιταλικά) και γιορτάζει τη διαφορετικότητα.

bottega-veneta-come-stai-book-preview-05-RRgmY.webp
Το βιβλίο "Come Stai?" του Bottega Veneta x Gaetano Pesce

Οι διάφορες καρέκλες θα εκτεθούν στο πλαίσιο της έκθεσης Design Miami 2022, όπου μια επιλογή θα είναι επίσης διαθέσιμη για αγορά. Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει το νέο ξεχωριστό βιβλίο με το ίδιο όνομα, εξερευνά τον δημιουργικό «διάλογο» μεταξύ των δύο καλλιτεχνών, Matthieu Blazy και Gaetano Pesce, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερα για τη δημιουργική τους σχέση. 

Info: Η έκθεση ξεκινά από τις 30 Νοεμβρίου 2022 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022.

Η έκθεση του Saint Laurent Rive Droite υπό τη διεύθυνση του Vaccarello

madonna-erotica.webp

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους τόμους της σύγχρονης φωτογραφίας, το βιβλίο "Sex" της Madonna, μια συνεργασία με τον image-maker Steven Meisel, απαγορεύτηκε από το Βατικανό και προκάλεσε κύματα συντηρητικών διαμαρτυριών σε όλη την Αμερική κατά την κυκλοφορία του το 1992. Η κληρονομιά του γιορτάζεται σε μια νέα έκθεση του Saint Laurent που επιμελήθηκε ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Anthony Vaccarello μαζί με την ίδια τη μουσικό. 

Η έκθεση συμπίπτει με την επανέκδοση του βιβλίου στο πλαίσιο του Saint Laurent Rive Droite (ο «δημιουργικός και πολιτιστικός προορισμός» του οίκου, που διαθέτει καταστήματα στο Παρίσι και το Los Angeles) και περιλαμβάνει εκδόσεις μεγάλου μεγέθους των εμβληματικών πλέον εικόνων του βιβλίου. Πρόκειται για μια εξερεύνηση του «κάποτε σοκαριστικού και τώρα διαχρονικού» τόμου και των «απελευθερωμένων απόψεων του για τη σεξουαλική αυτοέκφραση», οι οποίες ενέπνευσαν αμέτρητους καλλιτέχνες στο πέρασμά του. Η εφήμερη γκαλερί βρίσκεται στην παραλία του Μαϊάμι, όπου θα πωλείται ένας περιορισμένος αριθμός αντιτύπων, υπογεγραμμένων από τη Madonna και με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου της Raising Malawi, μαζί με T-shirts και tote bags περιορισμένης έκδοσης.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Νοεμβρίου 2022 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022.

Louis Vuitton lounge

7bqksx6agfcg6n8xpq63a5-768-80jpg.webp

Η Louis Vuitton συμμετέχει στην Art Basel Miami Beach 2022 με μια ειδική έκθεση με έργα μερικών από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του κόσμου (πολλοί από τους οποίους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον οίκο). Με τίτλο "Louis Vuitton lounge", ο χώρος εκθέτει έργα όπως δύο κέρινα ομοιώματα της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας Yayoi Kusama (που δημιουργήθηκαν από την ίδια την καλλιτέχνιδα), μια φιγούρα πάντα του Takashi Murakami που ισορροπεί πάνω σε ένα vintage μπαούλο Vuitton, πίνακες του Richard Prince και του Alex Katz, μια φωτογραφία του Jean Larivière και τη νέα συλλογή Artycapucines, με την οποία διάφοροι καλλιτέχνες αφήνουν το μοναδικό τους αποτύπωμα στην τσάντα Capucines του οίκου. Σε άλλο σημείο, πραγματοποιείται ένας εορτασμός της σχέσης του Vuitton με την Kusama - με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την πρώτη της ένωση με τον οίκο - αποκαλύπτοντας ένα teaser μιας νέας επερχόμενης συνεργασίας.

Info: Η Louis Vuitton θα παρουσιαστεί στο Miami Beach Convention Center, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022.

Fendi x Lukas Gschwandtner

377639.jpg
Lukas Gschwandtner

Η Fendi προσκάλεσε τον Αυστριακό καλλιτέχνη Lukas Gschwandtner να παρουσιάσει ένα νέο έργο στο πλαίσιο του Design Miami, το οποίο αποτελεί συνέχεια του έργου του με τις εικόνες γυναικών που πλαγιάζουν σε ξαπλώστρες. 'Πάντα παρατηρούσα απεικονίσεις ξαπλωμένων γυναικείων μορφών, σκαλισμένες σε προσόψεις κτιρίων και διαζώματα', δήλωσε στη Wallpaper* νωρίτερα φέτος. Με τίτλο Triclinium, αποτελεί συνέχεια της σειράς Pillow Portraits, με τα νέα έργα που εκτίθενται στο Maiami να αντλούν ιδιαίτερη έμπνευση από την ιστορία της Fendi σε projects με κεντρικό υλικό το δέρμα. "Τη στιγμή που το γλυπτό φοριέται, κατευθύνει αμέσως το σώμα να μιμηθεί τον αντίστοιχο πίνακα ή έργο τέχνης", λέει ο Gschwandtner. Την έκθεση συνοδεύει η επανεκτέλεση της τσάντας "Peekaboo" του Fendi από τον καλλιτέχνη.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022