fbpixel

Search icon
Search
Οι exclusive καρέκλες του Gaetano Pesce για το τελευταίο runway του Bottega Veneta διατίθενται προς πώληση
DESIGN NEWS

Οι exclusive καρέκλες του Gaetano Pesce για το τελευταίο runway του Bottega Veneta διατίθενται προς πώληση

Κάθε piece εξυμνεί το χρώμα και την ποικιλομορφία


Ένας αδιαμφισβήτητα δεξιοτέχνης του ιταλικού design. Φως, ρίσκο, χαρά και ένταση. Η πρωτοποριακή του τεχνοτροπία και η αισιόδοξη διάθεση, που αποπνέουν τα έργα του, τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους κορυφαίους και καινοτόμους σχεδιαστές του 20ού αιώνα. Ο Gaetano Pesce ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια για την καλλιτεχνική του φαντασία και τα μηνύματα, που θέλει να επικοινωνήσει με το κοινό. 

Ο ίδιος πρόσφατα κατάφερε να σαγηνεύσει για ακόμη μια χρονιά τα πλήθη. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, δημιούργησε ένα καθηλωτικό σκηνικό για το runway του brand Bottega Veneta και το ντεμπούτο της συλλογής SS23. Κάθε γωνιά του διαδικτύου ξεχείλισε από ενθουσιασμό για μια τέτοια εορταστική σκηνή απόλυτης δημιουργικότητας. Εκτός από την κατασκευή ενός γλυπτού δαπέδου με επίστρωση ρητίνης, στο οποίο το supermodel Kate Moss πατούσε με άνεση, ο δημιουργικός διευθυντής του luxurious label, Matthieu Blazy, παρήγγειλε 400 πρωτότυπες καρέκλες στον Ιταλό πρωτοπόρο designer για να καθίσουν οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια της επίδειξης. Ο τίτλος της unique collection τους είναι "come stai?" («πώς είσαι;» στα ιταλικά) και γιορτάζει τη διαφορετικότητα. 

fio00132-683x1024.jpg
Η Kate Moss στο εντυπωσιακό runway για τον Οίκο Bottega Veneta
«Ποιος δημιουργεί τον πολιτισμό σήμερα; Τα μουσεία ή η βιομηχανία της μόδας; Σκεφτείτε το... Αν βλέπουμε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, τότε πεθαίνουμε...» 
gaetano-pesce-bottega-veneta-runway-set-design-milan-fashion-week-dezeen-2364-col-0-852x509-qAbj4.jpg
bottega-veneta-come-stai-chair-03.webp

O Pesce δήλωσε για το συγκεκριμένο δημιουργικό του επίτευγμα σε αντίστοιχο δελτίο τύπου: «Αυτός ο χώρος είναι ένας φόρος τιμής στην ποικιλομορφία. Πρόκειται για ανθρώπινα όντα - είμαστε όλοι διαφορετικοί και αυτό είναι το καθοριστικό μας χαρακτηριστικό - αλλιώς, είμαστε απλώς ένα ακόμη αντίγραφο. Είμαστε όλοι αυθεντικοί και αυτό είναι ένα από τα θέματα του σχεδίου μου.»

COME STAI?

bottega-veneta-come-stai-book-preview-05.webp
Το βιβλίο "Come Stai?" του Bottega Veneta x Gaetano Pesce

Τα μοναδικά μοντέλα της "come stai?" βρίσκονται τώρα διαθέσιμα προς πώληση στην ιστοσελίδα του ιταλικού οίκου. (Δείτε περισσότερα εδώ) Κάθε καρέκλα περιγράφεται ως «όμοια ως προς το υλικό αλλά μοναδική ως προς το χρώμα και τη μορφή». Οι τιμές κυμαίνονται από 6.500 έως 10.900 δολάρια. Μάλιστα, ορισμένα από τα items έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η σειρά θα παρουσιαστεί ως μπόνους στο επόμενο Art Basel στο Μαϊάμι. Παράλληλα, ένα νέο ξεχωριστό βιβλίο με το ίδιο όνομα, εξερευνά τον δημιουργικό «διάλογο» μεταξύ των δύο καλλιτεχνών, Matthieu Blazy και Gaetano Pesce, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερα για τη δημιουργική τους σχέση!