fbpixel

Search icon
Search
Mια super tiny κατοικία στο Μεξικό πήρε ζωή χάρη στο μοντέρνο design
INTERIORS

Mια super tiny κατοικία στο Μεξικό πήρε ζωή χάρη στο μοντέρνο design

Με την υπογραφή του studio Diseño y Construcción


Το αρχιτεκτονικό studio Diseño y Construcción μ' έδρα το Μεξικό ξεχωρίζει για τη μοντέρνα οπτική των αρχιτεκτόνων του, οι οποίοι δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά indoor σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Άκρως δημιουργικοί και ταλαντούχοι, οι designers επιλέγουν τη λειτουργικότητα σε κάθε κατοικία που αναλαμβάνουν να διαμορφώσουν, χωρίς ποτέ να αφήνουν στην άκρη τις ανάγκες των πελατών τους.

Τρανό παράδειγμα της δουλειάς τους αποτελεί ένα πανέμορφο σπίτι στη Merida του Μεξικού, στο οποίο είχαν επέμβει σχεδιαστικά πριν από περίπου έναν χρόνο. Έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά μικρή κατοικία, που, ωστόσο, είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνει μεγαλύτερη και απόλυτα σύγχρονη.

Take a look!
studiolo-workshop-diseno-y-construccion-30.jpg


Ένα tiny loft που «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως και παραδίδει μαθήματα design. Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του '80, αλλά πλέον τίποτα δε θυμίζει την αρχική του μορφή, καθώς οι αρχιτέκτονες το έχουν εκμοντερνίσει πλήρως. Τώρα, έχει δοθεί έμφαση στις έντονες γεωμετρίες, οι οποίες έχουν χαρίσει διάσταση στο εσωτερικό της κατοικίας.

Σχεδόν κάθε σημείο του σπιτιού είναι εξαιρετικά φωτισμένο, και ιδιαίτερα το υπνοδωμάτιο. Η αρχική διαρρύθμιση του διαμερίσματος περιελάμβανε δύο μεγάλα δωμάτια που συνδέονται με κοινό μπαλκόνι -κάτι που πλέον φαντάζει πιο πρακτικό από ποτέ χάρη στη νέα μορφή που δόθηκε-, μια μικρή κουζίνα χωρίς παράθυρο κι ένα μικρό μπάνιο.

Η ομάδα του studio επαναπροσδιόρισε ριζικά τους χώρους, δημιουργώντας ένα ενιαίο σημείο για το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα, ενσωματώνοντας τον διάδρομο και τμήματα του μπροστινού μπαλκονιού. Τα ουδέτερα, γήινα χρώματα πρωταγωνιστούν και χαρίζουν μια νότα φρεσκάδας στο όλο αποτέλεσμα και δίνει υπέροχη διάσταση στα σημεία όπου οι designers επέλεξαν να τα τοποθετήσουν. Δένουν μοναδικά μαζί με όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις και ειδικά με το timeless & classy λευκό.

studiolo-workshop-diseno-y-construccion-32.jpg


Κάποιες πιο έντονες χρωματικές προσθήκες έρχονται να συμπληρώσουν και να απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που τα ιδιαίτερα patterns και οι εκκεντρικές γεωμετρίες κάνουν το όλο σκηνικό πολύ πιο ενδιαφέρον και πολυδιάστατο. 

Όλοι οι χώροι του σπιτιού αποδεικνύουν πόσο μοναδικά μπορούν να συνδυαστούν οι διαφορετικοί τόνοι μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα το ψυχρό γκρι μαζί με το earth μπεζ και το φωτεινό κίτρινο. Το ίδιο ισχύει και για το bold μαύρο, με μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του καφέ, αλλά και με το πορφυρό κόκκινο σε ορισμένες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, οι artistic πινελιές έχουν την τιμητική τους, με την παρουσία τους να δημιουργεί level up στον διάκοσμο. Παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο σπίτι δε διακρίνεται για τα πολλά τετραγωνικά του, το studio διαχειρίστηκε σχεδιαστικά τους χώρους με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει μια αξιοζήλευτη ισορροπία και αρμονία όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Η κάθε γωνία μετατρέπεται στο απόλυτο σημείο χαλάρωσης, σ' ένα cozy spot to be, ιδανικό για τους χειμερινούς μήνες που βρίσκονται μπροστά μας - και όχι μόνο!

studiolo-workshop-diseno-y-construccion-10.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily