fbpixel

Search icon
Search
Μια super stylish κατοικία στο Chicago υμνεί τη μόδα αλλά και τη μοντέρνα τέχνη
INTERIORS

Μια super stylish κατοικία στο Chicago υμνεί τη μόδα αλλά και τη μοντέρνα τέχνη

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Kavi Gupta


Ο Kavi Gupta διακεκριμένος για την παρουσία του στον κόσμο της τέχνης, γνωρίζει καλά τι πάει να πει υψηλή αισθητική και high-end living, γεγονός που αποτυπώνει έντονα σε κάθε αρχιτεκτονικό δημιούργημά του. Μάλιστα, διατηρώντας τη δική του gallery με έργα τέχνης, έχει μια πιο inside ματιά σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη κουλτούρα.

Δραστήριος και πολυδιάστατος, πρόσφατα βρέθηκε στο Chicago εκεί όπου εξέφρασε την αδυναμία που τρέφει για το interior design. Το σπίτι μιας οικογένειας ανακαινίστηκε πλήρως από τον ίδιο και, πλέον, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίσμα που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο ενσωματώνει την τέχνη στους χώρους του.

ad1221-gupta-7.jpg


Δίνοντας τεράστια βάση στα χρώματα και στα υλικά κατασκευής, ο διακοσμητής επέλεξε -μετά από συζήτηση με την οικογένεια που αγόρασε το σπίτι- να κινηθεί σε safe τακτικές, προκειμένου να εξασφαλίσει αρμονία, απόλυτη λειτουργικότητα και σίγουρα ένα σύγχρονο και παράλληλα διαχρονικό αποτέλεσμα. Έτσι, λοιπόν, έστρεψε όλο του το ενδιαφέρον στον μινιμαλιστικό διάκοσμο και προτίμησε το λευκό σαν βασικό χρώμα, δίνοντάς του μοντέρνα διάσταση κι ενδιαφέρον με γκρίζους τόνους.

Στο όλο περιβάλλον, λειτούργησε εξαιρετικά ο φυσικός φωτισμός που κάνει τους χώρους να δείχνουν πραγματικά ονειρεμένοι. Το λευκό στους τοίχους και οι bold τόνοι στα έπιπλα, παίρνουν μοναδική μορφή εξαιτίας των ηλιακών ακτινών, δίνοντας μοναδικά χρώματα και «ζωή» σε κάθε γωνία. Η τέχνη από σημείο σε σημείο, είναι η ιδανικότερη προσθήκη που επιλέχθηκε για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα και να δείχνει απόλυτα ολοκληρωμένο και πληθωρικό, παρά τη λιτότητα που σε γενικές γραμμές έχει τον πρώτο λόγο.

ad1221-gupta-2.jpg


Παρά το γεγονός πως η τέχνη πρωταγωνιστεί και οι fashion πινελιές προσδίδουν χρώμα και διάσταση, αυτό που παρατηρούμε είναι πως εξασφαλιστεί έντονα η αίσθηση της αρμονίας, σε όποιο από τα σημεία κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του. Τίποτα το περιττό στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως όλα δένουν απίστευτα μεταξύ τους.

Τα βιβλία, τα κηροπήγια και τα εντυπωσιακά χαλιά που έχουν πάρει τη θέση τους στα τραπέζια, στο πάτωμα και τις υπόλοιπες επιφάνειες, δείχνουν τη λατρεία του interior designer και το πάθος του να ενημερώνεται διαρκώς για ό,τι νέο κυκλοφορεί στον χώρο της αρχιτεκτονικής, μιας και αυτή είναι η φύση της δουλειάς του. Παρόλα αυτά, η σχεδιαστική του φιλοσοφία προσεγγίζεται κατά κάποιον τρόπο με μια πιο sophisticated οπτική και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που οι χώροι αυτού του σπιτιού μας προκαλούν τόσο έντονο θαυμασμό.

ad1221-gupta-12.jpg


Όσο για τα υπόλοιπα δωμάτια εκτός των living spaces, ο Kavi Gupta προτίμησε να κινηθεί σε εξίσου bold λύσεις σε ό,τι αφορά στα χρώματα. Βλέπουμε, για παράδειγμα, πως το το ψυχρό μπλε έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα υπνοδωμάτια και τα έπιπλα είναι αυτήν τη φορά σε πιο ανοιχτούς τόνους και ψυχρούς τόνους. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησε τις τέλειες αντιθέσεις και, ταυτόχρονα, τις ιδανικές ισορροπίες μεταξύ των χρωμάτων και των διαφορετικών στιλ στη διακόσμηση.

Τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού και ξεκούρασης στα δωμάτιά τους, αλλά και στο υπόλοιπο του σπιτιού. Στο μεταξύ, όταν ο καιρός το επιτρέπει λατρεύουν να περνούν τον χρόνο τους στο outdoor σκηνικό, το οποίο είναι εξίσου προσεγμένο. Τόσο ο κήπος όσο και τα μπαλκόνια και η ταράτσα μετατρέπονται στα best places to be τις ημέρες με ήλιο.

ad1221-gupta-3.jpg


Σαν bonus, ο αρχιτέκτονας δεν παρέλειψε την προσθήκη πολυτελών υφασμάτων, όπως το βελούδο και το δέρμα, κάτι που συντέλεσε στην κατά τ' άλλα μοναδική όψη των χώρων. Η κάθε διακοσμητική αναφορά δημιουργεί ένα εκπληκτικό τελικό αποτέλεσμα.

Περιηγηθείτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: AD