fbpixel

Search icon
Search
Μια open-air κατοικία που «κλείνει» μέσα της μια καλοκαιρινή όαση
INTERIORS

Μια open-air κατοικία που «κλείνει» μέσα της μια καλοκαιρινή όαση

Με την υπογραφή του studio Ashley Halliday


Το studio της interior designer Ashley Halliday διαμορφώνει τις τάσεις της εποχής στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Μέσα από το έργο της, προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να αντιληφθεί πως η φύση είναι μαγεία και καθορίζει με τον τρόπο της την εξέλιξη στον χώρο του design. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η ίδια και η ομάδα της ολοκλήρωσαν τη διαμόρφωση μια εκπληκτικής κατοικίας στην Αυστραλία, η οποία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας πενταμελούς οικογένειας, που για χρόνια ζούσε στο Los Angeles.

Peek inside!
parkside-residence-ashley-halliday-2.jpg


Ακριβώς μπροστά στη θάλασσα της περιοχής, αυτό που αντίκρισαν οι αρχιτέκτονες ήταν μια εμβληματική κατοικία, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μοναδική ατμόσφαιρα του τόπου. Πλέον, το σπίτι ανήκει σε μια νεαρή οικογένεια, η οποία το έκανε δικό της με σκοπό να απολαμβάνει ξέγνοιαστες και πολυτελείς διακοπές. Αυτό που ζήτησαν οι αρχιτέκτονες από το design team ήταν να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του σπιτιού, αλλά να εξασφαλιστεί μια πιο μοντέρνα διάσταση από χώρο σε χώρο. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε!

Ποντάροντας στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και το σύγχρονο design, βλέπουμε πως όλοι χώροι -μέσα κι έξω- αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας που γίνεται «ένα» με τη φυσική ομορφιά και με τα ανεμπόδιστα natural στοιχεία. Αρχικά, το πρώτο στοιχείο που μας εντυπωσιάζει δεν είναι άλλο από το exterior σκηνικό, το οποίο έχει πάρει νέα «ζωή» κι έχει μετατραπεί στο απόλυτο, ultra summery ειδυλλιακό σκηνικό, ιδανικό για στιγμές ατελείωτης χαλάρωσης για όλη την οικογένεια.

parkside-residence-ashley-halliday-8.jpg


Η tropical αισθητική, με τους πανύψηλους φοίνικες και το βαθύ μπλε της θάλασσας στο βάθος, λειτουργεί ως «καμβάς» για τα υπόλοιπα στοιχεία που προστέθηκαν και για τα living spaces, τα οποίο προσφέρουν απλόχερα την αίσθηση γαλήνης που αναδύεται στην ατμόσφαιρα. Όσο για το εσωτερικού του σπιτιού, παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία συνθέτει ένα σκηνικό βγαλμένο από το μέλλον.

Το βασικότερο highlight στο design της κατοικίας είναι οι bold τόνοι που επιλέχθηκαν για να προσδώσουν μοντέρνα διάσταση. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο υπέροχα «δένουν» με το πράσινο της φύσης. Το μαύρο, συγκεκριμένα, είναι αυτό που κυριαρχεί από γωνιά σε γωνιά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάνει τους χώρους να δείχνουν μικρότερα από ό,τι είναι, καθώς τα μεγάλα παράθυρα κάνουν τα δωμάτια να «πλημμυρίζονται» από άπλετο φως. Παράλληλα, κάποιες πιο γήινες αποχρώσεις έρχονται για χαρίσουν extra φωτεινότητα, αλλά και για να φέρουν ισορροπία στο τελικό αποτέλεσμα.

parkside-residence-ashley-halliday-4.jpg


Επιπλέον διάσταση και φωτεινότητα εξασφαλίστηκε χάρη στις προσθήκες χρωμάτων και ξεχωριστών διακοσμητικών. Τα κεραμικά στοιχεία, οι μικρές μεταλλικές λεπτομέρειες και ο προσεγμένος τεχνητός φωτισμός δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό, luxury vibe, ενώ εξίσου μοντέρνες αποχρώσεις -όπως το γκρι και το λευκό- κάνουν το τελικό αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον. Ακόμη, οι ξύλινες επιφάνειες προσφέρουν διαχρονικότητα στο design και κάνουν το σπίτι να δείχνει πιο «ζεστό» και οικείο.

Εξερευνήστε την gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily