fbpixel

Search icon
Search
Μια ονειρική βίλα στην καταπράσινη εξοχή του Βελγίου που παραδίδει μαθήματα αισθητικής
INTERIORS

Μια ονειρική βίλα στην καταπράσινη εξοχή του Βελγίου που παραδίδει μαθήματα αισθητικής

Η Villa Lo έχει την υπογραφή των Juma Architects


Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας ήταν ξεκάθαροι εξαρχής ότι δεν ήθελαν άκαμπτους όγκους με επίπεδες στέγες από άποψη αρχιτεκτονικής και ζήτησαν ρητά από την αρχιτεκτονική ομάδα Juma Architects να καταλήξει σε ένα γοητευτικό σχέδιο για το νέο τους σπίτι

Όσον αφορά στη σχεδίαση, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιλογή μιας κλασικής δίρριχτης οροφής, ενώ η χρήση παραδοσιακών υλικών, όπως μασίφ δοκάρια από δρυ και μπορντό πλακάκια, ήταν επίσης φυσική συνέπεια. Η θέση των διαφόρων επιμέρους χώρων και η σύνδεσή τους έχουν σχεδιαστεί με έναν καθαρό και μινιμαλιστικό τρόπο, παρέχοντας έτσι μια σύγχρονη ερμηνεία ενός κλασικού θέματος.

1130-XxlK4.jpg


Το τμήμα του σπιτιού που συνδέει τους δύο κύριους όγκους χρησιμεύει ως η είσοδος με ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Η μοναδική είσοδος καλωσορίζει τους επισκέπτες αμέσως μετά την τοξωτή οροφή. Από εκεί, μπορεί να επιλέξει κανείς είτε να μπει στο ίδιο το σπίτι, το οποίο έχει περισσότερο ιδιωτικό χαρακτήρα, είτε να προχωρήσει προς την αίθουσα πάρτι με το μπιλιάρδο και τον ξενώνα, χώροι που είναι προσανατολισμένοι προς τον δρόμο. Οι προσόψεις υποβλήθηκαν σε μια πολύ συστημική προσέγγιση. 

Οι πλαϊνές προσόψεις διαθέτουν ξύλινη επένδυση με κάθετες δοκούς μέσα στις οποίες τα ανοίγματα των παραθύρων εφαρμόζουν τέλεια. Η μπροστινή και η πίσω πρόσοψη, με τη σειρά τους, είναι σταθερά κατασκευασμένες από ελαφριά τοιχοποιία. Η ίδια τοιχοποιία εισχωρεί προς τα μέσα σε μερικά καλά επιλεγμένα σημεία για να κάνει μη διακριτά τα όρια μεταξύ εσωτερικού κι εξωτερικού. Έτσι, το εξωτερικό και το εσωτερικό σχηματίζουν ένα συνεκτικό σύνολο.

1144.jpg


Τα σταθερά έπιπλα είναι κατασκευασμένα κυρίως από βελανιδιά. Οι αποχρώσεις των αποχρώσεων του καφέ, που κάνουν αυτό το υλικό τόσο πλούσιο, δημιουργούν μια ζεστή και γήινη αίσθηση. Ο φυσικός του χαρακτήρας ταιριάζει απόλυτα με τα δάπεδα από τραβερτίνη, τα οποία με τη σειρά τους συνεχίζουν από μέσα προς τα έξω. Μικρές στρογγυλοποιήσεις μπορούν να βρεθούν σε όλο το σπίτι, για παράδειγμα στο επίπεδο του τζακιού, της νησίδας της κουζίνας ή του κάγκελος. Αυτές οι λεπτές στρογγυλεμένες λεπτομέρειες δημιουργούν μια ευχάριστη ροή σε όλο το σπίτι.

Η κουζίνα και η τραπεζαρία, με θέα τόσο στον μπροστινό όσο και στον πίσω κήπο, αποτελούν τη δυναμική καρδιά του σπιτιού, ενώ το καθιστικό θεωρείται ως σημείο ανάπαυσης. Στο τέλος του, χαλαρώνει κανείς στον καναπέ με θέα το τζάκι με τα ξύλα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον χάρη ακόμη στο παρκέ δάπεδο που ντύθηκε με πολύ φαρδιές σανίδες. 

1146.jpg


Η σοφίτα, που βρίσκεται δίπλα στην κουζίνα, δένει άψογα στη σκεπαστή βεράντα με την ξύλινη οροφή της. Ένα υπαίθριο τζάκι σίγουρα δε θα μπορούσε να λείπει εκεί και είναι custom made ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μπάρμπεκιου. Από αυτή τη βεράντα κάθεται κανείς προστατευμένος, απολαμβάνοντας την όμορφη θέα στις παλιές βελανιδιές στον κήπο. Το καθιστικό λίγο πιο μακριά είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην εμποδίζει τη θέα από το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσει κανείς πλήρως το καταπράσινο τοπίο.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων από το επιβλητικό μπαρ γίνεται εύκολα το service στην επιμήκη πισίνα. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχιτέκτονες της Juma θέλουν να δημιουργήσουν το ιδανικό σκηνικό για θρυλικά πάρτι στην πισίνα!

Φωτογραφίες: Eugeni Pons | Styling: Susana Ocana