fbpixel

Search icon
Search
Πώς ένα σπίτι στο δυτικό Λονδίνο γέμισε χρώματα και μοτίβα με κομψό τρόπο
INTERIORS

Πώς ένα σπίτι στο δυτικό Λονδίνο γέμισε χρώματα και μοτίβα με κομψό τρόπο

Σχεδιασμένο από την Kate Guinness


Τη δεκαετία του 1920, ο επιτυχημένος μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και βουλευτής AP Herbert ζούσε στο διπλανό σπίτι στο δυτικό Λονδίνο. Κάποια στιγμή χρειάστηκε περισσότερο χώρο για την οικογένειά του που ολοένα και μεγάλωνε. Έτσι, απέκτησε αυτό το σπίτι, με ένα διακριτικό άνοιγμα στον κοινόχρηστο τοίχο, προσθέτοντας μερικές πόρτες για να συνδέσει τις δύο κατοικίες μεταξύ τους. Τα γειτονικά ακίνητα, που βρίσκονται σε μια ευρεία παλιρροιακή έκταση του Τάμεση, παρέμειναν στην οικογένεια μέχρι τη δεκαετία του 1970, όταν έγιναν και πάλι ξεχωριστές κατοικίες. Τώρα, έναν αιώνα αργότερα, η ιστορία έκλεισε τον κύκλο της. Τα δύο σπίτια έχουν γίνει και πάλι ένα σπίτι.

211014-12ht065v2.webp


Όπως και ο λογοτεχνικός προκάτοχός της, η σημερινή ιδιοκτήτρια ξεκίνησε ζώντας στο διπλανό σπίτι. Όταν της δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσει αυτό το σπίτι, θέλησε κι εκείνη να συνδέσει τις ιδιοκτησίες με έναν τρόπο. Οι πολυτελείς ανακαινίσεις δεν είναι το στιλ της. Και σε κάθε περίπτωση, οι πολεοδόμοι δε θα ήταν απόλυτα σύμφωνοι επειδή το σπίτι είναι διατηρητέο.

Με αυτό το σκεπτικό, απευθύνθηκε στη σχεδιάστρια Kate Guinness. Ο συνδυασμός παλιού και σύγχρονου είναι το φόρτε της Kate. Τίποτα δε μοιάζει υπερβολικά καινούριο ή πολυτελές και λαμπερό. Η ιδιοκτήτρια και η interior designer είχαν επίσης συνεργαστεί για τον σχεδιασμό ενός καφέ. 

210515-hammersmith4324v1.webp


«Συνεργαζόμαστε πολύ καλά, είμαστε σύμφωνες όσον αφορά στο στιλ και την εμφάνιση που ήθελα να ακολουθήσω», λέει η ιδιοκτήτρια, η οποία ήθελε να διατηρήσει σχεδόν ανέγγιχτο τον χαρακτήρα του κτίσματος. Όπως η Kate, έτσι και η ιδιοκτήτρια δεν αποφεύγει το χρώμα. «Έτσι μπόρεσα να αντιληφθώ τη διάθεση που επεδίωκε: ήρεμη και φρέσκια, αλλά και διασκεδαστική με πινελιές από βαθιά ροζ ή πράσινα χρώματα», σημειώνει η Guinness.

211014-12ht057v1.webp


Το ένα από τα δύο σπίτια είναι περισσότερο λειτουργικό, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιείται κυρίως για τον ύπνο και τις στιγμές χαλάρωσης της οικογένειας. Σε αντίθεση με το διπλανό σπίτι, πολλές από τις αρχικές λεπτομέρειες είχαν επιβιώσει (και τώρα είναι διατηρητέες). Στο σαλόνι του πρώτου ορόφου, το φως του ήλιου διαχέεται μέσα από τα τρία παράθυρα με τη θέα στο ποτάμι, ενώ τα υπνοδωμάτια είναι εξίσου cozy και γαλήνια με ένα τρόπο ξεχωριστό.

211014-12ht126v3.webp


Τα ζωηρά χρώματα που κυριαρχούν οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην παιδική ηλικία της Kate, στην Ιρλανδία, όπου επισκεπτόταν τα ιστορικά σπίτια της οικογένειάς της. «Όταν βρέθηκα εκεί πρόσφατα, συνειδητοποίησα πόσο τολμηρά είναι τα σχέδια: τα τιρκουάζ και τα κίτρινα, μια κατακόκκινη τραπεζαρία. Είναι μια διαφορετική παλέτα. Όταν επιλέγω χρώματα τώρα, είναι κάτι ενστικτώδες. Ανταποκρίνομαι στους ιδιοκτήτες των κατοικιών -το είδος της ατμόσφαιρας που θέλουν να δημιουργήσουν- και στα ίδια τα σπίτια.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Πηγή: House & Garden | Φωτογραφίες: James McDonald