fbpixel

Search icon
Search
Μια νέα παραμυθένια boutique στη Νέα Υόρκη είναι ένα αληθινό κουτί με θησαυρούς
DESIGN NEWS

Μια νέα παραμυθένια boutique στη Νέα Υόρκη είναι ένα αληθινό κουτί με θησαυρούς

Το The Seven, που ιδρύθηκε από την Camille Zarsky, προσφέρει μια εκλεκτική συλλογή κοσμημάτων


Μια νέα boutique στο West Village της Νέας Υόρκης, με το όνομα The Seven επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο μια πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά κοσμημάτων. Ιδρύθηκε από την Camille Zarsky, μια πρώην bag designer και δεινή συλλέκτρια κοσμημάτων. Πρόκειται για έναν δελεαστικό μαγευτικό fashion προορισμό, που είναι γεμάτος costom-made πινελιές. 

bt-hc6jc5zlzsq478y49sgpa2wu8etsm.jpg
Camille Zarsky

Κάνοντας νεύμα στις ρίζες της Zarsky και στην ιταλική κληρονομιά της, η boutique έχει καλυφθεί με ειδικά σχεδιασμένη και ζωγραφισμένη στο χέρι ταπετσαρία της Gracie, δάπεδα από την καλλιτέχνιδα Zahra Ali, πολλές baboo λεπτομέρειες και μια αξιοζήλευτη συλλογή από έργα τέχνης και αντίκες. Αν όνειρό σας ήταν να μελετήσετε την καλά επιμελημένη συλλογή ενός κοσμογυρισμένου φίλου σας, το The Seven σας παρέχει ακριβώς αυτήν την εμπειρία. «Ούσα γέννημα-θρέμμα Νεοϋορκέζα, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα κάποιος χώρος που να μου αρέσει να ψωνίζω ή ένας προορισμός μόδας που να διαθέτει μια όμορφη παρουσίαση των πραγμάτων που αγαπούσα», λέει η Zarsky. Κάπως έτσι πήρε την κατάσταση στα χέρια της. «Μένω στο West Village και πραγματικά ένιωσα ότι υπήρχε ένα "κενό" στο λιανικό εμπόριο που αφορούσε μια elite κατηγορία προϊόντων, καθώς και έλλειψη της απόλυτης shopping εμπειρίας.» 

snapinstaapp-1080-313890201-1040469264016854-7302822419049465933-n.jpg

Το νέο της απόκτημα λοιπόν, ονομάστηκε The Seven ως φόρος-τιμής στη μητέρα της, η οποία ήταν μία από τις επτά αδερφές και είναι γεμάτο με μια άρτια επιμελημένη συλλογή από εξαιρετικά ευρήματα κοσμημάτων. Στην κολεξιόν εκπροσωπούνται μερικοί από τους καλύτερους jewels designers του κόσμου: υπάρχουν μενταγιόν με οπάλιο και τιρκουάζ «love bug» από τους Mason και Brooks, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια με διαμάντια από την Melissa Kaye, σκουλαρίκια με ροζ διαμάντι, μαύρο όνυχα και κίτρινο χρυσό από τη Sorellina, μοναδικά βικτωριανά γούρια από την Jenna Blake αλλά και τα περίφημα κοσμήματα της ελληνίδας Christina Alexiou.

snapinstaapp-1080-314289574-1152920135353133-1008091587268654179-n.jpg
6uwrga8xwsndtk99qnuune-768-80jpg-1.jpg

«Θέλουμε στο κατάστημά μας να νιώθετε ότι μόλις περάσατε στο σπίτι του φίλου σας, να γίνει κάτι σαν μια λέσχη κοσμημάτων όπου μπορείτε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, αλλά και τους σχεδιαστές πίσω από κάθε συλλογή σε πιο προσωπικό επίπεδο καθώς και να φύγετε νοιώθωντας έμπνευση ή σαν να είστε μέρος κάτι ξεχωριστού», τονίζει η Zarsky.

Για να μετατρέψει αυτήν την ιδέα σε πραγματικότητα, η Zarsky επιστράτευσε την interior designer Blake Brunson ώστε να δημιουργήσει το πιο stylish περιβάλλον. Η Brunson χώρισε τον γωνιακό χώρο σε μια σειρά δωματίων, με ξύλινα χωρίσματα με λεπτή επένδυση από rattan, προσθέτοντας στο καθένα από αυτά έπιπλα αντίκες, όπως ανάκλιντρα με έντονες αποχρώσεις ή ανακαινισμένα βαμμένα ξύλινα ντουλάπια γεμάτα θησαυρούς. Μια prive αίθουσα, λαμπερή σε ροζ βελούδο, χρησιμεύει ως ένας υπέροχος χώρος ανάπαυσης για τη λήψη τελικών αποφάσεων.

paws4bjgudckmdydaznryd-768-80jpg-1.jpg

«Η Blake είναι το είδος της σχεδιάστριας που σε εκπλήσσει με μικρές λεπτομέρειες που έχει αντιληφθεί από τυχαίες συζητήσεις που έχετε κάνει», λέει η Zarsky. «Αυτό το κατάστημα είναι τόσο προσωπικό – κανένα στοιχείο δεν αγνοήθηκε και συμμετείχαν όλοι οι τεχνίτες που ειδικεύονταν στους αντίστοιχους τομείς τους για να δημιουργήσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Η ταπετσαρία με τα επτά από τα σημερινά και τα προηγούμενα σκυλιά μου είναι κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό για μένα. Διαθέτει επίσης μια ζωγραφισμένη στο χέρι απόδοση του σπιτιού στο οποίο μεγάλωσα και των δέντρων και των φυτών από την παιδική μου ηλικία στο Τέξας, καθώς και αυτά των ιθαγενών στην Ιταλία, από την οποία προέρχεται η οικογένεια της μητέρας μου.» 

snapinstaapp-1080-314081183-1772741933093689-8231177919150226662-n.jpg

«Τείνει να υπάρχει σνομπισμός γύρω από την πώληση fine κοσμημάτων, ωστόσο ακολουθώ την αντίθετη προσέγγιση, θέλοντας όλοι να νιώθουν άνετα όταν έρχονται στο κατάστημά μας, ανεξάρτητα από το αν σχεδιάζουν να αγοράσουν εκείνη την ημέρα ή όχι», καταλήγει η Zarsky. «Οι πελάτες μπορεί να δημιουργήσουν συλλογές με την πάροδο του χρόνου, αλλά θέλω κυρίως να ολοκληρώνουν την επίσκεψή τους εδώ, νιώθοντας ξεχωριστοί και ότι σ' αυτό το μέρος μπορούν να απολαμβάνουν τον χρόνο τους».

Image credit: Reid Rolls, See more: thesevenwestvillage.com

Πηγή: Wallpaper