fbpixel

Search icon
Search
Μια μοντέρνα sustainable κατοικία μετατρέπεται στο απόλυτο καλοκαιρινό περιβάλλον
INTERIORS

Μια μοντέρνα sustainable κατοικία μετατρέπεται στο απόλυτο καλοκαιρινό περιβάλλον

Με την υπογραφή του studio lb+mr


Έχοντας για έδρα τους τη Βραζιλία, οι αρχιτέκτονες του studio lb+mr έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν τα τελευταία χρόνια χάρη στη σημαντική συμβολή τους για το καλό του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με το πάθος τους για το interior design. Μια ματιά στα έργα τους μάς πείθει για το ταλέντο που τους διακατέχει, αλλά και το πώς είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια σύγχρονη κατοικία με τρόπο απόλυτα βιώσιμο. Άλλωστε, αυτό είναι το μέλλον του design, όπως οι ίδιοι πιστεύουν.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν τη διαμόρφωση ενός κτίσματος μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα γραφεία τους στη Βραζιλία, τηρώντας πιστά τη γνωστή σχεδιαστική φιλοσοφία τους: σύγχρονο design με eco-friendly χαρακτήρα. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή βίλα, που είναι πραγματικά άξια θαυμασμού και αξίζει να την εξερευνήσουμε λεπτομερώς.

Peek inside!
casa-lp-lb-plus-mr-23.jpg


Σε μια καταπράσινη έκταση, το σπίτι δείχνει να δεσπόζει και να αποτελεί τρανό παράδειγμα για τις κατοικίες του μέλλοντος χάρη στο τόσο εντυπωσιακό και άκρως λειτουργικό design του. Αυτό στο οποίο πόνταρε το αρχιτεκτονικό team με σκοπό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ιδιοκτητών, είναι η πρακτικές γραμμές στον σχεδιασμό, με σκοπό να εξασφαλιστεί ένα comfort living.

Έτσι, λοιπόν, κι έγινε, δίνοντας βάση στα υλικά κατασκευής του σπιτιού, τα οποία ανταποκρίνονται στις αρχές του sustainability, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στερούνται τον stylish χαρακτήρα τους. Αντιθέτως, όλα έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, που λειτουργούν σαν την τέλεια πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη του design αλλά και πιστό φίλο του περιβάλλοντος.

casa-lp-lb-plus-mr-11.jpg


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, βλέπουμε πως τα φυσικά υλικά έχουν συνθέσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό, που ενσωματώνει τη μινιμαλιστική προσέγγιση στο design μαζί με ultra modern πινελιές που αναβαθμίζουν κάθε γωνία. Οι επιφάνειες από ξύλο πρωταγωνιστούν σε κάθε δωμάτιο, ενώ τα χρώματα που κυριαρχούν δεν ξεφεύγουν από την παλέτα των γήινων και ουδέτερων αποχρώσεων. Παράλληλα, τα έργα τέχνης έχουν προσδώσει έναν aristic χαρακτήρα σε πολλά από τα σημεία μέσα στο σπίτι - από τους living χώρους έως τα ευρύχωρα υπνοδωμάτια.

Μεγάλα παράθυρα που χαρίζουν υπέροχο φως, cozy corners για ατελείωτο relaxing, λειτουργικοί χώροι και ξεχωριστές λεπτομέρειες, είναι μερικά ακόμα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, τα οποία αντικρίζει κανείς με ένα γρήγορο house tour. Ακόμα και τα υφάσματα που έχουν επιλεχθεί, είναι φιλικά προς το περιβάλλον κι ενισχύουν την cozy αύρα που αποπνέεται από χώρο σε χώρο. Όπου κι αν στραφεί το βλέμμα μας, η αρμονία είναι αυτή που μας έρχεται πρώτα απ' όλα στο μυαλό.

casa-lp-lb-plus-mr-5.jpg


Μια «ζωντανή» απόδειξη για το πώς τελικά μπορούμε να ενταχθούμε σε ένα πιο ποιοτικό κι eco-frienldy lifestlye, πραγματοποιώντας τις ιδανικές επιλογές για το σπίτι και δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό, με όμορφες λεπτομέρειες και high-end αισθητική. Ακόμη, ίδιο σχεδιαστικό theme ακολουθείται στο exterior σκηνικό, όπου τα πράσινα στοιχεία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και το κάθε σημείο μετατρέπεται σε μια άκρως ειδυλλιακή όαση, κατάλληλη για τους θερινούς μήνες - και όχι μόνο. Χρωματιστοί κήποι, καθαρός ουρανός χωρίς καυσαέρια, μια πισίνα για τις hot summer days - μια επένδυση ζωής, που δίνει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να χαρούν στιγμές ξεγνοιασιάς και απόλυτου zen.

Ρίξτε μια ματιά στην gallery και θαυμάστε περισσότερες φωτογραφίες από τους υπέροχους χώρους της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily