fbpixel

Search icon
Search
Μια exceptional κατοικία είναι «πλημμυρισμένη» από την πλούσια βλάστηση τριγύρω της
INTERIORS

Μια exceptional κατοικία είναι «πλημμυρισμένη» από την πλούσια βλάστηση τριγύρω της

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Architecture Paradigm


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Architecture Paradigm μ' έδρα την Ινδία είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων ετών. Η αγάπη των designers που συνθέτουν το studio για τη φύση είναι ο λόγος για τον οποίο η δουλειά του ξεχωρίζει σε παγκόσμια κλίμακα. Θεωρώντας πως ο μινιμαλισμός και τα λίγα έπιπλα αποτελούν το μέλλον της αρχιτεκτονικής, δημιουργούν τα πιο σύγχρονα κι ενημερωμένα σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τελευταία.     

Οι αξίες και το μοναδικό γούστο τους αποτυπώθηκαν πρόσφατα σε μια υπέροχη κατοικία στην πόλη Bengaluru -μια από τις μεγαλύτερες της Ινδίας. Πρόκειται για μια luxury βίλα, η οποία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας, που ήθελα απεγνωσμένα ένα family house για τις διακοπές της. Το συγκεκριμένο σπίτι ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά!

Go inside!
015.jpg


Προκειμένου να επιτραπεί η ανεμπόδιστη θέα, η διώροφη κατοικία υιοθετεί ένα γραμμικό αποτύπωμα που ακολουθεί το περίγραμμα της ιδιοκτησίας στην πλαγιά του λόφου. Οι προσόψεις με τζάμια και οι λεπτές κολώνες δίνουν την εντύπωση ότι οι τσιμεντένιες πλάκες δαπέδου αιωρούνται πάνω από το επίπεδο του ισογείου αψηφώντας τη βαρύτητα. Μια αίσθηση ευφροσύνης είναι στην πραγματικότητα διαδεδομένη σε όλο το σπίτι που είναι χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά.

«Βυθισμένο» σ' ένα καταπράσινο σκηνικό, το κτίσμα δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Χάρη στην κατασκευή του, το σπίτι δείχνει τόσο μοντέρνα φτιαγμένο. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως το αρχιτεκτονικό team επέλεξε να δημιουργήσει πισίνες τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι, εξασφαλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο διάφορα σημεία χαλάρωσης για όλες τις εποχές μέσα στον χρόνο. Το σπίτι αυτό παραπέμπει περισσότερο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο παρά σε μια οικογενειακή κατοικία, και ίσως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο το έχουμε λατρέψει.

004.jpg


Στο ισόγειο, τα κοινόχρηστα spaces περιλαμβάνουν ενιαίο χώρο καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας κι ένα ξεχωριστό σαλόνι που λειτουργεί και ως αίθουσα τηλεόρασης, ενώ μπορούν να ανοίξουν πλήρως στη βεράντα της πισίνας που εκτείνεται σε όλο το μήκος του κτίσματος. Διαθέτοντας ένα υπαίθριο σαλόνι -έξυπνα σχεδιασμένο να μην εμποδίζει τη θέα- κι έναν χώρο τραπεζαρίας και barbeque, η βεράντα της πισίνας σχεδιάστηκε ως επέκταση των χώρων του living room χάρη σε συρόμενα γυάλινα πάνελ από το δάπεδο μέχρι την οροφή που μπορούν να ανασυρθούν πλήρως.

Συμπληρωμένοι με μια γήινη  χρωματική παλέτα, οι αναβαθμισμένοι εσωτερικοί χώροι ζωντανεύουν από το τοπίο και την πλούσια βλάστηση σε όλα τα σημεία μέσα στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου ενός συμπαγούς διώροφου αίθριου, και τις μαγευτικές αντανακλάσεις του μεταβαλλόμενου ουρανού στην επιφάνεια της πισίνας που διπλασιάζεται ως ανακλαστική πισίνα χάρη στη σκούρα επένδυση της. Διαθέτοντας ένα γυάλινο περίβλημα, ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της αποτελεί παράδειγμα της πρόθεσης των αρχιτεκτόνων να σχεδιάσουν τελικά κάθε στοιχείο του σπιτιού ως αναπόσπαστο μέρος της χωρικής εμπειρίας.

Παράλληλα, εξαιτίας της μινιμαλιστικής προσέγγισης, όλο το σπίτι χαρακτηρίζεται, πλέον, για την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα που προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας, χαρίζοντάς της ένα άκρως πρακτικό living, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίσθηση της ζεστασιάς.

011.jpg
Εξερευνήστε την gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας!

Φωτογραφίες: Archdaily