fbpixel

Search icon
Search
Μια μονοκατοικία στο Toronto μετατρέπεται σε παράδειγμα εκλεπτυσμένου μοντερνισμού
INTERIORS

Μια μονοκατοικία στο Toronto μετατρέπεται σε παράδειγμα εκλεπτυσμένου μοντερνισμού

Ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα της Katherine Newman


Εδώ και δεκαετίες, η Katherine Newman φιγουράρει στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες interior designers όλων των εποχών. Δραστήρια και δημιουργική, δε σταματά να μας εκπλήσσει και να μας γεμίζει με έμπνευση. Το σχεδιαστικό της ενδιαφέρον «ισορροπεί» μεταξύ κλασικού και μοντέρνου design, δίνοντας ακόμα και στις πιο ουδέτερες δημιουργίες το απαραίτητο modern twist, το οποίο συμβάλει στην εξασφάλιση λειτουργικότητας για κάθε σύγχρονη κατοικία.

Στο πρόσφατο παρελθόν, βρέθηκε στο Toronto, όπου έχει περάσει πολλές προσωπικές στιγμές αλλά και ώρες εργασίας. Εκεί, μια κατοικία που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας που για χρόνια ζούσε στο Λονδίνο, χρειαζόταν ένα ολοκληρωτικό makeover έτσι ώστε να θεωρηθεί και πάλι updated και απόλυτα λειτουργική.

chh-30-rosedale-great-room2.jpg


Διατηρώντας μια βάση που παραπέμπει σε άλλη εποχή, αυτό που ζητήθηκε από την designer ήταν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που να ανταποκρίνεται απόλυτα στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, αλλά και στις ανάγκες της οικογένειας. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η κατοικία δεσπόζει στο σημείο όπου είναι τοποθετημένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Να πούμε στο σημείο αυτό, πως αποτελείται από έξι υπνοδωμάτια, δύο μεγάλα living rooms, μια ευρύχωρη κουζίνα, καθώς και μια βιβλιοθήκη, που λειτουργεί και σαν γραφείο. Πέρα, όμως, από το εκπληκτικό εσωτερικό του σπιτιού, πολύ εντυπωσιακοί είναι και οι εξωτερικοί χώροι, που αποπνέουν την αίσθηση της ηρεμίας και προσφέρουν θέα σε ολόκληρο το Toronto.

Με μια πρώτη ματιά, γίνεται ολοκάθαρη η classy τακτική που ακολούθησε η designer στη διακόσμηση όλων των χώρων και στη συνέχεια οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, καθώς κινήθηκαν σε μια παλέτα basic αποχρώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το λευκό, το μπεζ και το καφέ. Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor, δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τις extra προσθήκες χρώματος που κάνουν ολόκληρη τη διαφορά.

chh-30rosedale-dining-room-east.jpg


Αυτό που της ζήτησαν οι ιδιοκτήτες ήταν ένα ξεκούραστο και πολύ σύγχρονο περιβάλλον, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να αποτυπωθεί το πάθος τους για την τέχνη μέσα από artworks που έχουν συλλέξει τα τελευταία χρόνια της κοινής τους πορείας. Η designer με τη σειρά της, κατάλαβε αμέσως πώς ακριβώς είχαν οραματιστεί την κατοικία των ονείρων τους κι έτσι ξεκίνησε το makeover.

Η τέχνη, λοιπόν, είναι ολοκάθαρη σε κάθε σημείο. Τα περισσότερα από τα έπιπλα που τελικά τοποθέτησε είναι επηρεασμένα από τον αμερικανικό πολιτισμό, με πολλά από αυτά να αποτελούν limited κομμάτια που δύσκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει στην αγορά ή σε κάποιο χώρο τέχνης. Σε σχέση με τη διακόσμηση, όλα ξεκίνησαν με μια γήινη βάση στα χρώματα, η οποία χάρισε αρμονία κι έκανε κάθε χώρο να μοιάζει ακόμα μεγαλύτερος.

Η οικογένεια, πλέον, ζει μοναδικές στιγμές μέσα στην εντελώς ανακαινισμένη κατοικία της, την οποία ποτέ δε θα μπορούσε να φανταστεί πιο κοντά στην αισθητική της. Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και τα μικρότερα μέλη, λατρεύουν να περνούν τις στιγμές τους από το ένα δωμάτιο στο άλλο, καθώς και να χαλαρώνουν με τις ώρες στους εξωτερικούς χώρους τους, που μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά πως θυμίζουν παραμύθι.

chh-30rosedale-living-room-north.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: AD